Gázoltak az U15-ös focisták

spigott - 2021. november 25. 7:30

A Dunaújváros PASE három korosztályos együttese is pontnak, pontoknak örülhetett az utánpótlás bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Kép: DPASE-archív (Andriska Hanna felvétele)

A Dunaújváros PASE több csapata is megmérette magát a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulóiban, s ahogy azt már megszokhattuk, ismét volt minek örülnie a klub utánpótlásáért szorítóknak. A regionális bajnokságban listavezető U19-esek a Nagyatád ellen léptek pályára a vidámparki műfüvesen, s a 2-0-ra megnyert első félidőt követően további négy góllal szomorították vetélytársukat, mely hiába vette be kétszer is a hazai kaput, a DPASE sima, 6-2-es győzelmét nem tudta megakadályozni.

Az országos bajnokságban szereplő U17-esek a tabellán második MOL Fehérvár FC ellen húztak szerelést, ám ezúttal nem sikerült bravúrt bemutatniuk, mert a megyei rivális az első félidőben egy, míg a másodikban kettő gólt szerezve aratott 3-0-s sikert, így elvitte a pontokat Dunaújvárosból.

A tabella élén álló U16-os gárda a regionális bajnokság Déli csoportjában mérette meg magát a harmadik Szigethalom vendégeként, s játszott 1-1-es döntetlent úgy, hogy a hazaiak szereztek vezetést a második felvonásban, ám Horváth Tamás találatával sikerült egyenlítenie fiataljainknak, akik tíz fordulót követően ötpontos előnnyel vezetik a bajnoki küzdelmeket.

A dunaújvárosiak U15-ös gárdája a sereghajtó Nagyatádot látta vendégül a vidámparki műfüves pályán, s valósággal átgázolt ellenfelén, ugyanis az első félidőben kilenc, a másodikban hét gólt szerzett úgy, hogy közben egyet sem kapott, így végül 16-0-s sikerrel erősítette meg második helyét a regionális pontvadászatban.

Eredmények, gólszerzőink

U19-es regionális bajnokság
DPASE – Nagyatád 6-2
(2-0)
Gólszerzőink: Farkas 4, Stampfel 1, Hegedűs 1

U17-es országos bajnokság
DPASE – MOL Fehérvár FC 0-3
(0-1)

U16-os regionális bajnokság
Szigethalom – DPASE 1-1
(0-0)
Gólszerzőnk: Horváth 1.

U15-ös regionális bajnokság
DPASE – Nagyatádi FC 16-0
(9-0)
Gólszerzőink: Krajcsovics 3, Freud 2, Perczel 2, Puskás 2, Kovács 1, Káveczki 1, Molnár 1, Sziffer 1, Nyerusai 1, Eszenyi 1, Bogdán (öngól)

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.