Gólzáporos siker Balatonlellén

spigott - 2021. október 6. 17:04

Huszonkét lőtt gólig jutottak a Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói a Balatonlelle otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Kép forrása: DPASE-archív

A Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgói közül két csapat idegenben, egy hazai környezetben folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén.

A regionális bajnokság Dél-nyugat csoportjában listavezető U19-es gárda Balatonlellén lépett pályára a pontvadászat ötödik fordulójában, s valósággal átgázolt eddig nyeretlen ellenfelén. A dunaújvárosi fiatalok az első félidőben nyolc, a másodikban tizennégy (!) szerzett gólig jutottak úgy, hogy cserébe egyet sem kaptak, így kiütéses, 22-0-s győzelemmel erősítették meg vezető helyüket a tabellán.

Az országos bajnokság alap csoportjában szereplő U17-es gárda az UTE vendégeként mérette meg magát a fővárosban, s ugyan az első felvonásban még tartotta a gól nélküli döntetlent, a fordulást követően szerzett két újpesti gólra nem volt válasza, ez pedig azt jelentette, hogy a dunaújvárosiak 2-0-s vereséget szenvedtek, amivel továbbra is szerzett pont nélkül állnak a tabella tizenkettedik helyén.

A regionális pontvadászat déli csoportjában első U16-os együttes a Szigethalom gárdáját látta vendégül az Agrospeciál Sporttelepen, s ugyan a forduló előtt még harmadik szigethalmiak a meccs hajrájáig 1-1-es döntetlenre álltak, a véghajrában lőtt két találattal végül Dobos László együttese örülhetett a 3-1-es győzelemnek, s ezzel együtt annak is, hogy öt mérkőzést követően öt sikerrel áll a tabella első helyén.

Eredmények, gólszerzőink

U19 regionális dél-nyugat
Balatonlelle SE – DPASE 0-22 (0-8)
Gólszerzőink: Hegedűs 6, Pável 5, Fazekas 4, Stampfel 3, Ságodi 3, Szabó 1.

U17 országos alap csoport
UTE – DPASE 2-0
(0-0)

U16 regionális déli csoport
DPASE – Szigethalom 3-1
(1-0)
Gólszerzőink: Kozma 1, Balogh 1, Morva 1.

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.