Kinyitották a gólzsák száját

spigott - 2021. október 10. 16:56

Kiütéses, 7-1-es győzelemmel hozta el a három pontot a Gerjeni SK otthonából a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a harmadosztály ma délutáni fordulójában.

A tizenhatodik helyezett Gerjeni SK pályáján folytatta az NB III-as pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután három órától. Varga Balázs együttese egyértelműen a siker reményében vágott neki idei tizenegyedik bajnokijának, méghozzá remekül, ugyanis a kezdeti fölény hamar meg is hozta a vezető találatot Jakab Dávidnak köszönhetően, aki közel harminc méterről, szabadrúgásból mattolta a házigazdák kapusát a 12. percben (0-1). A remélt jó kezdés tehát megvolt, s a folytatás sem alakult rosszul, mert hiába próbálkozott a házigazda, a dunaújvárosi középpálya és a védelem remekül tette a dolgát sőt, a mieink azt is bebizonyították, hogy nemcsak folyamatosan támadni, hanem kontrázni is tudnak, mert a 31. percben Jakab egy gyors ellencsapást zárt le góllal, megduplázva ezzel labdarúgóink előnyét (0-2). A játékrész utolsó percei is a DPASE fölényét hozták, s bár újabb gól már nem született, elégedetten várhattuk a második felvonást.

Képek: DO-archív

Bár a házigazdák nyilvánvalóan a meccs szorosabbá tételének reményében érkeztek ki a második etapra, a mieink hamar elvették ettől a kedvüket, ugyanis a 47. percben Balogh megszerezte labdarúgóink harmadik találatát, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa (0-3). Ez szerencsére nem tette kényelmessé a Varga-csapatot, mely továbbra is lendületben maradt, s az első negyed óra végén Székely, illetve Molnár révén már ötgólosra növelte fórját (0-5). Ezzel sem volt azonban még vége, mert a 69. percben Báló, szűk tíz perccel később Szepessy is beköszönt az egyre inkább széteső házigazdáknak (0-7). A vendéglátók ezzel együtt sem adták fel, a hajrában büntetőből szépítettek, ám a DPASE így is rendkívül sima, 7-1-es sikerrel hozta el a három pontot ellenfele otthonából, s továbbra is tartja harmadik helyét a bajnoki tabellán.

Gerjéni SK – DPASE 1-7 (0-2)
Gólszerzők: Jakab 2, Balogh, Székely, Molnár, Báló, Szepessy.

DPASE: Pokorni - Tóth, Molnár, Papp, Báló – Barna (Tölgyesi, 69.), Dorogi (Ságodi, 81.), Balogh (Hompót, 72.) - Székely, Szepessy, Jakab. Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: folytatódik a felkészülés

DSTV: folytatódik a felkészülés

2022. jan. 27.

Bár a DKSE tornászai más-más elképzelésekkel és célkitűzéssel kezdték meg a téli munkát, mindenki a lehető legtöbbet szeretné kihozni a lehetőségeiből. Hangkép.

Szoros sikerrel maradtak az élen

Szoros sikerrel maradtak az élen

2022. jan. 27.

Egy lőtt gól is elég volt a Worm Angels jégkorongozóinak ahhoz, hogy győzelemnek örülhessenek a Szegeden lejátszott OB II-es bajnokin.

Döntetlen Bicskén is

Döntetlen Bicskén is

2022. jan. 27.

Csak a helyzetek kihasználásával volt gondja a Dunaújváros PASE labdarúgóinak a Bicskei TC elleni felkészülési találkozón.

Remek siker és továbbjutás a kupában

Remek siker és továbbjutás a kupában

2022. jan. 26.

Óriásit küzdve aratott 28-26-os győzelmet az MTK elleni kupamérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a sportcsarnokban ma délután.

Könnyed győzelemmel maradtak az élen

Könnyed győzelemmel maradtak az élen

2022. jan. 26.

Minden harmadot megnyerve aratott ötgólos sikert legutóbbi bajnoki mérkőzésén az Angels női jégkorong csapata.

Kupafeladatok előtt a Kohász

Kupafeladatok előtt a Kohász

2022. jan. 26.

Még mindig nem teljes kerettel, de a továbbjutás reményében várja az MTK elleni hazai kupameccset a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese.

Nagy csaták a grundbirkózásban

Nagy csaták a grundbirkózásban

2022. jan. 25.

Két korosztályban, összesen tizennyolc csapat vett részt a grundbirkózók Országos Elődöntőjének mezőfalvi megméretésén.