Hatalmas siker volt a Szent Mihály-napi kavalkád

Terdik Péter - 2021. október 4. 17:50

Rendkívül sok érdeklődő részvételével rendezték a "Dunaújváros 70" programsorozathoz kapcsolódó Szent Mihály-napi kavalkádot a DESE szabadidőparkban a közelmúltban. A rendezvényt követően Suplicz Mihály főszervező értékelte a megmozdulást. 

Mozgalmas őszköszöntő kezdeményezések és programok valósulnak meg városszerte – Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Suplicz Mihály szeptember 23-án jelentették be a Városháza téren, hogy nagyszabású Szent Mihály-napi programokkal készülnek a városlakóknak. A kezdeményezés lehengerlő sikert aratott, minderről a főszervező Suplicz Mihállyal beszélgettünk. 

Közös rendezés, közös siker

A Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület és a Mezőföld Kulturális Sport és Szabadidős Egyesület közös szervezésében valósultak meg rendezvénysorozat eseményei. A szervezők a programokat úgy alakították, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra szórakoztató elfoglaltságot. A rendezvényt Szántó Péter az önkormányzat oktatási, kulturális és társadalmi kapcsolati bizottságának elnöke nyitotta meg. Ezt követően három néptáncegyüttes, valamint a Dunaújvárosi Kulturális és Hagyományőrző Íjászegyesület bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. Utóbbi például méltán aratott sikert a fiatalok körében, hiszen a szervezet tagjai által hozott íjakat és eszközöket ki is próbálhatták a résztvevők. Az est végéhez közeledve a Hestia Tűztánc ügynökség tűzzsonglőrei kápráztatták el a közönséget, majd az íjászok segítségével meggyúltak Szent Mihály tüzei is. 

Különlegességek gyűjteménye 

Ha valaki számára a DESE Szabadidőparkban található események nem lettek volna elég érdekesek vagy izgalmasak, egy előzetes regisztrációt követően a DKSE munkatársainak jóvoltából sárkányhajózáson is részt vehettek az érdeklődők az öbölben. Az egy órás kalandra sokan jelentkeztek, mint azt Suplicz Mihálytól megtudhattuk, a hajók két turnusnyi kalandorral szelték a Duna vizét. 
A főszervező hozzátette, a kavalkád egy nagyszerű lehetőséget biztosított a középiskolás diákok számára is, hiszen mint ismert, jelenleg az érettségi megszerzéséhez a fiataloknak 50 óra közösségi munkát kell végezniük. Mindezt megtehették a DESE Szabadidőparkban, ahol a szervezők teljes ellátás biztosítása mellett fogadták a lelkes diákokat.

(Fotó: György-Selmeczi Mercédesz)

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)