Dunaújváros Hetilap

A DVG szolgáltat, a DVCSH dezinformál

doszerk - 2021. október 13. 12:11

Hiába a korábbi szolgáltató DVCSH minden hátráltató mesterkedése, a DVG készen áll az „éles” fűtési szezon október derekán esedékes startjára. Összeállításunk a célegyenesbe fordulás időszakáról tudósít.

Miközben a DVCSH folyamatosan riogatja és fenyegeti a város lakosságát, a DVG Zrt. az elmúlt hetekben megfeszített munkával készül a fűtési szezonra.

Távolból levelez

Az üzembiztos erőművek helyett az előző üzemeltető Pomázi-csoport több fontos, tízmilliókat érő alkatrészeket szerelt ki a berendezésekből. A rendőrség azonban a Pomázi csoport egy másik telephelyén megtalálta ezeket, és visszaadta a DVG Zrt.-nek.
Közben Pomázi Csaba Ausztriából küldött, az Energott AG nevében írt levelet – ebben azt próbálja megmagyarázni, hogy miért tették használhatatlanná a dunaújvárosi távhőtermelő erőművet. A fenyegető, kioktató levelében azonban éppen a DVCSH Kft. korábbi állításait cáfolta meg. 

Számlaügyek, számlás bajok

A DVCSH Kft. jogosulatlanul kibocsátott számlái kapcsán fontos tudni, hogy az önkormányzat sem nézi tétlenül a korábbi szolgáltató eljárását –az ügyben a DVG Zrt. feljelentést tett. Tette ezt sértettként, hiszen a július 1. utáni időszakra csak a DVG Zrt. számlázhatna és szedhetné be a díjakat. És természetesen a fogyasztók védelmében is tette ezt a feljelentést a DVG – minden más híreszteléssel ellentétben kiáll minden olyan fogyasztó mellett, akit a DVCSH Kft. megkárosított. 
A feljelentésen túl az Adatvédelmi Hatóságnál is bejelentést tettek annak érdekében, hogy kiderüljön, a DVCSH Kft. milyen jogcímen tárolja a közel 20 ezer dunaújvárosi fogyasztó adatait. 

Nincs szükség új szerződésre

A helyzet biztonságos rendezéséhez semmi másra nem lenne szükség, csak arra, hogy a DVCSH Kft. állja a szavát, és számoljon el az új szolgáltatóval, mondta Medgyesi Miklós sajtószóvivő a szerdán délután a Városházán rendezett rendkívüli tájékoztatón:
– Az adatbekérőt visszaküldött fogyasztók napokon belül kapnak egy névre szóló tájékoztatót, valamint megkapják az általános szerződési feltételeket, mert július 1-je óta a fogyasztóknak nem a DVCSH Kft.-vel, hanem a DVG Zrt.-vel van szerződésük – hiszen ahogy más szolgáltató váltásnál, úgy most sincs szükség újszerződések kötésére. 
A szóvivő hangsúlyozta, ez most egy olyan időszak, ami sok fejfájást okoz mindenkinek, a DVG-nek és a fogyasztóknak is, de néhány hónapon belül biztosan csak rossz emlék lesz:
– Ezért a néhány hónapért cserébe a következő évtizedekben egy nyugodt, kiszámítható távhőszolgáltató és távhőtermelő lesz Dunaújvárosban. Ha a DVG Zrt. összes erőművében elindulhat a fűtés, akkor ezt az időszakot végleg magunk mögött hagyhatjuk. Köszönjük a lakosság türelmét és támogatását ebben a munkában!

A víz végre olyan forró, mint a DVCSH alatt sosem

Kiszerelt alkatrészek, működésképtelen kazánok – ilyen állapotban volt szeptember 15-én az Építők úti erőmű. Két hét alatt azonban a DVG Zrt. szakemberei működőképessé is tették az erőművet, jelenleg is ellátják a várost. Már most több olyan jelzést kaptak, hogy a víz végre olyan forró, mint amilyen a DVCSH szolgáltatása alatt sosem volt. 

Ahol továbbra sincs melegvíz, ott nagy valószínűséggel a társasháznál van a gond – ebben az esetben a DVG Zrt. műszaki ügyeletét kell hívni a 20/367-4025-ös telefonszámon.

DMJV Önkormányzata
(A fotó archív felvétel)

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.