Miért éri meg tapétát használni a lakásban?

doszerk - 2021. október 20. 10:58

Bár manapság a legkülönfélébb mintázatú, színű, stílusú tapéták találhatóak meg a boltok polcain, a legtöbb lakásban még mindig inkább festékekkel díszítik a falakat. (X)

Természetesen egyéni ízlés kérdése, hogy ki milyen burkolatot választ, azonban azt mégis meg kell említeni, hogy a tapéták használatának számos előnye van. 

De vajon milyen előnyei vannak a tapétahasználatnak, és miért érdemes ezt a burkolási módot választani otthonunkba? A cikkből kiderül!

Dekoratív megjelenés

Talán nem nehéz megállapítani, hogy a tapétázás során sokkal dekoratívabb, esztétikusabb végeredmény érhető el, mint festéssel. Sajnos akármilyen jó kézügyességgel rendelkezik valaki, azokat az apró, részletes vagy kidolgozott mintákat, amelyek a mai jó minőségű tapétákat jellemzik, nehéz visszaadni. 

Napjainkban biztosan nem kell attól tartani, hogy valaki nem találja meg a kedvére való tapétát, hiszen a boltokban mindenféle stílusú, mintázatú, színű kivitelt lehet kapni. Akár a letisztult, akár a klasszikus vagy épp a bohókás stílus rajongói vagyunk, biztosan be tudunk szerezni olyat, ami passzol az ízlésünkhöz és persze otthonunkhoz. 

Fontos még megemlíteni azt is, hogy manapság nem kell az egész falat letapétáznunk annak érdekében, hogy igényes és esztétikus hatást érjünk el. Az is egy járható út, ha csak a fal egy bizonyos részét borítja, máshol pedig festékkel vagy akár faburkolattal borítjuk be a falakat. 

Ha bizonytalanak vagyunk, milyen kivitel passzolna leginkább az otthonunkba, akkor érdemes ellátogatni egy tapétaboltba. A Tapétacentrum kínálatában nem csak tapéták széles választékát találjuk, de szakszerű segítséget is kaphatunk abban, melyiket érdemes választanunk a különböző helyiségekbe. 

Gyors és praktikus

A felrakásának egy másik nagy előnye az esztétikum mellett, hogy sokkal gyorsabban és egyszerűbben kivitelezhető, mint a falfestés. Bár igényel némi utánajárást, hogy pontosan mit és hogy kell csinálni, képzett szakember nélkül otthon is elvégezhető. Ezzel szemben a festéshez nem árt egy profi szobafestő, hiszen az általa végzett munka minősége sokkal kiemelkedőbb. 

Már a festés előkészítése is több energiát és időt igényel, mint a tapétázásé. Muszáj alaposabban utánajárni annak, pontosan hogyan működik a festék, milyen eszközök kellenek a használatához. Arról nem is beszélve, hogy utána is sokkal többet kell takarítani, mint tapétázás esetén. 

A tapéta egyszerű használatának köszönhetően nehezebb hibázni, azaz nagyobb eséllyel kapunk olyan eredményt, amit elvárunk. Ezzel szemben a festés során nehezebb szépre mázolni a falakat. Előfordulhat foltosodás vagy egyenetlen felület. De akár az is, hogy ott kenjük össze a falat, ahol nem is akartuk. Ha a tapéta felhelyezése során valami nem úgy alakul, ahogy képzeltük, akkor könnyebben javíthatjuk a hibát.
 

A rovat további hírei: Mozaik

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)