Játékban is előrébb léptek

spigott - 2021. október 13. 17:03

Kijutott a dicséretből a Dunaújváros PASE felnőtt labdarúgóinak a Gerjeni SK elleni kiütéses hétvégi győzelmem után.

Kép: DPASE-archív

Remek sikert ért el hétvégi bajnokiján a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely 7-1-re győzött a Gerjeni SK otthonában, így tizenegy fordulót követően továbbra is veretlenül, a listavezető Makótól mindössze egyetlen pontra lemaradva áll az NB III Közép Csoportjának harmadik helyén. Nem is volt meglepő, hogy Varga Balázs vezetőedző ismét elégedetten értékelhette játékosai teljesítményét, kiemelve, hogy újabb játékelemben sikerült előrébb lépniük a vasárnapi összecsapáson:

– Minden tiszteletem a játékosoké, mert nagyon komoly alázattal, jó hozzáállással játszottak végig, ezért tudtunk hét gólt szerezni, illetve azért is, mert kiváló képességű játékosaink vannak, szép egyéni megoldások is voltak a góloknál. Végig a saját ritmusunkban tudtunk játszani, le tudtuk támadni az ellenfelet, működtek azok az elemek, amiket elvárok a csapattól. Mindenki ellen nagyon készülünk, ez most is így volt, tudtuk, hogy a Gerjen hazai pályán komoly meglepetéseket okozott a szezon elején, így minden apró részletet kielemeztünk a kollégákkal, szerintem ez is kellett a sikerhez. A pontrúgásokban most léptünk egyet előre, volt olyan időszak, amikor elég sok gólt kaptunk, illetve nem sikerültek előrefelé a dolgok, ám most két pontrúgásból is gólt tudtunk szerezni, szóval ebben is van javulást, illetve a védekezésben is jobban fejeljük ki a labdákat már meccsek óta. Komoly fegyverténynek tartom, hogy hét gólt rúgtunk, a Gerjen egyáltalán nem lebecsülendő csapat, fognak ők még komoly meglepetéseket okozni.

A szakvezető szerint az is nagyon biztató a folytatásra nézve, hogy az eddigi szép eredmények ellenére is a földön tudnak maradni a csapat tagjai:

– Jó passzban vagyunk most, nagyon jó szellemű a társaság, egyben van a csapat, értelmes, intelligens játékosaink vannak, nem fognak a holdon járni azért, mert nyertünk zsinórban három meccset és idén még veretlenek vagyunk, mindenki a helyén tudja kezelni ezeket a sikereket.

A rovat további hírei: Sport

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.

Kovács Zsófia nem indul Szombathelyen

Kovács Zsófia nem indul Szombathelyen

2022. szep. 29.

A magyar női tornász válogatott négy tagjából három is a DKSE versenyzője lesz a szombathelyi Challenge Világkupán.

Csak az első gólig volt nehéz

Csak az első gólig volt nehéz

2022. szep. 28.

Tíz fordulót követően is veretlenül áll a bajnokságban a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, mely ezúttal a Szekszárdot győzte le magabiztosan.

Becsülettel küzdöttek a birkózók

Becsülettel küzdöttek a birkózók

2022. szep. 28.

Felemás eredményekkel zárták a DKSE ifjú birkózói a Hajdúszoboszlón megrendezett U15-ös Országos Diákolimpiai finálét.