Dunaújváros Hetilap

Így készülhetünk a gyász napjaira a kegyhelyen

doszerk - 2021. október 28. 10:42

Így alakul a közlekedés a dunaújvárosi köztemető környékén a mindenszentek és a halottak napja időszakában. És így lesz nyitva a sírkert.

Az önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy az előző évekhez hasonlóan a mindenszentek és halottak napja alkalmából az október 29. és november 1. közötti időszakban forgalmi rend változás lesz Dunaújvárosban a köztemető környékén.

Figyelem, módosul a forgalmi rend!

Mindezek mellett a temető hosszabbított nyitvatartással várja az emlékezőket, a 12-es autóbusz pedig (ha szükséges) sűrített menetrend szerint közlekedik. 
– A Temető utca Vadvirág utca kereszteződésében minden a temető irányába haladó járművet a Vadvirág utca –  Frangepán utca útvonalra terelnek, az autóbuszok, taxik, valamint a mozgáskorlátozottakat szállító járművek kivételével.
– A Vadvirág utca egyirányú lesz a Temető utca felől a Frangepán utca irányába. A Frangepán utca egyirányú lesz a Vadvirág utca felől a Temető irányába. Parkolni a környező utcákban és a közeli füves területen lehet. A Frangepán utcában a menetirány szerinti baloldalon két kerékkel a járdán történő parkolás engedélyezett lesz.
– Ebben az időszakban a forgalmi rendet (a jelzőtáblákon kívül) a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelők biztosítják.
– A gépjárművel érkezőktől kérjük, hogy a jármű utasterében látható helyen értéket ne hagyjanak!
Szintén fontos tudnivaló, hogy október 30. és november 1. között, vagyis szombattól hétfőig a temető területére csak azon járművek hajthatnak be, amelyekben érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező személy tartózkodik.

Hosszabbított nyitvatartás várja az emlékezőket

Ebben az időszakban a temető minden kapuja nyitva áll a gyalogosforgalom előtt.
A volán tájékoztatása szerint a 12-es autóbusz az érintett időszakban menetrend szerint közlekedik majd, de ha az utasforgalom megkívánja, akkor sűrítik a közlekedő buszok járatszámát.
Szintén fontos tudnivaló, hogy a gyásznapok időszakában hosszabb lesz a temető nyitvatartása is: a kegyhely október 30-ig 6-21 óra között, október 31-én, vasárnap, majd november 1-jén és 2-án, azaz hétfőn és kedden 6-22 óra között várja az emlékezőket. A temetőgondnokság november 2-ig 8-18 között tart nyitva.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!