Fontos rangadót nyert a DPASE

spigott - 2021. október 20. 15:03

Az utolsó húsz percet emberhátrányban játszva aratott 1-0-s győzelmet a Makó elleni rangadón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjában.

Kép: DO-archív

A második helyezett Makó otthonában folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a tabellán harmadik Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután egy órától. Mivel a két gárdát mindössze kettő pont választotta el egymástól a találkozó előtt, a mieink célja nem lehetett más, mint a győzelem megszerzése, hiszen ezzel megelőzték volna ellenfelüket a bajnokságban.

Varga Balázs együttese ennek szellemében vágott neki az összecsapásnak, igyekezett hamar magához ragadni a kezdeményezést, melyekből már az első negyed órában akadtak helyzetei is. Ezek azonban még kimaradtak, ám a 21. percben már nem volt kegyelem, mert a csapat házi gólkirálya, az eddig hét találatnál járó Novák Zsombor egy szép támadás végén mattolta a hazaiak hálóőrét, megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (0-1). Pár perccel később Novák újabb találatnak örülhetett, s bár ezt les miatt érvénytelenítette a játékvezető, az egygólos fór a félidő végéig így is kitartott.

A térfélcsere után valamivel erősebben kezdtek a vendéglátók, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani a dunaújvárosi kapu előtt, mert együttesünk nagyon stabilan védekezett. A játékrész derekához közeledve nagyot változott a játék képe, mert Papp Mátét azonnali piros lappal kiállította a játékvezető egy szabálytalanság után, így emberhátrányban kellett óvni a vezetést a hátralévő bő húsz percben. Labdarúgóink azonban ezt a feladatot is megoldották, így 1-0-s győzelmet aratva hozták el a három pontot Makóról, amivel feljöttek a bajnoki tabella második helyére.

Makó FC – DPASE 0-1 (0-1)
Gólszerző: Novák a 21. percben.

DPASE: Pokorni - Villám, Molnár, Hegedűs, Báló - Barna, Dorogi (Székely, 56.), Papp - Tóth, Novák (Szepessy, 83.), Balogh (Kesztyűs, 71.). Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.