Fájó, bosszantó pontvesztés

spigott - 2021. november 20. 16:28

Az utolsó másodpercekben kapott góllal ért el 2-2-es döntetlent a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az MTK II. elleni hazai bajnokin.

Hazai környezetben, az MTK II gárdája ellen húztak szerelést a Dunaújváros PASE labdarúgói ma délután egy órától, s ahogy eddigi meccsein, úgy természetesen ezen is a siker reményében léptek pályára Varga Balázs játékosai.

A kezdésre nem is lehetett semmi panasz, mert már a 8. percben megszerezte a vezetést együttesünk, miután Novák remek beadását Tóth Ákos fejelte öt méterről a kapuba (1-0). A gól után persze igyekezett nyomást helyezni a mieinkre a vendégcsapat, de a DPASE védelme jól állt a lábán, s nem igazán adott esélyt ellenfelének arra, hogy helyzetbe kerüljön. Egészen a 37. percig, mikor először jutott el komolyabb lehetőségig a fővárosi alakulat, s ebből sajnos meg is szerezte egyenlítő találatát, mert Szöllősi éles szögből leadott lövésébe csak beleérni tudott Pokorni, hárítani nem (1-1). A játékrész hajrájában jobbára a küzdelem dominált, helyzet már egyik csapat előtt adódott, így döntetlen állásból várták a folytatást a felek.

A második felvonás elején gyorsan magához vette az irányítást együttesünk, s nem kellett sokat várni az újabb hazai találatra sem, mert Novák beadása után kézzel ért a labdához egy fővárosi védő a tizenhatoson belül, s a megítélt büntetőt Papp vágta nagy erővel a bal felső sarokba (2-1). Labdarúgóink a gólt követően sem álltak le, egyértelmű fölényben játszottak, míg az MTK nem nagyon tudott kikeveredni saját térfeléről, s támadásokra meg esélye sem volt. A félidő derekán Tóth Ákost kaszálták el a tizenhatoson belül, de a játékvezető a mieink megdöbbenésére a dunaújvárosi játékosnak adott sárga lapot, pedig kívülről teljesen egyértelmű büntetőnek tűnt az MTK-s védő megmozdulása.

Képek: Végh Zoltán

A mieink ezzel együtt is tartották minimális fórjukat, s egészen a véghajráig úgy tűnt, nem is kell komolyan izgulniuk, mert ellenfelük képtelen volt még helyzetbe kerülni is. Ehhez képest a jelzett háromperces hosszabbítás lejárta után még kapott egy – meglehetősen véleményes – szabadrúgást a kék-fehér alakulat, s a beível labdát Csernák jó tíz méterről a bal alsóba fejelte, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt, mely után joggal bosszankodhattak a mieink, mert már biztosnak látszó két pontot engedtek ki a kezeik közül.

DPASE – MTK II. 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Tóth, Papp, ill. Szöllősi, Csernák

DPASE: Pokorni - Hompót, Hegedűs, Molnár, Kesztyűs, Barna, Papp, Dorogi, Jakab, Novák, Tóth (Székely, 82.). Vezetőedző: Varga Balázs.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.