A redőnyautomata előnyei

doszerk - 2021. november 25. 9:55

Gyakori hiba az épület biztonságának kialakításakor, hogy a fókuszt kizárólag az ajtókra helyezik és háttérbe szorul a többi nyílászáró, mint például a garázskapu és az ablakok megfelelő védelmének kialakítása. (X)

Az ablakok sajnos éppúgy válhatnak célpontokká egy betörés alkalmával, ahogyan az ajtók. Különös tekintettel az olyan lakásban és családi házban jellemző ez, ahol az ablak olyan magasságban van, hogy kívülről is elérhető. Ha nem szeretnénk ablakainkat védelem nélkül hagyni, akkor érdemes redőny felszerelésében gondolkodnunk.

A redőny többféle szempontból is hasznos

A redőny több funkciót is ellát. Használatával akár napközben is tökéletes sötétséget varázsolhatunk otthonunkba. Megvédi a lakást a tűző naptól, és így sokkal komfortosabb hőmérséklethez segít hozzá, még nyáron is. 

Télen szintén fontos szerepet kap a benti hőmérséklet megőrzésében, így kevesebbet kell fűteni és kisebb lesz a fűtésszámla is. Emellett valamilyen mértékben a zajokat is megszűri. Végül pedig az ablakokat sokkal biztonságosabbá teszi egy esetleges támadással szemben. 

Ahhoz, hogy a redőnyöket kényelmesen és esztétikusan használhassuk, redőnyautomata felszerelése javasolt. Lássuk, hogy miért.

A redőny elengedhetetlen kelléke a redőnyautomata

A redőny nem csupán teljesen leengedve használható. Mindig az aktuális igényeinkhez igazíthatjuk az állását. Beengedhetünk vele szűrt fényt, felhúzhatjuk csupán résnyire, félig, egészen, teljesen kizárhatjuk vele a kintről jövő fényt, illetve ezek mellett gyakorlatilag bármilyen beállítás elképzelhető, kedvünk szerint alakíthatjuk. 

A hagyományos megoldás a redőnyzsinór, amelyhez gurtni társul, ez biztosítja a működését. A hagyományos gurtnival szemben már sokkal modernebb megoldás is létezik, ez pedig a redőnyautomata. 

Az 1kulcs.hu redőnyautomatái esztétikus megjelenésükkel tökéletesen beleillenek a modern otthonokba. Alkalmazásukkal elkerüljük azt, hogy a redőnyzsinór a földre lógva piszkos legyen, és aztán koszosan kelljen használnunk, így nem csupán a megjelenése sokkal tetszetősebb, hanem egyben higiéniai okokból is praktikus lehet. Azzal, hogy nem lóg a talajra, még biztonságosabb is, hiszen így elkerülhetőek az esetleges balesetek.

A redőnyautomata funkciója, hogy kezelje a felesleges zsinórt, ezért feltekeri, amikor felhúzzuk a redőnyt, és tetszés szerint adagolja, amikor le szeretnénk ereszteni azt. Mindig csak annyi zsinórt enged ki, amennyire szükségünk van, így valóban tetszés szerint állíthatjuk be a redőny állását, hiszen mindig pontosan ott fog megállni, ahol szeretnénk.
Mit tehetünk akkor, ha nem fér el a gurtni rendesen, mert akadályozza az ablak kinyitását?
Erre a gyakori problémára a zsinóros redőnyautomata használata adja meg nekünk a választ, hiszen ebbe a redőny zsinórját akár ferdén is bevezethetjük, amivel könnyedén megoldjuk a problémát.

A redőnyautomata tehát a nehezen megoldható helyzetekben is megállja a helyét és segít abban, hogy a redőnyünket kényelmesen, higiénikusan és tetszésünk szerint használhassuk.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Klasszikus stílus - méltóságot sugároz és elegáns

Klasszikus stílus - méltóságot sugároz és elegáns

2022. jan. 27.

Mikor azt a kifejezést halljuk, hogy klasszikus, sokan azonnal a görög-római kultúrára gondolunk. A klasszikus belsőépítészeti és lakberendezési stílus e két ókori nép építészeti szabályait követi, ahol a geometriának és a szerkezeti harmóniának is kitüntetett szerep jut. (X)

Jön, jön, jön a Fitness Challenge 2022 – csatlakozz!

Jön, jön, jön a Fitness Challenge 2022 – csatlakozz!

2022. jan. 27.

Kedveled a mozgást? Életmódváltást fontolgatsz? Egyedül nem megy? Ha a három közül legalább egy kérdésre „igen” a válaszod, téged is vár a Fitness Challenge 2022 közösségi kezdeményezése! Csatlakozz!

DSTV: Activity-parti az MMK-ban

DSTV: Activity-parti az MMK-ban

2022. jan. 27.

Remek közösségi programnak adott otthont a Munkásművelődési Központ a napokban, derül ki a DSTV összeállításából. Az intézmény színháztermében az Activity műfajának hívei gyűltek össze és versengtek. Hangkép.

Egy férfi ruhamárka története

Egy férfi ruhamárka története

2022. jan. 26.

A Hugo Boss a férfi elegancia egyik nagykövete, amely megkérdőjelezhető történetéről igen keveset hallunk. (X)

A szemkörnyék helyes ápolása

A szemkörnyék helyes ápolása

2022. jan. 25.

Az öregedési folyamat egyik látványos jele a szem körüli ráncok megjelenése. Kezdetben finom vonalak, később mély barázdák köszönnek vissza ránk a tükörből. (X)

Mi mindent érdemes átgondolni, ha klímát szeretnénk vásárolni?

Mi mindent érdemes átgondolni, ha klímát szeretnénk vásárolni?

2022. jan. 25.

Ha már elviselhetetlen az otthoni forróság nyáron, itt az ideje egy klímaberendezés beszerzésének. (X)

Klimt zsenialitása, műveinek népszerűsége napjainkban

Klimt zsenialitása, műveinek népszerűsége napjainkban

2022. jan. 24.

A századforduló egyik legtehetségesebb és legzseniálisabb alkotója Gustav Klimt, akinek munkássága már a maga korában is korszakalkotó volt. (X)