Hankook: legyen ön "Az év digitális oktatója"!

doszerk - 2021. október 15. 10:51

Új elemmel bővítette népszerű programját, idén pedagógusok pályázatait várja a Hankook Tire november 2-ig. Újra itt a HOPP – katt a részletekért! (X)

Új formában hirdette meg a Hankook Oktatási Pályázati Programot (HOPP) a Hankook Tire Magyarország Kft. – az október 1-jén startolt program idén a pedagógusok előtt tiszteleg.

Új kihívásokra korszerű válaszok

A 2020-ban és 2021-be váratlanul bevezetett digitális oktatáshoz alkalmazkodni olyan kihívást állított a tanárok elé is, amely magas szintű szakmaiságot és felkészültséget igényelt. A pályázat célja, hogy elismerje és ösztönözze a közoktatásban dolgozók munkáját, támogassa a jövő generációjának magas szintű oktatását és biztosítson vonzó jövőképet a fiatalok számára!
A pandémia számos területen változtatta meg az életünket. Nem maradhatott ki ez alól az oktatás sem, hiszen a fizikai jelenlét hiányában új megoldások alkalmazására és nagyfokú kreativitásra, gyors alkalmazkodó-képességre volt szükség az online oktatás időszakaiban. Ebben a néhány hónapban sok pedagógus számára mindennapossá vált, hogy Kahoottal tesztelje osztálya biológiatudását, felkapott slágerekkel gyakoroltassa a hallás utáni szövegértést angol órán, vagy épp tankockákkal dobja fel a tanórákat.

Innovatív megoldásokat díjaznak!

A HOPP most ezekhez hasonló játékos, kreatív vagy egyenesen innovatív  megoldásokat és azok megalkotóit keresi. Olyan pedagógusok pályázatait várja, akik biztonsággal mozognak a digitális világban, bravúrosan alkalmazták az internet és a technika nyújtotta lehetőségeket az online oktatás hónapjai alatt a 2020-2021-es tanév során, és mindezt konkrét példákkal alá is tudják támasztani. 

A pályázatra az alábbi  weboldalon lehet nevezni a jelentkezési űrlap hiánytalan kitöltésével! 

Hankook Oktatási Pályázati Program (katt) >>

Figyelem, fontos: a pályázati határidő november 2.
A Hankook a legkiemelkedőbb pályázatokat mintegy 4 millió forint összdíjazással honorálja. Összesen 4 kategóriában hirdet majd nyertest: "Az év digitális oktatója" címmel díjazza az általános iskola alsó és felső tagozatos, valamint a középiskolai tanárokat, emellett internetes szavazás segítségével egy közönségdíjast is megválaszt. Ráadásul minden nyertes esetében a pedagógust és az őt foglalkoztató oktatási intézményt is külön jutalmazza.
A pályázatok elbírásában szakmai zsűri lesz a Hankook segítségére: Balatoni József "Jocó bácsi", történelemtanár, a Felelős Szülők Iskolájának szakértője, író és influenszer, Dóczi Attila "Attis", a Tanulom Magam YouTube csatorna influenszere, kommunikációs szakember, valamint dr. Szűts Zoltán digitális pedagógia, média- és információs társadalomkutató, egyetemi docens.

A pályázat pontos részleteiért látogasson a www.hankookpalyazat.hu weboldalra!

(Illusztráció: Hankook Tire)
 

A rovat további hírei: Oktatás

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

Rangos életműdíjat érdemelt Lukács János

2024. ápr. 23.

A rajztanítás, vizuális nevelés terén elért eredményeiért a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete (MROE) elismerését, az Alma-díjat vehette át a napokban Lukács János, az Arany János Általános Iskola nyugalmazott oktatója. Szeretettel gratulálunk!

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

DSTV: harmónia a Waldorf iskolában

2024. ápr. 21.

Tartalmas előadássorozatnak adott otthont a Waldorf iskola a napokban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Harmóniában Minden Nap című rendezvényen többek között a család, az egészség kérdéseivel foglalkoztak. Hangkép.

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

DSTV: csodamesék az óvodásoktól

2024. ápr. 20.

A témáról már olvashattak, most itt a DSTV összegzése: különleges seregszemle helyszíne volt a Csillagvirág Tagóvoda. Több mint két évtizedes hagyományt folytattak a költészet napjára időzítve – 10 tagóvoda résztvevői meséltek a városi találkozón, csodavilágot varázsolva!

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

2024. ápr. 10.

Az ismerkedés és a megismerés nagyon fontos állomásai voltak a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben tartott foglalkozások, derül ki a DSTV összegzéséből. Várhatóan 320-340 kisgyermek kerül ősztől a rendszerbe. Hangkép.

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

2024. ápr. 09.

Minden oktatási intézmény igyekszik bemutatkozni a leendő elsősök és szüleik számára, hogy amint aktuális lesz a beiratkozás, már ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy jól döntött. Ennek apropóján látogatott a DSTV stábja a Szent Pantaleimon iskolába. Hangkép.

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

2024. ápr. 03.

Idén is várta a leendő elsősöket és szüleiket a Petőfi Sándor Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény vezetése és kollektívája négy részből álló programsorral rukkolt ki a beiskolázás előtt. Hangkép.

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.