Dunaújváros Hetilap

A DVG szolgáltat, a DVCSH dezinformál

doszerk - 2021. október 13. 12:11

Hiába a korábbi szolgáltató DVCSH minden hátráltató mesterkedése, a DVG készen áll az „éles” fűtési szezon október derekán esedékes startjára. Összeállításunk a célegyenesbe fordulás időszakáról tudósít.

Miközben a DVCSH folyamatosan riogatja és fenyegeti a város lakosságát, a DVG Zrt. az elmúlt hetekben megfeszített munkával készül a fűtési szezonra.

Távolból levelez

Az üzembiztos erőművek helyett az előző üzemeltető Pomázi-csoport több fontos, tízmilliókat érő alkatrészeket szerelt ki a berendezésekből. A rendőrség azonban a Pomázi csoport egy másik telephelyén megtalálta ezeket, és visszaadta a DVG Zrt.-nek.
Közben Pomázi Csaba Ausztriából küldött, az Energott AG nevében írt levelet – ebben azt próbálja megmagyarázni, hogy miért tették használhatatlanná a dunaújvárosi távhőtermelő erőművet. A fenyegető, kioktató levelében azonban éppen a DVCSH Kft. korábbi állításait cáfolta meg. 

Számlaügyek, számlás bajok

A DVCSH Kft. jogosulatlanul kibocsátott számlái kapcsán fontos tudni, hogy az önkormányzat sem nézi tétlenül a korábbi szolgáltató eljárását –az ügyben a DVG Zrt. feljelentést tett. Tette ezt sértettként, hiszen a július 1. utáni időszakra csak a DVG Zrt. számlázhatna és szedhetné be a díjakat. És természetesen a fogyasztók védelmében is tette ezt a feljelentést a DVG – minden más híreszteléssel ellentétben kiáll minden olyan fogyasztó mellett, akit a DVCSH Kft. megkárosított. 
A feljelentésen túl az Adatvédelmi Hatóságnál is bejelentést tettek annak érdekében, hogy kiderüljön, a DVCSH Kft. milyen jogcímen tárolja a közel 20 ezer dunaújvárosi fogyasztó adatait. 

Nincs szükség új szerződésre

A helyzet biztonságos rendezéséhez semmi másra nem lenne szükség, csak arra, hogy a DVCSH Kft. állja a szavát, és számoljon el az új szolgáltatóval, mondta Medgyesi Miklós sajtószóvivő a szerdán délután a Városházán rendezett rendkívüli tájékoztatón:
– Az adatbekérőt visszaküldött fogyasztók napokon belül kapnak egy névre szóló tájékoztatót, valamint megkapják az általános szerződési feltételeket, mert július 1-je óta a fogyasztóknak nem a DVCSH Kft.-vel, hanem a DVG Zrt.-vel van szerződésük – hiszen ahogy más szolgáltató váltásnál, úgy most sincs szükség újszerződések kötésére. 
A szóvivő hangsúlyozta, ez most egy olyan időszak, ami sok fejfájást okoz mindenkinek, a DVG-nek és a fogyasztóknak is, de néhány hónapon belül biztosan csak rossz emlék lesz:
– Ezért a néhány hónapért cserébe a következő évtizedekben egy nyugodt, kiszámítható távhőszolgáltató és távhőtermelő lesz Dunaújvárosban. Ha a DVG Zrt. összes erőművében elindulhat a fűtés, akkor ezt az időszakot végleg magunk mögött hagyhatjuk. Köszönjük a lakosság türelmét és támogatását ebben a munkában!

A víz végre olyan forró, mint a DVCSH alatt sosem

Kiszerelt alkatrészek, működésképtelen kazánok – ilyen állapotban volt szeptember 15-én az Építők úti erőmű. Két hét alatt azonban a DVG Zrt. szakemberei működőképessé is tették az erőművet, jelenleg is ellátják a várost. Már most több olyan jelzést kaptak, hogy a víz végre olyan forró, mint amilyen a DVCSH szolgáltatása alatt sosem volt. 

Ahol továbbra sincs melegvíz, ott nagy valószínűséggel a társasháznál van a gond – ebben az esetben a DVG Zrt. műszaki ügyeletét kell hívni a 20/367-4025-ös telefonszámon.

DMJV Önkormányzata
(A fotó archív felvétel)

A rovat további hírei: Közélet

Főhajtás a bajnok előtt! (galériával)

Főhajtás a bajnok előtt! (galériával)

2022. jan. 26.

Közös gyertyagyújtással emlékeztek meg a DKSE vezetői, sportolói, illetve a város sportszerető közössége a hétfőn elhunyt Csollány Szilveszterről, az egyesület történetének eddigi egyetlen olimpiai bajnokáról. 

A kutyák és emberek kapcsolatát kutatja – több díjjal ismerték el

A kutyák és emberek kapcsolatát kutatja – több díjjal ismerték el

2022. jan. 26.

A Pro Scientia Aranyérmét kapta, valamint az Év Ifjú Viselkedéskutatója címet is kiérdemelte a közelmúltban Bognár Zsófia, az  ELTE Etológia Tanszék doktori hallgatója és az MTA-ELTE Lendület Társállat Kutatócsoport munkatársa. A díjeső mellett friss kutatásairól is beszélgettünk a városból elszármazott fiatal tudóssal – a tegező formát évtizedes ismeretség magyarázza.

DSTV: vélemények a harmadik oltásról

DSTV: vélemények a harmadik oltásról

2022. jan. 26.

A járvány veszélyhelyzet elleni védekezés újra rendelkezései kerültek a fókuszba a DSTV összeállításában. A stáb a városlakókat kérdezte a témáról. Hangkép.

Számolj a demokráciáért! – bevezető futam

Számolj a demokráciáért! – bevezető futam

2022. jan. 25.

Új sorozatot kezdünk, drága böngészők és aranyos mindenki, szép sorban levetítjük az Unhack Democracy csoport Számolj a demokráciért címmel indított kampányának videóit. Nulladik vetítés!

Gyászol az önkormányzat, elhunyt Selyem József

Gyászol az önkormányzat, elhunyt Selyem József

2022. jan. 24.

A volt képviselő életének 60. évében távozott az élők sorából, adta hírül a város hivatalos facebook felülete. Nyugodjék békében!
 

DSTV: folytatódik a város kenyere akció

DSTV: folytatódik a város kenyere akció

2022. jan. 24.

Sikeres volt az elmúlt időszak gyűjtése, az ebrendészeti telep részesül a befolyt összegből, derül ki a DSTV híradásából. Folytatódik a közösségi kezdeményezés, a következő kedvezményezett a Rudas középiskola lesz. Hangkép.

"... élhető, szerethető városért dolgozunk"

"... élhető, szerethető városért dolgozunk"

2022. jan. 23.

Bár akadnak feszítő gondok, több területen is elégedett a tavaly végzett munkával a városüzemeltetés területén Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester. Mint elárulta, idén újabb fejlesztések és komoly tervek szerepelnek a palettán. Interjú.