Hajrásiker a rangadón!

spigott - 2021. szeptember 4. 18:44

Az első és a második félidő hosszabbításában szerzett gólokkal aratott 2-1-es győzelmet a Monor elleni bajnoki találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A tabella harmadik helyén álló Monor elleni hazai rangadóval folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután négy órától.

A listavezető Varga-csapat már a kezdés után támadólag lépett fel, de a védekezését remekül megszervező Monor állta a sarat, így hiába a mezőnyfölény, igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. Egészen a 25. percig, mikor Tóth Ákossal szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, ám a jogosan megítélt tizenegyest hiába rúgta jól a bal sarok felé Novák Zsombor, Bozsó Antal érezte az irányt, s hárítani tudott. A folytatás kiegyenlítettebb játékot hozott, a legközelebbi helyzetet a 42. percben jegyezhettük fel, de Hunya fejese elkerülte a hazai kaput. Mikor azonban már szinte mindenki elkönyvelte a félidei döntetlent, szabadrúgáshoz jutott a DPASE, s Papp remek beívelése után az üresbe mozgó Molnár Sándor öt méterről kapuba fejelt, így másodpercekkel a lefújás előtt megszerezte a vezetést együttesünk (1-0).

Végh Zoltán felvételei

Ahogy végződött az első felvonás, úgy, vagyis góllal kezdődött a második, ám emiatt most szomorkodnunk kellett, mert szűk egy perc elteltével egy beadásra Molnár Péter érkezett pontosan, s védhetetlenül kifejelte a jobb felsőt (1-1). A bekapott gól pár percre megfogta a Varga-tanítványokat, ám idővel ismét átvette az irányítást együttesünk, mely több távoli lövéssel is veszélyeztetett, ám a vendégek hálóőre rendre hárítani tudott. A 88. percben Szepessy csapott le egy gyatrán hazaadott labdára, ám Bozsó újabb bravúrt bemutatva mentette meg csapatát a góltól. Egy perccel később a csereként beállt Hulicsár szólt be valamit a játékvezetőnek, aki ezt piros lappal "honorálta", de ami ennél is fontosabb volt, hogy a ráadás első percében kicsikarta a győzelmet együttesünk, miután egy kapu elé ívelt labdára a három perccel korábban becserélt Székely Benedek érkezett pontosan, majd három méterről a kapuba csúsztatott (2-1). Nagy csaátban tehát, de itthon tartotta a három pontot a DPASE, mely hat forduló után öt győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a tabellát, így jó hangulatban várhatja a Dabas elleni következő bajnokit, melyet szeptember 12-én rendeznek meg a dabasi Wellis Sportparkban.

DPASE – Monor 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Molnár S., Székely, illetve: Molnár P.

DPASE: Pokorni – Báló, Molnár, Hegedűs, Villám, Barna, Papp (Dorogi, 81.), Tóth Á. (Szepessy, 62.), Balogh (Székely, 88.), Kesztyűs, Novák Zs. (Jakab, 62.) Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Hazai és nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak

Hazai és nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak

2021. okt. 27.

Összesen nyolc dobogós helyezéssel zárták hétvégi megméretéseiket a DKSE birkózó szakosztályának és fiókegyesületeinek versenyzői.

Végül biztos siker Szegeden

Végül biztos siker Szegeden

2021. okt. 27.

Sokáig jól tartotta magát a házigazda, de a DFVE női vízilabdázói végül ötgólos győzelemnek örülhettek szegedi bajnoki mérkőzésükön, ma kora délután.

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2021. okt. 27.

Három csapat is azonos pontszámmal áll a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának élmezőnyében.

Letartóztatásban marad az erőszaktevő

Letartóztatásban marad az erőszaktevő

2021. okt. 27.

Meghosszabbították annak a 27 éves férfinek a letartóztatását, aki nevelt lányával végzett szexuális cselekményt egy Fejér megyei településen lévő otthonukban.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2021. okt. 27.

Nem okozhat gondot a három pont megszerzése vízilabdázóink számára a Szeged elleni bajnokin.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címei

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címei

2021. okt. 26.

Hatalmas fölénnyel, új korosztályos csúccsal diadalmaskodott Kovács-Seres Hunor a szegedi hosszútávúszó medencés országos bajnokság 5000 méteres versenyszámában.

Újra élen a Fejó-Therm

Újra élen a Fejó-Therm

2021. okt. 26.

A Ködi Generál visszalépése miatt megfogyatkozott a városi kispályás labdarúgók MezDepo I. osztályának mezőnye.