Engedély nélkül pakolták le, majd gyújtották meg a veszélyes hulladékot

Öcaline - 2021. szeptember 2. 16:56

Nem aprózták: 78 köbméter elektronikai hulladékot tett le, majd gyújtott fel "okosban" négy férfi egy cég telephelyén – a dunaújvárosi ügyészség emelt vádat ellenük, értesült a DO.

Veszélyes hulladékkal, engedély nélkül végzett hulladékgazdálkodási tevékenységet az a négy férfi, akik ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat, erősítette meg a megyei főügyészség honlapunkhoz eljuttatott közleménye. Dr. Ott István főügyész tájékoztatása szerint a vádlottak egy Fejér megyei cég telephelyén 78 köbméter elektronikai hulladékot helyeztek el engedély nélkül még múlt pénteken.
A vádirat szerint a cég ügyvezetője annak ellenére, hogy nem rendelkezett engedéllyel a hulladék lerakására, gyűjtésére és tárolására, egyik vádlott társával nagy mennyiségű áramkörlapot szállíttatott a cég telephelyére.

A helyszínre szállított elektronikai hulladékot a három vádlott két 48 méter hosszú, mintegy két méter széles és fél méter magas sorban szétterítette, majd disznóperzselővel meggyújtotta. A keletkezett tüzet az állampolgári bejelentésre kiérkező tűzoltók oltották el.

A nyomtatott áramkörlapok maradványa, valamint az égetésből visszamaradt körülbelül 5 köbméter égetett anyag veszélyes hulladéknak minősül. A vádlottak a hulladék szállítását és tárolását – mint hulladékgazdálkodási tevékenységet – hulladékgazdálkodási engedély nélkül végezték.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetés kiszabását indítványozta, tudatta az ügyészségi összegzés.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Breaking: elmerültek a Dunában, keresik a kiképzőket

Breaking: elmerültek a Dunában, keresik a kiképzőket

2022. júl. 04.

Tragikus kimenetelű balesetről kapott hírt megbízható, de nem hivatalos forrásból a DO. Úgy tudjuk, a pálhalmai BV-intézet két kutyakiképzője esett munka közben a Dunába Rácalmásnál ma délelőtt, mind a ketten elmerültek, nagy erőkkel keresik őket. Gyorshír.

Szirénapróba: ha hétfő, hát újra morgatnak

Szirénapróba: ha hétfő, hát újra morgatnak

2022. júl. 03.

A havi rendes gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható szirénapróba hétfőn – városunkban ezúttal is 11 órakor morgatnak.

Monty Python a szerelőműhelyben

Monty Python a szerelőműhelyben

2022. júl. 01.

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége a vád, amióta olvastam a sztorit, azon agyalok, hogy na, vannak persze zseniális trükkök, de ezt mégis hogyan? Mit hitt, nem veszik észre?

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

2022. jún. 30.

Magát a mobilszolgáltató ügyintézőjének kiadva ejtett tévedésbe 17 személyt egy férfi és egy nő – vádat emeltek ellenük. 6 milliós tényleges kárt okoztak, derül ki az ügyészségi summázatból.

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

2022. jún. 29.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a férfi eltűnése miatt – itt a felhívás, és a szokásos szelíd nógatás: már egy megosztás is közelebb vihet Győr Balázshoz.

 

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

2022. jún. 28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Fejér és Pest megye több településén árult drogot. 

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

2022. jún. 27.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 18 éves pusztaszabolcsi lány eltűnése miatt. Jelentkezzen, ha látta – és egy megosztás is segíthet!