Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

ICA-D: Ujházy Krisztina szerzői estjére készülnek

Öcaline - 2021. október 12. 11:44

Zenetanár, karnagy, ír kocsmapunk-zenekar alapembere, és nem mellékesen kórusművek, kamaradarabok alkotója – a jelenleg Bangkokban élő és tanító Ujházy Krisztina szerzői estjének ad otthont a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) szombaton.

Nem mindennapi bemutatóra készülhet a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) közönsége: Ujházy Krisztina szerzői estjére várják az érdeklődőket október 16-án, szombaton 17 órától az Uitz Teremben. A dunaújvárosi születésű zenetanár, karnagy, hegedűs, 2010-ben kezdett zeneszerzéssel foglalkozni –első kórusműveit a Viadana Kamarakórus számára írta. A Bánki középiskola vegyeskarát irányító, jelenleg Bangkokban élő és tanító muzsikus meghatározó tagja volt a  Jolly Jackers nevű ír punkzenét játszó zenekarnak, akik számára három albumnyi dalt szerzett. 2014 és 2015 nyarán részt vett a kecskeméti Kodály Intézet zeneszerzői kurzusán, ahol énekhangra és zongorára írt dalokat, hegedű duóra, valamint vonósnégyesre szánt szerzeményeket jegyzett. 
A most megrendezett koncerten öt kórusművet, egy gyerekzenekarra és egy vonósnégyesre komponált zenedarabot hallgathatnak meg az érdeklődők. Az esten közreműködik a MusiColore Énekegyüttes, Kovács Dániel és Keszthelyiné Greschner Ágnes (hegedű), Pomposné Zelena Erzsébet (brácsa), valamint Kurina Laura (cselló). Az esemény házigazda-műsorvezetője Kurucz Gergely karnagy lesz.

Ujházy Krisztina szerzői estjére a belépés díjtalan – szeretettel várnak minden érdeklődőt!

(Illusztráció: ICA-D)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!