Engedély nélkül pakolták le, majd gyújtották meg a veszélyes hulladékot

Öcaline - 2021. szeptember 2. 16:56

Nem aprózták: 78 köbméter elektronikai hulladékot tett le, majd gyújtott fel "okosban" négy férfi egy cég telephelyén – a dunaújvárosi ügyészség emelt vádat ellenük, értesült a DO.

Veszélyes hulladékkal, engedély nélkül végzett hulladékgazdálkodási tevékenységet az a négy férfi, akik ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat, erősítette meg a megyei főügyészség honlapunkhoz eljuttatott közleménye. Dr. Ott István főügyész tájékoztatása szerint a vádlottak egy Fejér megyei cég telephelyén 78 köbméter elektronikai hulladékot helyeztek el engedély nélkül még múlt pénteken.
A vádirat szerint a cég ügyvezetője annak ellenére, hogy nem rendelkezett engedéllyel a hulladék lerakására, gyűjtésére és tárolására, egyik vádlott társával nagy mennyiségű áramkörlapot szállíttatott a cég telephelyére.

A helyszínre szállított elektronikai hulladékot a három vádlott két 48 méter hosszú, mintegy két méter széles és fél méter magas sorban szétterítette, majd disznóperzselővel meggyújtotta. A keletkezett tüzet az állampolgári bejelentésre kiérkező tűzoltók oltották el.

A nyomtatott áramkörlapok maradványa, valamint az égetésből visszamaradt körülbelül 5 köbméter égetett anyag veszélyes hulladéknak minősül. A vádlottak a hulladék szállítását és tárolását – mint hulladékgazdálkodási tevékenységet – hulladékgazdálkodási engedély nélkül végezték.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetés kiszabását indítványozta, tudatta az ügyészségi összegzés.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.