Fontos rangadót nyert a DPASE

spigott - 2021. október 20. 15:03

Az utolsó húsz percet emberhátrányban játszva aratott 1-0-s győzelmet a Makó elleni rangadón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjában.

Kép: DO-archív

A második helyezett Makó otthonában folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a tabellán harmadik Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután egy órától. Mivel a két gárdát mindössze kettő pont választotta el egymástól a találkozó előtt, a mieink célja nem lehetett más, mint a győzelem megszerzése, hiszen ezzel megelőzték volna ellenfelüket a bajnokságban.

Varga Balázs együttese ennek szellemében vágott neki az összecsapásnak, igyekezett hamar magához ragadni a kezdeményezést, melyekből már az első negyed órában akadtak helyzetei is. Ezek azonban még kimaradtak, ám a 21. percben már nem volt kegyelem, mert a csapat házi gólkirálya, az eddig hét találatnál járó Novák Zsombor egy szép támadás végén mattolta a hazaiak hálóőrét, megszerezve ezzel a vezetést együttesünknek (0-1). Pár perccel később Novák újabb találatnak örülhetett, s bár ezt les miatt érvénytelenítette a játékvezető, az egygólos fór a félidő végéig így is kitartott.

A térfélcsere után valamivel erősebben kezdtek a vendéglátók, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani a dunaújvárosi kapu előtt, mert együttesünk nagyon stabilan védekezett. A játékrész derekához közeledve nagyot változott a játék képe, mert Papp Mátét azonnali piros lappal kiállította a játékvezető egy szabálytalanság után, így emberhátrányban kellett óvni a vezetést a hátralévő bő húsz percben. Labdarúgóink azonban ezt a feladatot is megoldották, így 1-0-s győzelmet aratva hozták el a három pontot Makóról, amivel feljöttek a bajnoki tabella második helyére.

Makó FC – DPASE 0-1 (0-1)
Gólszerző: Novák a 21. percben.

DPASE: Pokorni - Villám, Molnár, Hegedűs, Báló - Barna, Dorogi (Székely, 56.), Papp - Tóth, Novák (Szepessy, 83.), Balogh (Kesztyűs, 71.). Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

2022. jan. 22.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)  Pekingbe telepített két ideiglenes részleget fog működtetni a februári téli olimpia teljes ideje alatt, hogy helyben rendezze a felmerülő dopping- és jogi ügyeket.

Idegenben javíthat a DFVE

Idegenben javíthat a DFVE

2022. jan. 22.

A tabellán utolsó előtti Tatabánya vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2022. jan. 21.

A dunaújvárosi kajak-kenusok tavaly novemberben kezdték meg a téli felkészülést, és a sportolók egytől-egyig a fejlődés reményében vágtak bele az edzésekbe. Hangkép.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

2022. jan. 21.

Az éremszerzési esélyek miatt védettséget élvező Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra mellett Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került a februári, pekingi téli olimpián szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatba.

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

2022. jan. 21.

A helyi jégcsarnok is várja a korcsolyázás és a jeges kihívások kedvelőit a Jégpályák Éjszakáján, szombaton délután fél öttől egészen este tizenegy óráig.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2022. jan. 20.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Szoros vereség a címvédőtől

Szoros vereség a címvédőtől

2022. jan. 20.

Minden harmadban egy gólt kapva szenvedett vereséget a KMH elleni fővárosi rangadón a Worm Angels jégkorong csapata.