Diákolimpiai éremeső Abonyban

spigott - 2021. október 12. 12:37

Remek eredményekkel, kilenc éremmel zárták a Diák II-es korosztály országos diákolimpiai fináléját a DKSE fiókszakosztályainak ifjú birkózói.

Kép: DO-archív

Abony adott otthont a szabadfogású birkózók Diák II-es országos diákolimpiai fináléjának előző hét pénteken, s a viadal fényét emelte, hogy az ifjú birkózókat megtisztelte jelenlétével a Nemzet Sportolója kitüntető címmel büszkélkedő Varga János olimpiai, világ-, és Európa-bajnok birkózó, illetve a tokiói olimpia egyik hőse, Lőrincz Viktor is.

A selejtezőkről döntőbe jutó 163 versenyző ezúttal általános iskolája színeit képviselte a rendkívül rangos viadalon, melyen a DKSE két fiókegyesületi közül a Gurics György BDSE tíz, míg az Enyingi VSE egy fővel képviseltette magát a megméretésen. Mint az a DKSE honlapunkhoz eljuttatott beszámolójából kiderült, a kiélezett küzdelmekből rendre tanítványaink kerültek ki győztesen, így a végelszámolásnál fennállásának legeredményesebb versenyének örülhetett a Gurics György BDSE, mely a tizennégy súlycsoportban négy döntőst is adott a mezőnynek.

Az 54 kg-osok között versenyző Fekete Csaba két győztes mérkőzés után, egy nála jóval erősebbnek gondolt BVSC-s versenyzőt tudott legyőzni taktikus birkózással a döntőben, s ugyan az 58 kg-os mezőnyben versenyző Fierpasz András hasonló forgatókönyv szerint menetelt, sajnos a döntőben vezető pozícióját nem tudta megtartani, így szoros meccsen kikapott debreceni ellenfelétől. Zámbó Gergő a 63 kg-osok döntőjében szintén egy budapesti ellenféllel került szembe, de esélyt sem adott vetélytársának, s egy válldobás utáni kélt vállra fektetéssel simán nyerni tudott. Androvics Márk az első két ellenfelét könnyedén legyőzve jutott be a 69 kg-osok döntőjébe, ott azonban kecskeméti ellenfelével már nem bírt, második helyen végzett.

Kép forrása: DKSE birkózó szakosztály

Ezzel azonban nem értek véget a szép eredmények, mert a két arany- és két ezüstérem mellett öt bronzérmet is sikerült bezsebelni. A 29 kg-osok mezőnye talán a legkiegyensúlyozottabbnak számított, s ugyan Tombor Benedeknek nem sikerült legyőznie erzsébetvárosi ellenfelét az első fordulóban, a vigaszágon már nem hibázott, így a dobogó harmadik fokáig menetelt. Ugyanebben a súlycsoportban Kaszala Máté kiesett, de birkózása fejlődést mutatott, míg az 50 kg-os mezőnyben Pribitek Ármin győztes, majd egy vesztes mérkőzéssel a háta mögött jutott el a bronzmeccsig, melyet magabiztosan megnyerve végzett a harmadik helyen.  Parádi László (54 kg) javítani tudott a területi versenyen élért helyezésén, s három győztes mérkőzésének köszönhetően ő is harmadik lett, s így végzett Krepsz Zalán (69 kg) is, aki hatalmasat küzdve állhatott a dobogó harmadik fokára.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.