Kovács Zsófia már a vb-re készül

doszerk - 2021. szeptember 3. 7:30

A tokiói olimpián egyéni összetettben 14. helyen végző Kovács Zsófia már az októberi, Japánban sorra kerülő 50. jubileumi világbajnokságra készül.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Czeglédi Zoltán

A DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia mindössze egy hetet pihent azt követően, hogy hazatért a tokiói ötkarikás játékokról, s mint azt a Magyar Torna Szövetség honlapján elárulta, már teljes erejével a világbajnokságra koncentrál.

– Igazából nem sokat pihentem, talán egy teljes hét volt, persze a későbbiekben még lesz 1-2 hosszú hétvégém, de kimondhatom, hogy vége a nyári szünetnek. Mindössze másfél hónap múlva már világbajnokság. Azt már fél lábbal is kibírom, még ennyi szabadsággal is, szóval most arra edzem teljes erőbedobással. Majd utána lesz egy hosszabb regenerációs időszak, addig nincs megállás.

A köztes időszakban azonban lesznek versenyek, amelyek jó felkészülési alapot biztosítanak a közelgő vb-ig.

– Beszéltünk már az edzőmmel, Trenka Jánossal arról, hogy a világbajnokságig milyen megmérettetéseken induljunk el. Addig ugyanis lesznek még hazai és nemzetközi viadalok egyaránt. Ezek közül a szombathelyi GP biztosnak tűnik, de minden bizonnyal ott csak felemáskorláton veszek részt, illetve lesz még magyar bajnokság. Eseménydús lesz a következő néhány hónap.

A Hungarian Grand Prix viadalt Szombathelyen rendezik szeptember 24-26. között, míg a torna világbajnokságnak október 18. és 24. között Kitakyushu városa ad otthont, Japánban.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.