Visszaköszön a nyár

Öcaline - 2021. szeptember 6. 8:11

Újra emelkedő hőmérsékleti értékek, a hét végén kánikula-közeli mutatók – ezt ígéri a következő napokra a DO időjárási szakértője. Napfényhez csobbanás a DO-tipp.

"Kellemes nyárutó következik" – picit finoman fogalmaz szokásos hétindító prognózisa elején Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu meteorológiai portál szerkesztője; a friss előrejelzések inkább a nyár de facto visszatéréséről tanúskodnak.
Napos, derült időre számíthatunk ma is, csapadék szinte kizárt! Csupán kevés fátyolfelhő jelenik meg az égen, térségünkben a reggeli 8-12 fokot követően délután 24-26 fok körüli csúcsokkal számolhatunk – ráadásul frontmentes időnk lesz, mérsékeltnek is csak alig-alig mondható légmozgással, úgyhogy ezt is többnek érezzük majd.
A folytatás is hasonlóképpen alakul – egyetlen pici különbséggel: kedden a friss modellek szerint északnyugat felől fátyolfelhők érkeznek – ezek az északi hegyesebb térségekben maradhatnak meg tartósan, másutt marad az alapvetően napos idő. Még tovább erősödik a nappali felmelegedés, nap közben 27 fok körüli csúcsokkal számolhatunk, igaz, időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. 
Túlnyomóan napos idő várható a hét középső periódusában is, esetleg csütörtökön jelenhetnek meg ismét fátyolfelhők. Nem lesz eső napokig, viszont élénkebbre fordul a délkeleti szél – és a középtávú előrejelzések specialistája szerint tovább erősödik a nappali felmelegedés: csütörtökön már simán mérhetünk 30 fok körüli csúcsértékeket.
A hét utolsó napjaiban hasonló képlet szerint alakul térségünk időjárása – szombaton még fátyolfelhős, de túlnyomóan napos idő várható, vasárnap már lehet némi csapadék. És végig maradnak a 30 fok körüli csúcsok.

Mondja valaki, hogy nem ilyen az igazi nyár!

(Fotó: Így látjuk Mi! – Kuruczné Gál Kriszta képe)

A rovat további hírei: Mozaik

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

2024. ápr. 20.

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak!