Látták, hova juthatnak

doszerk - 2021. október 19. 17:10

Közel nyolcvan lábtoll-labdázó vett részt a Gárdonyi iskolában megrendezett Országos Ifjúsági Bajnokságon a mögöttünk hagyott hétvégén.

A járványügyi rendelkezések miatt közel másfél éves kihagyást követően rendeztek újból országos lábtoll-labda versenyt Dunaújvárosban a mögöttünk hagyott hétvégén, október 16-án. Az Országos Ifjúsági Bajnokság fináléjában öt egyesület hetvennégy versenyzője látogatott el a Gárdonyi iskolába, hogy összemérje egymással erejét egyéniben, illetve csapatban is. A népes mezőnyben természetesen ott voltak a házigazda dunaújvárosiak is, akik huszonhét fős csapattal vágtak neki a viadalnak, s bár érmet nem szereztek, így is elégedett lehetett a hazai versenyzők teljesítményével Kohán Árpádné edző:
– Nagy örömömre városunkból egyre többen választják a lábtoll-labdázást. Ennek is köszönhető, hogy a szövetség versenynaptárában már a második országos rendezésű versenyének adhattuk a helyszínét. Huszonhét dunaújvárosi versenyző indult a megméretésen, s bár most nem sikerült felállnunk a dobogóra – reális esélylatolgatással nem is ez volt most a cél -, nagyon tetszett a játéka mindenkinek.

Végh Zoltán felvételei

A kevesebb gyakorlattal rendelkező sportolóknak kiváló lehetőség volt a gyakorlásra, a versenyek hangulatának megismerésére, míg a versenyzési gyakorlattal rendelkezők többsége még nem is tartozott ebbe a korcsoportba. Nagy lelkesedéssel és küzdeni akarással léptek pályára, ízelítőt kaptak abból, ha komolyan gondolják a sportággal való foglalkozást, hova lehet eljutni a játékban. Bízom benne, hogy örülhetünk még csapatunk érmet érő helyezésének ebben a korcsoportban is.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.