Dunaújváros Hetilap

Szépülnek a város közterületei

doszerk - 2021. szeptember 25. 12:00

Bár az önkormányzat lehetőségei a szűkös anyagi helyzet miatt korlátozottak, a város vezetése mindent megtesz a rendezett városkép kialakítása és fenntartása érdekében. Ennek egyik eleme a város több pontján végzett folyamatos takarítás.

Parkoló tisztítás, járdaszegély, övárok vagy buszmegálló takarítás – csak néhány, azok közül a munkálatok közül, amelyet a DHHF Nonprofit Kft. munkatársai végeznek hétről hétre. Mezei Zsolt alpolgármester a közterek takarítását kiemelt feladatként kezeli, hiszen mint mondta a rendezett városkép kialakítása mellett nem csak az itt élők, de a városunkba látogatók komfortérzetének javítása is cél.

– A város takarítása egy igencsak sziszifuszi munka, rengeteg pénzbe és munkába kerül, az anyagi helyzetünk pedig igencsak szűkös, de a lehetőségek maximumát fel- használjuk e tekintetben. A DHHF munkatársai naponta több köbméter szemetet szednek össze a város különböző pontjain. A csapat az elmúlt hetekben egyebek mellett a gyárkapu erdőt, a Bartók színház környékét, számos parkolót és buszmegállót tisztított meg a szeméttől. Mezei Zsolt hozzátette: hatalmas a terület, és szeretnének több pénzt fordítani a várostisztításra, hiszen ahogyan fogalmazott: a város tisztasága közérdek, az álmunk az, hogy egy rendezett, normális városban éljünk.

Fotók: DMJV Önkormányzata

– Az a forrás amit a kormány elvett tőlünk, a dunaújvárosi lakóktól, az most hiányzik igazán. Szükségünk lenne például takarító autóra, főállású várostakarítóra, jóval több közterület-felügyelőre és még sorolhatnám. Ezeket jelenleg hatalmas szervezéssel, lelkesedéssel igyekszünk pótolni, de hogy minden tökéletes legyen, ahhoz bizony pénz kellene. Nem beszélve arról, hogy sokkal több időbe telik az emberi erővel végzett munka. Nem egyszerű a helyzet, de amit tudunk megteszünk és bízunk, hogy a költségvetésünkben lesz lehetőség gép vásárlására – tette hozzá az alpolgármester, aki egyben arra is emlékeztetett: 2019-ben egyetlen kisméretű takarítógép volt a városban, de azt is hitelre vásárolták, amit már az új vezetésnek kellett kifizetnie.

Hozzátette, a munka folytatódik, méghozzá egyebek mellett a Weiner Tibor körút, a Martinovics Ignác utca, a Béke tér valamint a Vasmű tér közötti erdő teljeskörű tisztításával. Ugyanakkor arra kéri a városlakókat, mindenki ügyeljen a tisztaságra, hiszen csak akkor lesz tiszta a város, ha mindannyian odafigyelünk erre. Mezei Zsolt kiemelte: egészen apró figyelmesség kell csak mindenkitől, ami nem is megerőltető, hiszen ha valaki egy teli kólásüveget be tudott vinni az erdőbe, akkor ki tudja hozni az üreset is, nem kell azt az erdőben eldobni.

A rovat további hírei: Közélet

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.