Megszakadt a DPASE jó sorozata

spigott - 2021. október 17. 15:45

Először maradt pont nélkül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az idei bajnokságban, miután hazai környezetben szenvedett 2-1-es vereséget a Balassagyarmat gárdájától.

Itthon, a Balassagyarmat elleni összecsapással folytatta az NB III-as pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata ma délután egy órától. Együttesünk bizakodva, ugyanakkor a kisebb betegséggel küzdő Varga Balázs vezetőedző nélkül vágott neki a találkozónak, méghozzá meglehetősen ijesztően, ugyanis még három perc sem telt el a meccsből, mikor Nagy Tamást nem vették túl komolyan a mieink a tizenhatos előtt, s a vendégek játékosa köszönte szépen a lehetőséget, s tizenöt méterről a jobb sarokba tekerte a labdát (0-1).

A bekapott gólt követően Jakab azonnal egalizálhatott volna, ám remek lövése után a kapufa mentette meg a vendégeket a gyors egyenlítéstől, ám ami nem sikerült ekkor, az összejött a 26. percben, miután Puporka kapus tarolta le Tóth Ákos a tizenhatoson belül, s a jogosan megítélt büntetőt Balogh Ádám a jobb alsóba vágta (1-1). A félidőből hátralévő idő hazai fölényt, nyílt játékot hozott, két ígéretes hazai lövést hozott, de igazán nagy helyzetet nem, így a küzdelmes első felvonás 1-1-es döntetlennel ért véget.

A térfélcsere után lényegesen élesebben vágott neki a játéknak együttesünk, mely nemcsak átvette az irányítást, de több ígéretes lehetőséget is kidolgozott ellenfele kapuja előtt. Hiába azonban a ziccerek, vagy a befejezésekbe csúszott hiba, vagy a vendégek védelme, vagy kapusa mentett bravúrral, így csak nem akart megszületni a remélt vezető találat. A balassagyarmatiak egyértelműen a kontrákra rendezkedtek be, s a 74. percben komoly esélyhez is jutottak, ám hiába kaptak büntetőt, Gergely Péter csúnyán a kapu mellé vágta a tizenegyest.

Ezt a lövést Pokorni sem védhette! (Végh Zoltán felvételei)

A hajrához közeledve teljesen beszorította vetélytársát a DPASE, ám a vendégek továbbra is önfeláldozóan védekezve tartották a döntetlent sőt, a hazai védelem "elalvását" kihasználva Kovács Dániel 89. percben szerzett góljával végül meg is nyerték az összecsapást (1-2). Elszenvedte tehát első idei vereségét a DPASE gárdája, ám gyorsan lehet javítani, ugyanis szerdán délután egytől a forduló előtt listavezető Makó otthonában lépnek pályára Jakab Dávidék.

DPASE – Balassagyarmat 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Balogh a 26., ill. Nagy a 3., Gergely a 89. percben.

DPASE: Pokorni – Báló, Molnár, Papp, Villám, Barna, Dorogi, Balogh (Kesztyűs, 65.), Jakab, Tóth (Székely, 83.), Novák (Szepessy, 83.). Edző: Pálinkás András.

A rovat további hírei: Sport

Újabb finn játékos az Acélbikáknál

Újabb finn játékos az Acélbikáknál

2022. máj. 24.

Fiatal finn hátvéddel erősítette meg játékoskeretét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a 2022/2023-as szezonra.

Versennyel emlékeztek a tornászok

Versennyel emlékeztek a tornászok

2022. máj. 24.

Összesen huszonnyolc éremmel zárták a "Mozdulj Diák" DSE tornászai a Hajdú László emlékére rendezett viadalt, melyre Magyar Torna Szövetség sportigazgatója, Berki Krisztián is ellátogatott.

A bajnokot köszöntötték

A bajnokot köszöntötték

2022. máj. 24.

Győztes mérkőzés után vehette át újabb a bajnoki serlegét a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgók MezDepo I. osztályában.

Gázoltak a futsalosok

Gázoltak a futsalosok

2022. máj. 24.

Tíz gólt szerezve ütötte ki a tartalékos Nagykanizsát a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az egyetemi sportcsarnokban hétfőn este.

Szoros siker a szezonzárón

Szoros siker a szezonzárón

2022. máj. 23.

Fordulatos csatában aratott 21-20-as győzelmet a Gárdony-Pázmánd elleni NB II-es felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata.

Négy dunaújvárosi dobogó Győrben

Négy dunaújvárosi dobogó Győrben

2022. máj. 23.

Remek versenyzéssel szerzett bajnoki címet a kenu egyesek 14 kilométeres versenyszámában a DKSE versenyzője, Kulcsár Dorina a Maraton Magyar Bajnokságon.

Pikáns meccs vár a futsalosokra

Pikáns meccs vár a futsalosokra

2022. máj. 23.

A Nagykanizsa elleni hazai összecsapáson gyarapíthatja bajnoki pontjai számát a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este hét órától.