Gázoltak az U15-ös focisták

spigott - 2021. november 25. 7:30

A Dunaújváros PASE három korosztályos együttese is pontnak, pontoknak örülhetett az utánpótlás bajnokságok legutóbbi fordulójában.

Kép: DPASE-archív (Andriska Hanna felvétele)

A Dunaújváros PASE több csapata is megmérette magát a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulóiban, s ahogy azt már megszokhattuk, ismét volt minek örülnie a klub utánpótlásáért szorítóknak. A regionális bajnokságban listavezető U19-esek a Nagyatád ellen léptek pályára a vidámparki műfüvesen, s a 2-0-ra megnyert első félidőt követően további négy góllal szomorították vetélytársukat, mely hiába vette be kétszer is a hazai kaput, a DPASE sima, 6-2-es győzelmét nem tudta megakadályozni.

Az országos bajnokságban szereplő U17-esek a tabellán második MOL Fehérvár FC ellen húztak szerelést, ám ezúttal nem sikerült bravúrt bemutatniuk, mert a megyei rivális az első félidőben egy, míg a másodikban kettő gólt szerezve aratott 3-0-s sikert, így elvitte a pontokat Dunaújvárosból.

A tabella élén álló U16-os gárda a regionális bajnokság Déli csoportjában mérette meg magát a harmadik Szigethalom vendégeként, s játszott 1-1-es döntetlent úgy, hogy a hazaiak szereztek vezetést a második felvonásban, ám Horváth Tamás találatával sikerült egyenlítenie fiataljainknak, akik tíz fordulót követően ötpontos előnnyel vezetik a bajnoki küzdelmeket.

A dunaújvárosiak U15-ös gárdája a sereghajtó Nagyatádot látta vendégül a vidámparki műfüves pályán, s valósággal átgázolt ellenfelén, ugyanis az első félidőben kilenc, a másodikban hét gólt szerzett úgy, hogy közben egyet sem kapott, így végül 16-0-s sikerrel erősítette meg második helyét a regionális pontvadászatban.

Eredmények, gólszerzőink

U19-es regionális bajnokság
DPASE – Nagyatád 6-2
(2-0)
Gólszerzőink: Farkas 4, Stampfel 1, Hegedűs 1

U17-es országos bajnokság
DPASE – MOL Fehérvár FC 0-3
(0-1)

U16-os regionális bajnokság
Szigethalom – DPASE 1-1
(0-0)
Gólszerzőnk: Horváth 1.

U15-ös regionális bajnokság
DPASE – Nagyatádi FC 16-0
(9-0)
Gólszerzőink: Krajcsovics 3, Freud 2, Perczel 2, Puskás 2, Kovács 1, Káveczki 1, Molnár 1, Sziffer 1, Nyerusai 1, Eszenyi 1, Bogdán (öngól)

A rovat további hírei: Sport

Újabb finn játékos az Acélbikáknál

Újabb finn játékos az Acélbikáknál

2022. máj. 24.

Fiatal finn hátvéddel erősítette meg játékoskeretét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a 2022/2023-as szezonra.

Versennyel emlékeztek a tornászok

Versennyel emlékeztek a tornászok

2022. máj. 24.

Összesen huszonnyolc éremmel zárták a "Mozdulj Diák" DSE tornászai a Hajdú László emlékére rendezett viadalt, melyre Magyar Torna Szövetség sportigazgatója, Berki Krisztián is ellátogatott.

A bajnokot köszöntötték

A bajnokot köszöntötték

2022. máj. 24.

Győztes mérkőzés után vehette át újabb a bajnoki serlegét a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgók MezDepo I. osztályában.

Gázoltak a futsalosok

Gázoltak a futsalosok

2022. máj. 24.

Tíz gólt szerezve ütötte ki a tartalékos Nagykanizsát a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az egyetemi sportcsarnokban hétfőn este.

Szoros siker a szezonzárón

Szoros siker a szezonzárón

2022. máj. 23.

Fordulatos csatában aratott 21-20-as győzelmet a Gárdony-Pázmánd elleni NB II-es felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata.

Négy dunaújvárosi dobogó Győrben

Négy dunaújvárosi dobogó Győrben

2022. máj. 23.

Remek versenyzéssel szerzett bajnoki címet a kenu egyesek 14 kilométeres versenyszámában a DKSE versenyzője, Kulcsár Dorina a Maraton Magyar Bajnokságon.

Pikáns meccs vár a futsalosokra

Pikáns meccs vár a futsalosokra

2022. máj. 23.

A Nagykanizsa elleni hazai összecsapáson gyarapíthatja bajnoki pontjai számát a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este hét órától.