A szárítógép helyes használata kevesebb gyűrődést hagy maga után

doszerk - 2021. november 17. 19:29

Sok embernek okoz problémát megtalálni a leghatékonyabb módszert a ruhaneműik szárítására, különösen a hidegebb hónapokban. Nincs is rosszabb, mint egy adag frissen mosott ruha, amelynek száradása túl sokáig tart, és tartósan nedves, dohos szaga van. (X)

Az onlineMárkaboltok szárítógépei gyors és kényelmes módot kínálnak a ruhák szárítására, és pontosan ez az oka annak, hogy manapság a legtöbb háztulajdonos nem tud létezni nélkülük. Bár a szárítógépből naponta kikerülő ruhamennyiség ijesztő lehet, a szárító használata nem az. Nos, legalábbis a legtöbb ember azt gondolja. Alapvetőnek tűnhet, de kiderül, hogy van néhány dolog, amit mindannyian rosszul csinálnak – még akkor is, ha évtizedek óta mosnak.

Ha önnek is elege van a ráncos ruhadarabokból, vagy egyszerűen nincs ideje a levegőn szárítani, szánjon egy percet a ruhaszárító helyes használatának megtanulására.

Mit lehet és mit nem szárítógépben szárítani?

Bármely ruha, amelynek címkéjén a szárítógép szimbólum látható, biztonságosan szárítható gépben, míg a tilos jelzéssel ellátott ruhákat a legjobb természetes módon kiteregetni. Általában ilyenek a gyapjú jumperek, selyemruhák és melltartók, mivel az anyaguk meggyengülhet és megsérülhet a gépi szárítás közben. De még ide sorolhatók a bársony, a csipke, a bőr, illetve a velúr ruhaneműk; a táskák; a fürdőruhák; a futócipők; valamint bármi, ami flitterrel vagy felvarrt részletekkel díszített.

A farmerek is kissé összezsugorodhatnak, de ha a szárítógépből való kivételük után azonnal kinyújtjuk és meghúzzuk őket, miközben még forrók, általában vissza tudjuk állítani a megfelelő méretüket.

Praktikus tanácsok, melyek megfogadásával a legtöbbet hozhatja ki a szárítógépéből

1. Szánjon pár percet arra, hogy elolvassa a kézikönyvet, ami által megismerheti a gépe képességeit, és hogy mit jelentenek a különféle programok. Miután az alapinformációk birtokába jutott, akkor már tudatában lesz annak, hogy mely anyagokat milyen hőfokon lehet szárítani. Ennek a figyelembevétele ugyanis egy igazán sarkalatos pont lehet, hiszen a túl forró fokozat hozzájárulhat a ruhák összezsugorodásához és károsodásához.

2. Fontos megjegyeznie, hogy ne terhelje túl a szárítógépét, mivel a hatékony száradáshoz a ruháknak helyet kell biztosítani, hogy szabadon mozogjanak. 

3. Időpazarlásnak tűnhet kirázni a cuccokat, mielőtt bedobná a gépbe, de ez valóban segít megelőzni a gyűrődéseket és lerövidíteni a száradási időt.

4. Ha különböző súlyú ruhaneműket mosott együtt, mint például nehéz pamut törölköző illetve pizsama, akkor ajánlatos kettészedni és úgy megszárítani őket. 

5. A program végeztével érdemes a lehető leghamarabb kipakolni a gépből, hogy elkerülje, hogy a ruhák meggyűrődjenek.

6. Annak érdekében pedig, hogy a ruhaszárítója hosszú évekig kitartson, pár dolgot fontos időnként megtennie. Ilyen például a szöszcsapda megtisztítása vagy a szellőzőcsövek ellenőrzése.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban!