Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Nyitott templomok napja – a dunaújvárosi főtemplomban is

Öcaline - 2021. szeptember 8. 15:41

Idén is csatlakozott a városi római katolikus közösség a Nyitott templomok napja című országos sorozatához. Színes kínálat szombaton – mutatom a részleteket!

Az országos eseménysorozat helyi programjára a Krisztus Király Főtemplomban várja az érdeklődőket a római katolikus közösség és a Pentele Katolikus Caritas Alapítvány szeptember 11-én, szombaton délután. 
A programok sora 14 órától Wagner Nándor szobrászművész Mózes című szobrának és Bráda Tibor festőművész közelmúltban megáldott ólmozott üvegablakainak bemutatásával kezdődik – méghozzá Baltási Nándor plébános körbevezetésével. A folytatás is izgalmasnak ígérkezik: 15 órától Máramaros kincseit felvonultató fotókiállítás és könyvbemutató következik. A kötetet, valamint a kiállítás anyagát Kovács-Pifka Péter, a Hungary Helps Ügynökség vezérigazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe, az esemény háziasszonya Kónya Mária, a máramarosi Szent Tádé Egyesület elnöke lesz. A programsorozat következő állomásaként 16.30-tól a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenyére kerül sor a templomban – Könyves Ágnes és Kurucz Gergely irányításával működő kórust ezúttal Kurucz Gergely dirigálja majd. A nyitott nap eseménysorát 18 órától szentmise zárja.
A kötött idejű programok mellett a nap folyamán színes kínálat csalogatja a vendégeket a II. János Pál pápa térre is. Ebben kiskertépítés Máriához köthető virágokból, pillecukor sütés, üvegablak tervezés a gyerekekkel, játékvásár, sőt – fotósok, figyelem! – toronytúra is várja a látogatókat.

(Fotó: DO-archív)
 

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: augusztus műtárgya

DSTV: augusztus műtárgya

2022. aug. 11.

Az Intercisa Múzeum munkatársai minden hónapban kiválasztanak egy műtárgyat. Augusztusban Nagyné Hodik Mónika történész-muzeológus egy 1960-1964 között gyártott „tavasz” márkájú televíziót mutatott be az intézményben. Hangkép.

Színház a ligetben: jön a "Skót mámor"

Színház a ligetben: jön a "Skót mámor"

2022. aug. 11.

A múlt heti sorozatnyitó után újabb fergeteges vígjátékkal várja a közönséget a Bartók Liget: szombaton Ivancsics Ilona és Színtársai mutatják be a Skót mámor című komédiát.

Acélszobrászok a Dunaferrben – újra itt az alkotótelep!

Acélszobrászok a Dunaferrben – újra itt az alkotótelep!

2022. aug. 10.

A Gyártó Egység üzemeiben készülnek az idei Acélszobrász Alkotótelep műalkotásai. Felvette a napi ritmust a három szobrász, rendszerint hat órakor kezdik a műszakot, csak kicsit tovább maradnak benn, a fél kettőre időzített ebédjük után. 

Jött, láttuk és meggyőzött a CityRocks (galériával)

Jött, láttuk és meggyőzött a CityRocks (galériával)

2022. aug. 08.

Három nap a muzsika és a közösség jegyében, most mégsem a szokásos tudósítás következik, azt nagyjából lerendeztem az elmúlt alkalmakkor. Messzebbről kezdem: a CityRocks ugyanis érzékelhetően hazatalált.

Csúcsra futott a CityRocks – de ma még lesz egy városkör (galériával)

Csúcsra futott a CityRocks – de ma még lesz egy városkör (galériával)

2022. aug. 07.

A részletes beszámoló a tegnap esti koncertről majd holnap jön, egyelőre itt egy tételes és részletes képtár, meg egy utolsó utáni figyelmeztetés: ma délután gördül ki a rock kamion a Szalki-szigetről! Yeaah!

Pentele Baráti Kör: hangképes emlékek a templomi koncertről

Pentele Baráti Kör: hangképes emlékek a templomi koncertről

2022. aug. 07.

Hét programelem felvételeit mutatja be a közösség – ma startol a sorozat, és egészen szeptember derekáig minden vasárnapra jut egy összeállítás.

DSTV: nyáron is mindenkit vár a könyvtár

DSTV: nyáron is mindenkit vár a könyvtár

2022. aug. 07.

Nyári nyitva tartási rend szerint, de folyamatosan várja látogatóit a József Attila Könyvtár augusztusban is, derül ki a DSTV összegzéséből. Programokból és kezdeményezésekből sem lesz hiány, tárlat és strandkönyvtár is csalogat! Hangkép.