A redőnyautomata előnyei

doszerk - 2021. november 25. 9:55

Gyakori hiba az épület biztonságának kialakításakor, hogy a fókuszt kizárólag az ajtókra helyezik és háttérbe szorul a többi nyílászáró, mint például a garázskapu és az ablakok megfelelő védelmének kialakítása. (X)

Az ablakok sajnos éppúgy válhatnak célpontokká egy betörés alkalmával, ahogyan az ajtók. Különös tekintettel az olyan lakásban és családi házban jellemző ez, ahol az ablak olyan magasságban van, hogy kívülről is elérhető. Ha nem szeretnénk ablakainkat védelem nélkül hagyni, akkor érdemes redőny felszerelésében gondolkodnunk.

A redőny többféle szempontból is hasznos

A redőny több funkciót is ellát. Használatával akár napközben is tökéletes sötétséget varázsolhatunk otthonunkba. Megvédi a lakást a tűző naptól, és így sokkal komfortosabb hőmérséklethez segít hozzá, még nyáron is. 

Télen szintén fontos szerepet kap a benti hőmérséklet megőrzésében, így kevesebbet kell fűteni és kisebb lesz a fűtésszámla is. Emellett valamilyen mértékben a zajokat is megszűri. Végül pedig az ablakokat sokkal biztonságosabbá teszi egy esetleges támadással szemben. 

Ahhoz, hogy a redőnyöket kényelmesen és esztétikusan használhassuk, redőnyautomata felszerelése javasolt. Lássuk, hogy miért.

A redőny elengedhetetlen kelléke a redőnyautomata

A redőny nem csupán teljesen leengedve használható. Mindig az aktuális igényeinkhez igazíthatjuk az állását. Beengedhetünk vele szűrt fényt, felhúzhatjuk csupán résnyire, félig, egészen, teljesen kizárhatjuk vele a kintről jövő fényt, illetve ezek mellett gyakorlatilag bármilyen beállítás elképzelhető, kedvünk szerint alakíthatjuk. 

A hagyományos megoldás a redőnyzsinór, amelyhez gurtni társul, ez biztosítja a működését. A hagyományos gurtnival szemben már sokkal modernebb megoldás is létezik, ez pedig a redőnyautomata. 

Az 1kulcs.hu redőnyautomatái esztétikus megjelenésükkel tökéletesen beleillenek a modern otthonokba. Alkalmazásukkal elkerüljük azt, hogy a redőnyzsinór a földre lógva piszkos legyen, és aztán koszosan kelljen használnunk, így nem csupán a megjelenése sokkal tetszetősebb, hanem egyben higiéniai okokból is praktikus lehet. Azzal, hogy nem lóg a talajra, még biztonságosabb is, hiszen így elkerülhetőek az esetleges balesetek.

A redőnyautomata funkciója, hogy kezelje a felesleges zsinórt, ezért feltekeri, amikor felhúzzuk a redőnyt, és tetszés szerint adagolja, amikor le szeretnénk ereszteni azt. Mindig csak annyi zsinórt enged ki, amennyire szükségünk van, így valóban tetszés szerint állíthatjuk be a redőny állását, hiszen mindig pontosan ott fog megállni, ahol szeretnénk.
Mit tehetünk akkor, ha nem fér el a gurtni rendesen, mert akadályozza az ablak kinyitását?
Erre a gyakori problémára a zsinóros redőnyautomata használata adja meg nekünk a választ, hiszen ebbe a redőny zsinórját akár ferdén is bevezethetjük, amivel könnyedén megoldjuk a problémát.

A redőnyautomata tehát a nehezen megoldható helyzetekben is megállja a helyét és segít abban, hogy a redőnyünket kényelmesen, higiénikusan és tetszésünk szerint használhassuk.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)