Dunaújváros Hetilap

Egy újabb álom teljesült!

spigott - 2021. október 13. 18:20

Átvehette azt a tizennégy tabletet az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete, melyek beszerzéséhez mindenki hozzájárult, aki részt vett a Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű jótékonysági akción!

Mint arról beszámoltunk, óriási érdeklődés mellett igen komoly sikert hozott az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Szervezetének legutóbbi rendezvénye, a Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű jótékonysági akció szeptember 18-án. Az immáron ötödik alkalommal megtartott jótékonysági futáshoz rengeteg cég, egyesület és magánszemély csatlakozott, így érthetően elégedettek is voltak a szervezők, akik az egyesülethez tartozó gyermekek, felnőttek számára igyekeztek egy fejlesztő programot tartalmazó számítástechnikai eszközt biztosítani a rendezvényen befolyt összegből.
Az esemény szervezői nagy örömmel tudatták velünk az elmúlt napokban, hogy a megrendelt tabletek épségben megérkeztek Dunaújvárosba, így már semmi akadálya nem lehetett, hogy hivatalosan is lezárják a jótékonysági rendezvényt, melynek záró sajtótájékoztatóján Kálmánné Tóth Mária, az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületének titkára, Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, illetve Petrás Gábor, a rendezvény egyik főszervezője értékelte elégedetten a nagy sikert hozó eseményt.

Kálmánné Tóth Mária: – Idén már az ötödik alkalommal rendeztük meg a jótékonysági futást, s ahogy sok más vállalkozásnál, nálunk is az ötödik év hozta el a legnagyobb sikert. Mindazok, akik részt vettek futáson és bennünket támogattak, egy olyan szervezet mellé álltak, mely az autizmussal, s más fogyatékossággal élő gyermekeket, felnőtteket támogatnak. A program célkitűzése a figyelem felhívása volt arra, hogy egy szebb, jobb világot, egy befogadóbb, elfogadóbb közösséget tudjon teremteni magának a társadalomnak ez a kisebb szelete. Nagyon köszönjük, hogy lehetőségünk van arra, hogy tabletekkel lássuk el a rászoruló családokat, ahol ezek a gyermekek súlyosan érintettek és 82 százalékukban akadályozottak a kommunikációban. A kor vívmányai, az újabb programok, technikai eszközök lehetővé teszik azt, hogy ezek a gyermekek, felnőttek jobban meg tudnak nyílni a világ felé, s ezért őszintén jár a köszönet.

Barta Endre: – Aki részt vett ezen az eseményen, láthatta, gyakorlatilag megmozdult a város, nagyon jó volt látni a közösségeket, hogy fontosnak tartották, hogy akár futással, akár a jelenlétükkel támogassák a rendezvényt. A sajátos nevelést igénylő gyermekek számomra is rendkívül fontosak, s remélem, hogy Dunaújvárosban még könnyebbé tudjuk tenni az ő beilleszkedésüket, életüket az előttünk álló időszakban, így teljesen természetes volt, hogy ehhez az akcióhoz is csatlakozunk, mind a futással, mind támogatással. Nagyon bízom abban, hogy még hosszú évekig folytatódik ez a hagyomány, illetve az a munka, ami ezt a közösséget összefogja, egy biztos, rajtunk ez nem fog múlni.

Petrás Gábor: – Két éve csatlakoztunk a csapatunkkal ehhez a programhoz, s úgy vélem, talán a Covid miatt is, de 2021-ben ez volt az egyik, ha nem a legnagyobb városi program, melynek nemcsak sportértéke volt, hanem a jótékonykodásról is szólt. Köszönöm minden támogatónak, résztvevőnek, aki hozzájárult az akció sikerességéhez, melynek köszönhetően tizennégy tabletet tudtunk vásárolni az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületének, ebből tizenkettőt a jótékonysági futáson befolyt összegből, míg kettővel az önkormányzat segített ki bennünket, ez összesen 931.672 forintba került, s a tableteket a mai nap le is szállította a forgalmazó, így örömmel adhattuk át az egyesület titkárának. Külön köszönet jár támogatóink közül a KGYD Autószerviznek, az MK-TEC-nek, Tóth Zoltánnak, illetve az önkormányzatnak is, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

A remek hangulatú sajtótájékoztató végén az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete átvehette a nagyon várt tableteket, majd köszönete jeléül emléklappal lepte meg a rendezvény kiemelt támogatóit.

A rovat további hírei: Közélet

Duna Plazma: Egészség és Családi Napok – már harmadszorra

Duna Plazma: Egészség és Családi Napok – már harmadszorra

2024. aug. 02.

Kétnapos dzsemborira várja az egészségtudatosan élő érdeklődőket és famíliákat a dunaújvárosi központ: a Duna Plazma Egészség és Családi Napok helyszíne a Városháza tér lesz jövő hétfőn és kedden.

Folytatódik a műanyagmentes kihívás!

Folytatódik a műanyagmentes kihívás!

2024. aug. 02.

Több fontos tényezőre figyelmeztetőt tipptárral folytatódik az önkormányzat környezettudatos sorozata – a műanyagmentes időszaknak nem kell véget érnie augusztusban! 

Dunaújváros Kenyere – negyedévente nemes cél érdekében

Dunaújváros Kenyere – negyedévente nemes cél érdekében

2024. aug. 01.

Az elmúlt három hónapban a Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskolának gyűlt az adománya a Dunaújváros Kenyere közösségi kezdeményezése során. A Spartané a következő felajánlás.

Javában tart a pentelei szovjet emlékmű bontása

Javában tart a pentelei szovjet emlékmű bontása

2024. júl. 31.

A befejezéshez közelednek a munkálatok a Mondbach-kúria előtt, derül ki az önkormányzat hivatalos facebook-felületén közzétett összegzésből. Méltó nyughelyre kerülnek a halottak, Pentele pedig visszakapja főterét.

A tikkasztó nyárban is nagyon kell a vér

A tikkasztó nyárban is nagyon kell a vér

2024. júl. 30.

Több rendkívüli alkalom színesítette a júliusi alkalmak listáját, de az augusztus is sűrűnek ígérkezik véradás szempontjából. A nyár mindig nagyon érzékeny időszak: a nyaralások miatt nehezebben mozgósíthatók a donorok, ugyanakkor az egészségügy vérigénye a dühöngő kánikulában sem csökken.

DSTV: ledes támogatás a Dunaújvárosi Óvodának

DSTV: ledes támogatás a Dunaújvárosi Óvodának

2024. júl. 30.

Jeles együttműködésről ad hírt a DSTV összeállítása. Belülről teljes felújításon esik át a dunaújvárosi JYSK áruház, többek között lecserélik az egyébként teljesen jól működő ledes világítást. A 250 darab mennyezeti panelt pedig nem dobták ki – inkább odaadták a Dunaújvárosi Óvodának. Hangkép.
 

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2024. júl. 28.

Amint arról már beszámoltunk, általános-és középiskolásoknak nyújt egyszeri, 6 ezer forintos támogatást az önkormányzat. A támogatási igényeket július 1-jétől egészen október 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Főosztály Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.