Kinyitották a gólzsák száját

spigott - 2021. október 10. 16:56

Kiütéses, 7-1-es győzelemmel hozta el a három pontot a Gerjeni SK otthonából a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a harmadosztály ma délutáni fordulójában.

A tizenhatodik helyezett Gerjeni SK pályáján folytatta az NB III-as pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután három órától. Varga Balázs együttese egyértelműen a siker reményében vágott neki idei tizenegyedik bajnokijának, méghozzá remekül, ugyanis a kezdeti fölény hamar meg is hozta a vezető találatot Jakab Dávidnak köszönhetően, aki közel harminc méterről, szabadrúgásból mattolta a házigazdák kapusát a 12. percben (0-1). A remélt jó kezdés tehát megvolt, s a folytatás sem alakult rosszul, mert hiába próbálkozott a házigazda, a dunaújvárosi középpálya és a védelem remekül tette a dolgát sőt, a mieink azt is bebizonyították, hogy nemcsak folyamatosan támadni, hanem kontrázni is tudnak, mert a 31. percben Jakab egy gyors ellencsapást zárt le góllal, megduplázva ezzel labdarúgóink előnyét (0-2). A játékrész utolsó percei is a DPASE fölényét hozták, s bár újabb gól már nem született, elégedetten várhattuk a második felvonást.

Képek: DO-archív

Bár a házigazdák nyilvánvalóan a meccs szorosabbá tételének reményében érkeztek ki a második etapra, a mieink hamar elvették ettől a kedvüket, ugyanis a 47. percben Balogh megszerezte labdarúgóink harmadik találatát, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa (0-3). Ez szerencsére nem tette kényelmessé a Varga-csapatot, mely továbbra is lendületben maradt, s az első negyed óra végén Székely, illetve Molnár révén már ötgólosra növelte fórját (0-5). Ezzel sem volt azonban még vége, mert a 69. percben Báló, szűk tíz perccel később Szepessy is beköszönt az egyre inkább széteső házigazdáknak (0-7). A vendéglátók ezzel együtt sem adták fel, a hajrában büntetőből szépítettek, ám a DPASE így is rendkívül sima, 7-1-es sikerrel hozta el a három pontot ellenfele otthonából, s továbbra is tartja harmadik helyét a bajnoki tabellán.

Gerjéni SK – DPASE 1-7 (0-2)
Gólszerzők: Jakab 2, Balogh, Székely, Molnár, Báló, Szepessy.

DPASE: Pokorni - Tóth, Molnár, Papp, Báló – Barna (Tölgyesi, 69.), Dorogi (Ságodi, 81.), Balogh (Hompót, 72.) - Székely, Szepessy, Jakab. Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

Mayer Gréta bronzérmes a szombathelyi Világkupán

2022. okt. 01.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Szombathelyen megrendezett Challenge Világkupa szerenkénti döntőinek mai programjában.

A bajnok érkezik

A bajnok érkezik

2022. okt. 01.

A Ferencváros elleni hazai találkozón korcsolyáznak jégre a Dunaújvárosi Acélbikák hokisai az Erste Ligában vasárnap délután öt órától.

Rangadó vár a focistákra

Rangadó vár a focistákra

2022. okt. 01.

A negyedik helyezett ESMTK vendégeként folytatja az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután három órától.

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Mindhárom dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.