Fuss velünk, fuss értünk! – ötödik nekifutás

spigott - 2021. szeptember 16. 7:30

Immáron ötödik alkalommal rendezi meg az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete a Fuss velünk, fuss értünk! közösségi akciót, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a Kultik Mozi előtti térre szombaton.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezi a Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű közösségi kezdeményezését az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Szervezete, szombaton. Az immáron ötödik alkalommal sorra kerülő jótékonysági futásra sok szeretettel várnak minden mozogni vágyót a szervezők, akik az egyesülethez tartozó gyermekek, felnőttek számára igyekeznek egy fejlesztő programot tartalmazó számítástechnikai eszközt biztosítani a rendezvényen befolyt összegből.

Ahogy egy éve, úgy idén is rengeteg cég, egyesület, vagy éppen magánszemély csatlakozott már a jótékonysági eseményhez, melyen ezúttal is körülbelül két kilométeres távot kell teljesítenie a résztvevőknek, akár futva, akár sétálva, ezúttal tényleg csak a részvétel a fontos. A jótékonysági esemény helyszíne idén is a Kultik Mozi előtti tér lesz, ahol már reggel nyolctól várják a szervezők a nevezni vágyókat, s mivel a nevezési díj teljes összege az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületét gyarapítja, természetesen mindenki abban reménykedik, hogy minél többen ott lesznek a jótékonysági futás fél tízes rajtjánál.

Nagyon várja már az eseményt a Fuss velünk, fuss értünk! kezdeményezés egyik főszervezője, Petrás Gábor is.

– Az autista emberek mindig is közel álltak hozzám, hiszen már 2009-ben is szerveztünk nekik az akkori Civilek Házában sporteseményeket, hogy felhívjuk rájuk a figyelmet és egy tartalmas sportnapot töltsünk együtt velük. 2014-ben pedig a Parázs Varázs családi napon iktattunk be egy esélyegyenlőségi napot, hogy közelebb kerüljenek a városlakók az autista és egyéb fogyatékossággal élőkhöz, s testközelből is megismerjék őket. A Fuss velünk, fuss értünk jótékonysági sportnapon a munkámmal igyekszem segíteni és támogatni az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületét, illetve a városlakókat is abban, hogy közösen sportoljunk  egy nemes ügy érdekében. Nagy köszönettel tartozom Kisgyörgy Dávidnak, a KGYD Autószalon és Szerviz ügyvezetőjének, hogy idén is a jótékonysági sportnap főtámogatója lett, valamint az összes támogatónak, partnernek, aki segíti a rendezvény lebonyolítását, vagy éppen a jótékonysági akciót támogatja. Remélem, minél többen eljönnek szeptember 18-án a Fuss velünk, fuss értünk sportnapra, melyre jó szórakozást, jó futást kívánok mindenkinek!

Képek: DO-archív (Végh Zoltán felvételei)

Menetrend

08:10 – Nevezés / Regisztráció
08:30 – MyGymstick bemutató
09:10 – Megnyitó
09:20 – Közös bemelegítés "Mozdulj Diák" DSE speciális sportolói. Salamonné Szabó Éva gyógypedagógus, edző segítségével
09:28 – Galambröptetés
09:30 – Start
10.00 – Beérkezés (frissítők)
10:15 – Díjak átadása
11:00 – Zárás

A jótékonysági futás útvonala: Kultik Mozi tér - Vasmű út (Déli irány) - Építők útja lámpás kereszteződés - Velinszky u. (Lidl Áruház) - Panoráma út (Észak irány) - Kossuth Lajos u. - Vasmű út - Kultik Mozi tér

A rovat további hírei: Sport

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.