Dunaújváros Hetilap

Megújult és újra biztonságos a ravatalozó előtti burkolat

Terdik Péter - 2021. október 27. 16:18

Az önkormányzat a DVG Zrt. munkatársait bízta meg azzal a feladattal, hogy a szakemberek újítsák fel a ravatalozó előtt található balesetveszélyessé vált térkőburkolatot. A munkálatok elkészültek, a terület készen áll a mindenszentekhez köthető megnövekedett terhelésre.

A városvezetés számára kiemelkedően fontos, hogy a szűkös költségvetés ellenére település hétköznapjait érintő legfontosabb problémákra a lehető legrövidebb időn belül megoldást találjanak. Ennek kapcsán újult meg a ravatalozó előtti térkőburkolat, melyet a körzet önkormányzati képviselője, Orosz Csaba már képviselőjelölti programjában is szorgalmazott. Kérdésünkre elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy ha apró lépésekben is, de elindult a ravatalozó felújítása és amint anyagi lehetőségek megengedik, folytatódni fognak a munkálatok.

Tisztán és átláthatóan

A munkálatok összköltsége bruttó 1.355.894 forint volt, amely tartalmazza a közel 70 négyzetméternyi meglévő burkolat, szegélyek, vízelvezetők, aknafedők elbontását. Emellett az új burkolat alapját biztosító fektetőhomok elhelyezését, egyengetését, valamint az anyagköltségét és beépítési díját a szükséges (antricit-barna) Barabás téglaköveknek. Továbbá a tételek között szerepelt a vízelvezetők karbantartása, javítása, illetve a szegélyek és- süllyesztett szegélyek elhelyezése és beépítése.

A munkálatok nagyjából egy hetet vettek igénybe. A vagyonkezelő munkatársai a kivitelezés során végig kiemelt figyelmet fordítottak és igazodtak a temető időrendjéhez, a lehető leginkább biztosítva a zavartalan működést. Továbbá precízen és óvatosan végezték az építési, bontási feladatokat, a lehető legminimálisabb zajkibocsátás mellett.  

Méltón a gyász perceihez

Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester a következő gondolatokat osztotta meg az elvégzett feladat kapcsán:

– Nagyon fontosnak tartottuk, hogy egy megyei jogú városban méltó helyen tudjanak az itt élők végső búcsút venni a szeretteiktől, ezért kiemelt feladatként tekintünk a ravatalozó eddigi méltatlan állapotának helyreállítására. Természetesen a felújítási folyamatok ezzel nem érnek véget, de az önkormányzat anyagi forrásai egyelőre csak a legfontosabb munkákat tették lehetővé, de amint lehetőségünk nyílik rá, folytatni fogjuk a rekonstrukciót. Szeretnénk, ha minden dunaújvárosi méltó helyen és méltó módon tudna elbúcsúzni szeretteitől.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!