Sokba került a rövidzárlat

spigott - 2021. szeptember 17. 20:18

Hiába hozott két harmadot is egálra, hatgólos vereséggel kezdte az Erste liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A végső győzelemre is esélyes Gyergyói HK elleni erdélyi találkozóval kezdte meg az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél hattól. A találkozó esélyesének a házigazdák számítottak, akik ennek megfelelően kezdték is a meccset, s fölényük a 7. percben érett góllá, mikor Brance Orban vette be közelről fonákkal Pinczés Bendegúz ketrecét (1-0). A játék képe a folytatásban sem változott, fölényben játszott a Gyergyó, míg a Bikák a kontrákban bízva igyekeztek veszélyt teremteni a hazai kapu előtt, egészen a hajráig kevés sikerrel. A 15. percben így is összejött az egyenlítés, miután Török ütötte rá szemfülesen a kapu mögül Haaranen kapura a pakkot úgy, hogy az a hálóba pattant, majd a középkezdés után negyven másodperccel Szűcs ugrott ki ziccerben, s lőtte el köténybe a pakkot, így pillanatok alatt fordított a Gudas-csapat (1-2). Sajnos a válasz sem késett sokat, mert második emberelőnyével már élni tudott a házigazda, így Vincze Péter találata után újból egált mutatott az eredményjelző (2-2).

A második etapot ismét jobban indította a Gyergyó gárdája, mely szűk másfél perc elteltével Ferenc Csibi góljával vette vissza a vezetést (3-2). A Bikák emberelőnyben próbálhattak volna egyenlíteni, ám csak nem akart megszületni az egyenlítő találat. Jött azonban helyette egy borzalmas rövidzárlat, ugyanis a házigazdák két és fél perc alatt négyszer is bevették a dunaújvárosi ketrecet, így a 32. percre gyakorlatilag eldőltek a lényegi kérdések (7-2). A Gyergyó tetemes előny ellenére sem állt le, a 33. majd a 35. percben is betalált, így hiába szépített az álláson Pozsár egy emberelőnyös bombával, a második szünetre már 9-3-as hazai fórral vonultak a felek.

Képek forrása: Gyergyói HK

Ilyen előzmények után nagyon nehéz utolsó húsz perc várt a mieinkre, ám a DAB ezúttal jobban odafigyelt az első percekre, s miután Bobcek lövésébe Lőczi ért bele gólt érően, sikerült is tovább kozmetikázni az eredményen a 43. percben (9-4). A folytatás jobbára a bunyókról szólt, több verekedés is megszakította a játékot, míg gólból már csak egy esett, ám mivel ezt a Gyergyó szerezte emberelőnyből, így végül a hazaiak 10-4-es sikerrel tartották otthon a pontokat, míg a Bikák holnap este fél hattól a Brassó otthonában javíthatnak játékukon.

Gyergyói HK – DAB 10-4 (2-2, 7-1, 1-1)

DAB: Pinczés B. (Kovács) – Pozsár 1, Erdély, Dudkin, Lőczi 1, Szappanos (1) – Benke, Bobcek (1), Németh P. (2), Szűcs 1, Török 1 (1) – Bubnov, Szécsi, Horváth, Németh A., Pinczés O. – Druja, Gebei G., Somogyi, Tamás. Vezetőedző: Leo Gudas.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.