Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Nyitott templomok napja – a dunaújvárosi főtemplomban is

Öcaline - 2021. szeptember 8. 15:41

Idén is csatlakozott a városi római katolikus közösség a Nyitott templomok napja című országos sorozatához. Színes kínálat szombaton – mutatom a részleteket!

Az országos eseménysorozat helyi programjára a Krisztus Király Főtemplomban várja az érdeklődőket a római katolikus közösség és a Pentele Katolikus Caritas Alapítvány szeptember 11-én, szombaton délután. 
A programok sora 14 órától Wagner Nándor szobrászművész Mózes című szobrának és Bráda Tibor festőművész közelmúltban megáldott ólmozott üvegablakainak bemutatásával kezdődik – méghozzá Baltási Nándor plébános körbevezetésével. A folytatás is izgalmasnak ígérkezik: 15 órától Máramaros kincseit felvonultató fotókiállítás és könyvbemutató következik. A kötetet, valamint a kiállítás anyagát Kovács-Pifka Péter, a Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe, az esemény háziasszonya Kónya Mária, a máramarosi Szent Tádé Egyesület elnöke lesz. A programsorozat következő állomásaként 16.30-tól a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenyére kerül sor a templomban – Könyves Ágnes és Kurucz Gergely irányításával működő kórust ezúttal Kurucz Gergely dirigálja majd. A nyitott nap eseménysorát 18 órától szentmise zárja.
A kötött idejű programok mellett a nap folyamán színes kínálat csalogatja a vendégeket a II. János Pál pápa térre is. Ebben kiskertépítés Máriához köthető virágokból, pillecukor sütés, üvegablak tervezés a gyerekekkel, játékvásár, sőt – fotósok, figyelem! – toronytúra is várja a látogatókat.

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Zenei kavalkádra készül az Élesztő közössége

Zenei kavalkádra készül az Élesztő közössége

2021. szep. 22.

Immár második nagy kulturális rendezvényét szervezi az Élesztő lokálpatrióta közösség. Színes zenei kavalkádra készülnek, készülünk – az első felvonás pénteken lesz, mutatom a programot máris!

Könnyed délután a Líra-Móra Könyvesboltban

Könnyed délután a Líra-Móra Könyvesboltban

2021. szep. 21.

Egyszerre ígér izgalmas kalandozást a regények világában, valamint a könnyed kikapcsolódást a könyvesbolt kísérlete – ráadásul Dunaújvárosból elszármazott alkotó mutatkozik be csütörtökön.

József Attila Könyvtár: "Pilinszky és én"

József Attila Könyvtár: "Pilinszky és én"

2021. szep. 20.

Rendhagyó zenés irodalmi összeállítás a magyar költészet egyik állócsillaga emlékére. 100 éve született Pilinszky János. Alvó, szegek, jéghideg, homok.

Bartók: hazai pályán is hódíthat a "Hamlear" (galériával)

Bartók: hazai pályán is hódíthat a "Hamlear" (galériával)

2021. szep. 20.

Látta már Koltai Róbertet és Nagy Ervint egyszerre egy színpadon? Itt a remek alkalom, ráadásul egy, sőt, kettő velőtrázó Shakespeare-átiratban! És holnap már hazai közönség előtt hódít a "Hamlear"!

DSTV: varázsgemmák a múzeumban

DSTV: varázsgemmák a múzeumban

2021. szep. 20.

Ebben a hónapban is kiválasztotta a hónap műtárgyát az Intercisa Múzeum, derült ki a DSTV összegzéséből. Az érdeklődők ezúttal a római kori varázsgemmákkal ismerkedhetnek meg. Hangkép.
 

DSTV: Bartók történetek

DSTV: Bartók történetek

2021. szep. 18.

Új sorozatot kezdett a Bartók Kamaraszínház, derül ki a DSTV összegzéséből. A kezdeményezés részleteit Csadi Zoltán művészeti igazgató és dr. Gajdó Tamás színháztörténész összegzi. Hangkép.
 

ICA-D: kurátori vezetéssel búcsúzik a Móder-tárlat

ICA-D: kurátori vezetéssel búcsúzik a Móder-tárlat

2021. szep. 16.

Hamarosan véget ér Móder Rezső átfogó egyéni kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) – a Lebegő ellenállások című retrospektív bemutató kurátori tárlatvezetéssel  búcsúzik a közönségtől.