Kovács Zsófia már a vb-re készül

doszerk - 2021. szeptember 3. 7:30

A tokiói olimpián egyéni összetettben 14. helyen végző Kovács Zsófia már az októberi, Japánban sorra kerülő 50. jubileumi világbajnokságra készül.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Czeglédi Zoltán

A DKSE kétszeres Európa-bajnok tornásza, Kovács Zsófia mindössze egy hetet pihent azt követően, hogy hazatért a tokiói ötkarikás játékokról, s mint azt a Magyar Torna Szövetség honlapján elárulta, már teljes erejével a világbajnokságra koncentrál.

– Igazából nem sokat pihentem, talán egy teljes hét volt, persze a későbbiekben még lesz 1-2 hosszú hétvégém, de kimondhatom, hogy vége a nyári szünetnek. Mindössze másfél hónap múlva már világbajnokság. Azt már fél lábbal is kibírom, még ennyi szabadsággal is, szóval most arra edzem teljes erőbedobással. Majd utána lesz egy hosszabb regenerációs időszak, addig nincs megállás.

A köztes időszakban azonban lesznek versenyek, amelyek jó felkészülési alapot biztosítanak a közelgő vb-ig.

– Beszéltünk már az edzőmmel, Trenka Jánossal arról, hogy a világbajnokságig milyen megmérettetéseken induljunk el. Addig ugyanis lesznek még hazai és nemzetközi viadalok egyaránt. Ezek közül a szombathelyi GP biztosnak tűnik, de minden bizonnyal ott csak felemáskorláton veszek részt, illetve lesz még magyar bajnokság. Eseménydús lesz a következő néhány hónap.

A Hungarian Grand Prix viadalt Szombathelyen rendezik szeptember 24-26. között, míg a torna világbajnokságnak október 18. és 24. között Kitakyushu városa ad otthont, Japánban.

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos siker Szegeden

Végül biztos siker Szegeden

2021. okt. 27.

Sokáig jól tartotta magát a házigazda, de a DFVE női vízilabdázói végül ötgólos győzelemnek örülhettek szegedi bajnoki mérkőzésükön, ma kora délután.

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2021. okt. 27.

Három csapat is azonos pontszámmal áll a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának élmezőnyében.

Letartóztatásban marad az erőszaktevő

Letartóztatásban marad az erőszaktevő

2021. okt. 27.

Meghosszabbították annak a 27 éves férfinek a letartóztatását, aki nevelt lányával végzett szexuális cselekményt egy Fejér megyei településen lévő otthonukban.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2021. okt. 27.

Nem okozhat gondot a három pont megszerzése vízilabdázóink számára a Szeged elleni bajnokin.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címei

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címei

2021. okt. 26.

Hatalmas fölénnyel, új korosztályos csúccsal diadalmaskodott Kovács-Seres Hunor a szegedi hosszútávúszó medencés országos bajnokság 5000 méteres versenyszámában.

Újra élen a Fejó-Therm

Újra élen a Fejó-Therm

2021. okt. 26.

A Ködi Generál visszalépése miatt megfogyatkozott a városi kispályás labdarúgók MezDepo I. osztályának mezőnye.

Összeomlás a második félidőben

Összeomlás a második félidőben

2021. okt. 26.

Hiába vezetett az első felvonás után egy góllal, végül sima vereséget szenvedett a Magyar Futsal Akadémia vendégeként a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II Nyugati Csoportjának újabb fordulójában.