Szép bajnoki szereplés Fadd-Domboriban!

spigott - 2021. szeptember 22. 12:30

Érmet ugyan most nem szereztek, így is elégedetten térhettek haza a Magyar Sárkányhajó Bajnokságról a Dragon Steel SE versenyzői.

Kép forrása: Magyar Sárkányhajó Szövetség

Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen, idén is Fadd-Domboriban rendezték meg a Magyar Sárkányhajó Bajnokságot szeptember 17. és 19. között, s a rangos megméretésen természetesen ott voltak a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői is. A háromnapos rendezvényen 200, 500 és 2000 méteres távon mérték össze egymással erejüket a Magyar Sárkányhajó Szövetség egyesületei, s a viadal történéseiről Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke számolt be honlapunknak.

– A pénteki napon a 2000 méteres futamokat rendezték meg, ezek a számok üldözéses versenyek három fordulóval is tarkítva, így nagyon izgalmassá tudják tenni a versenynapot. Itt a premier vegyes legénységgel indultunk, tíz női és tíz férfi versenyzővel, s a nyolccsapatos mezőnyben végül a negyedik helyen végeztünk. Szombaton a 200 méteres és az ünnepi "30 éves az IDBF" 100 méteres futamait rendezték meg. Az egyesületünk három húszfős egységet állított rajthoz. A senior A (40 év felettiek) vegyes legénységünk a két időfutam összesített eredménye alapján negyedik helyezett lett, épp lecsúszva a dobogóról.

Kép forrása: Józsa Róbert

A premier open 200 méteres csapatunk - ahol az U18-as válogatott keretben is helyet kiérdemlő fiataljaink, valamint négy fiatal női versenyzőnk lapátolt együtt - összesített eredménye az ötödik helyre volt elég. A 100 méteres jubileumi sprintszámban induló csapatunk a tíz premier vegyes egység közül bejutott a hatos döntőbe, ahol kiélezett csatát vívott ellenfeleivel, s végül az ötödik helyen ért célba a rendkívül élvezetes versenyen. Vasárnap az 500 méteres távon ismét premier vegyes legénységet indítottunk, mely a két időfutam eredménye alapján a negyedik helyezést tudta kivívni. Összességében elmondható, hogy ugyan érem nélkül tértünk haza, de jó hangulatú versengésben volt részünk. Csapatunk tagjai küzdöttek egymásért, a hajó jó teljesítményéért, pozitív hangulatban, jó érzéssel tértünk haza a Magyar Bajnokságról. A hangsúly mostantól a jövő évi hazai és nemzetközi versenyekre való felkészülésen lesz.

Kép forrása: Magyar Sárkányhajó Szövetség

A Dragon Steel SE versenyzőinek névsora a magyar bajnokságon: Bárdos Helga, Bencs Botond, Bényi Andrásné, Bíró László, Bíró Vivien, Bőhm Angéla, Bucsi Blanka, Ecsődi Sára, Fehér Nárcisz, Fischer Péter, Gálné S. Éva, Guld Lívia, Hallas János, Illés Zsolt, Kalmár Endre, Kiss Erzsébet, Kótai Ferenc, Körmendi László, Kricskovics Ferenc, Lakatos Adél, Lakatos Enikő, Lakatos Viktor, Nyíri Andrea, Pipa Károly, Putráné Prak Ágnes, Sipos Árpád, Szabó Zsolt, Tiringer Márk, Tóth Edit, Tóth Gergely, Vajda József, Varga Béla, Vércse Edit, Wágner Luca, Wágner Petra, Wágner-Ősz Zita.

(Főoldali kép forrása: Józsa Róbert)

A rovat további hírei: Sport

Hazai és nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak

Hazai és nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak

2021. okt. 27.

Összesen nyolc dobogós helyezéssel zárták hétvégi megméretéseiket a DKSE birkózó szakosztályának és fiókegyesületeinek versenyzői.

Végül biztos siker Szegeden

Végül biztos siker Szegeden

2021. okt. 27.

Sokáig jól tartotta magát a házigazda, de a DFVE női vízilabdázói végül ötgólos győzelemnek örülhettek szegedi bajnoki mérkőzésükön, ma kora délután.

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2021. okt. 27.

Három csapat is azonos pontszámmal áll a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának élmezőnyében.

Letartóztatásban marad az erőszaktevő

Letartóztatásban marad az erőszaktevő

2021. okt. 27.

Meghosszabbították annak a 27 éves férfinek a letartóztatását, aki nevelt lányával végzett szexuális cselekményt egy Fejér megyei településen lévő otthonukban.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2021. okt. 27.

Nem okozhat gondot a három pont megszerzése vízilabdázóink számára a Szeged elleni bajnokin.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címei

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címei

2021. okt. 26.

Hatalmas fölénnyel, új korosztályos csúccsal diadalmaskodott Kovács-Seres Hunor a szegedi hosszútávúszó medencés országos bajnokság 5000 méteres versenyszámában.

Újra élen a Fejó-Therm

Újra élen a Fejó-Therm

2021. okt. 26.

A Ködi Generál visszalépése miatt megfogyatkozott a városi kispályás labdarúgók MezDepo I. osztályának mezőnye.