A ragasztók és tömítőanyagok beszerzésének gyakorlati kérdései

doszerk - 2021. november 16. 11:03

Mi mindenre lehet gondolni akkor, amikor a szigetelés különféle munkálatainak a keretei között a ragasztók és a tömítőanyagok beszerzése a feladat? Milyen tulajdonságok, előnyök és jellemzők várhatóak el jogosan az egyes termékek esetében? (X)

A bejegyzés ezeket a kérdéseket válaszolja meg részletesen is. Nem titkolt szándékunk megadni azt a segítséget ebben a formátumban, ami csak kellhet a munkálatok nyugodt elkezdéséhez.

Melyek számítanak mostanság a leginkább népszerű ragasztóknak és tömítőanyagoknak?

Természetesen a kérdés megválaszolása szempontjából sok múlik azon is, hogy alapvetően milyen jellegű anyagok ragasztása, vagy éppenséggel tömítése a cél. Persze többek között a Józan Kft. ragasztói és tömítőanyagai megbízható választásnak minősülnek.

Ebből az látszik, hogy a polisztirol ragasztásához alkalmas hab, az akril tömítő, illetve a speciális, gipszkarton ragasztására használható hab sokak által keresett és választott opciónak számít. A különféle purhab és ragasztóhab változatokat egyébként is sokan használják.

Leginkább azért, mert viszonylag egyszerű és tűpontos használatot biztosítanak, valamint könnyű velük dolgozni, miközben tartós és megbízható eredményt ígérnek.

Tulajdonságok és előnyök, amelyek elvárhatóak a modern ragasztóktól és tömítőanyagoktól

Mindenekelőtt lényeges szempontnak számíthat, ha a kiszemelt termékek lehetőleg minél többféle felületen sikeresen alkalmazhatóak. Mondjuk a beton, a bitumen, vagy például a gipszkarton is eltérő fizikai tulajdonságokkal bíró felület.

Emiatt nem hátrány az, ha a ragasztó vagy a tömítőanyag több esetben is bátran bevethető, lehetőleg pisztolyos alkalmazás segítségével. A precíz pisztolyos kialakítás ugyanis szintlépést jelenthet időmegtakarítás szempontjából, akár 30% hatékonyságnövelést eredményezve.

Ezekhez társulhatnak hozzá olyan előnyök és extra fizikai jellemzők, mint például a csökkentett utólagos dagadás, vagy pedig a minimális hőveszteség. Ezek egyre inkább jogosan elvárható szempontok a korszerű ragasztó és tömítőanyagok esetében.

Speciális szerszámok, amelyekkel könnyebb a ragasztó és tömítőanyagok alkalmazása

Ahogyan arra már fentebb is utaltunk, a korszerű ragasztók és a tömítőanyagok egy-egy modern változata már olyan kiszerelésben szerezhető be, amelyik pisztolyos kialakítással teszi könnyebbé magát a használatot.

Ugyanakkor a körülmények adott esetben indokolttá tehetik, hogy speciális szilikonkinyomó pisztoly, vagy pedig purhab pisztoly is rendelkezésre álljon a munkálatokhoz. Mindkettő borzasztóan hasznos szerszám, a tűpontos munkavégzést lehetővé téve.

Nyilván ebből a szempontból is az lehet a célravezető, ha a projekt jellegéhez mérten előzetesen felmérjük az eszközök és anyagok szükségleteit, majd pedig ennek fényében járunk el a beszerzés kapcsán.

A rovat további hírei: Mozaik

Nyárias meleg után erős lehűlés

Nyárias meleg után erős lehűlés

2024. máj. 06.

Ma még napsütés és nyárias értékek, keddtől esős napok jönnek, lehűléssel, ígéri a DO időjárási szakértője. A hét vége is változékony marad, lesz egy hamisítatlan áprilisi hetünk!

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.