Dunaújváros Hetilap

Döntött az ítélőtábla, bírósági "nem" a DVCSH-nak

Öcaline - 2021. november 12. 16:12

A döntés megerősítette az önkormányzat álláspontját, hangzott el a témában tartott rendkívüli tájékoztatón a Városházán ma délben. 

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Szabó Zsolt gazdasági ügyekért felelős alpolgármester a távhőszolgáltatáshoz kapcsolódó jogi vonatkozású téma kapcsán. Mint a városvezető hangsúlyozta, az önkormányzat nézőpontjából mindenképpen örömteli döntésről számolhat be:
– A Győri Ítélőtábla jogerősen elutasította a DVCSH Kft. ideiglenes intézkedés iránti kérelmét. A bírósági döntés egyértelműen minket igazol: tavasszal a "Rajta, Újváros!" Egyesület frakciója úgy döntött, elég volt abból, hogy a lakókat a távhőszolgáltatásra hivatkozva kiszolgáltatott helyzetbe lehet hozni, elég volt abból, hogy egy oligarcha kénye és kedve szerint ugráltassa a dunaújvárosiakat, ezért távhő ügyben szerződést bontottunk a DVCSH Kft.-vel. Ezt követően a DVCSH ahelyett, hogy önmagába nézett volna azért, amiért az óvodákban az ott alvó óvodásokra csukták rá a fűtést, vagy azért, mert napokig elégtelen volt a szolgáltatás Dunaújvárosban, inkább úgy döntött, perre megy. 

Szabó Zsolt szerint elhibázott döntést hozott a korábbi szolgáltató: ahelyett, hogy tisztességesen átadta volna szolgáltatást a városi vagyonkezelőnek, helyette minden eszközzel akadályozta az átadás-átvételt:
–  A szolgáltatást sem adták át, azt csak később sikerült átvenni a DVG Zrt.-nek, melyet ma stabilan végez a termeléssel együtt. Mostanra a bíróság kimondta, hogy egyetlen távhőszolgáltató van Dunaújvárosba, és az a DVG Zrt. Ezzel kimondták azt is, hogy csak és kizárólag a DVG Zrt. kérhet távhődíjat a dunaújvárosiaktól. Az ítélőtábla döntését most szó szerint idézném: "A felperes 2021. június 30-a utáni időszakra nem jogosult távhőszolgáltatásról szóló számlát kibocsátani. A felperes tehát nem az alperes magatartása miatt nem jutott árbevételhez, hanem azért, mert a szolgáltatásra engedéllyel nem rendelkezik."
Szabó Zsolt az ítélőtábla döntés nyomán hangsúlyozta; itt az ideje, hogy mindenki magába nézzen és elgondolkodjon azon, milyen alapon állíthat ki a DVCSH Kft. június 30-a után bármilyen számlát is:
– Ezeket a számlákat jogosulatlanul állították ki, ezekkel Pomázi Csaba meglopta a dunaújvárosiakat. Már korábban is elmondtam, fenyegethetik az önkormányzatot, fenyegethetik a városlakókat bármivel, mi nem fogunk meghátrálni. Ki fogunk állni azért, hogy a dunaújvárosiak jó minőségű szolgáltatást kapjanak, hogy a távhőszolgáltatás biztos kezekben legyen. Ez a biztos kéz a DVG Zrt., amely végzi a távhőszolgáltatást és végzi a távhőtermelést. Ahogyan eddig, úgy ezután is fontosnak tartjuk, hogy mindezt a dunaújvárosiak védelmében és az igazság útján tegyük. Ezért is szeretném még egyszer kiemelni: Dunaújvárosban egyetlen egy távhőszolgáltató van, a DVG Zrt., és egyetlen helyre kell számlát fizetni, ez szintén a DVG Zrt.

(Címlap- és nyitókép: Végh Zoltán; belső oldali illusztráció: DMJV Önkormányzata)
 

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a várva várt ADU parkolókat

Átadták a várva várt ADU parkolókat

2022. jún. 24.

Többhetes előkészületeket és munkálatokat követően a városlakók már birtokba is vehetik a volt ADU iskola mögötti területen kialakított parkolókat. Az elkészült beruházás jelentőségéről Pintér Tamás polgármester, Barta Endre a körzet képviselője és Novák Istvánné Katica önkormányzati képviselőjelölt számolt be. 

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

Igazi fesztiválhangulattal várta a plazmaadókat a Duna Plazma

2022. jún. 24.

Ahogy azt a plazmaadók megszokhatták, újabb vidám hangulatú extra nappal készültek az egészségügyi centrum dolgozói a zene világnapja alkalmából kedden – a nap fő témája ezúttal a fesztivál és a hozzá tartozó partihangulat volt. (X)

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

Az igényektől a teljesítésig – tervezhető fejlesztések a 6-os körzetben

2022. jún. 23.

Hamarosan élesedik az az online felület, amely egyszerre gyűjti össze a lakosság fejlesztési igényeit, valamint folyamatosan tájékoztatást nyújt a megvalósult tervekről. Kísérleti jelleggel a 6-os választókörzetre fókuszálnak, de ha beválik, az egész városra kiterjeszthetik a rendszert.

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

KÖSZ, Hankook! – önkénteseket várnak az arborétumba

2022. jún. 23.

Kétmillió forintos támogatást kapott a Baracsi úti zöld sziget – a felújítási munkákhoz önkénteseket várnak. KÖSZ, Hankook! – először most, majd jövő szombaton.

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

2022. jún. 21.

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Városunk is ünnepelt a világnapon

Városunk is ünnepelt a világnapon

2022. jún. 21.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta ünnepeljük a véradók világnapját. Összeállításunk a helyi véradókra koncentrál.

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

Már ma este parkolhatnak az autósok a volt ADU iskolánál

2022. jún. 20.

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy birtokba veheti a nagyközönség a parkolási gondokat enyhítő bázist. Címszavas örömhír.