Levelek a Jézuskának – ajándékok a Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak

doszerk - 2021. november 19. 16:33

Tavaly nagyot ment az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közös ajándékgyűjtő akciója – nem volt kérdés, hogy lesz folytatás. Szeretne örömet szerezni egy rászoruló családnak karácsonykor? Itt a lehetőség!  

Már most startol az autós Mikulások és a DO/DSTV kollektívája karácsonyi ajándékgyűjtő akciója – a tavalyi rohamtempó után az adományozók számára is több időt szeretnénk biztosítani arra, hogy eldöntsék, kinek és milyen ajándékkal kedveskednek.

Az alapcél változatlan – és lényegében a tavaly kipróbált/bevált szisztéma is: közösségi adománygyűjtő akciónk révén szebbé szeretnénk tenni az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményeként működő Családok Átmeneti Otthona lakóinak karácsonyát.

Az elmúlt napokban az intézmény munkatársainak közreműködésével már fel is mértük az igényeket – e téren is bevált eszközhöz folyamodtunk: a gyerekek, famíliák levelet írtak a Jézuskának, ebből megszületett az a kívánságlista, amely egy-egy elemét idén is jótékony célú ajándékozóink válthatják valóra. 

Összesen 13 lányka és 12 kisfiú lakik az intézményben – íme, az összesített kívánságlista!

Lányok

újszülött – csörgő, rágóka
5 éves – interaktív baba
2 éves – babakocsi, Barbie baba
11 éves – Barbie baba 
3 éves – kirakó, gyurma, színező
6 éves – Aranyhaj baba, cumis baba
2 éves – baba, babakocsi 
1 hónapos – kiságyra szerelhető játék
4 éves – cumis baba, hozzá kiegészítőkkel
10 éves – fésülhető dinoszaurusz
5 éves – Jégvarázs-baba és pizsama
4 éves – Minnie Mouse plüss és színező
2 éves – baba, plüss cica
4 hónapos – zenélő, világító játék

Fiúk

3 éves – piros vonat, sínpályával
1 hónapos – rágóka, színes csörgő játékok
2 éves – szobahinta 
5 éves – formabedobós játék (ha lehet, busz forma)
16 éves – piros távirányítós autó
1,5 éves – gurulós, zenélő, villogó jármű
12 éves – J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek című könyve
13 éves – távirányítós Mercedes
9 éves – távirányítós autó
7 éves – piros focilabda, focis kesztyű
5 éves – Fortnite figura
1 éves – tűzoltó vagy kukás autó

Elhatározott terveink szerint a gyűjtésbe idén is bekapcsolódnak az autós Mikulások; egyrészt ezúttal is szerepet vállalnak a program népszerűsítésében – egy egyelőre titkos, de nagyszabású akció kontúrjai is körvonalazódnak! –, másfelől az ajándékok összegyűjtésében, valamint az akciót záró átadás-átvétel ceremóniáján is részt vesznek majd.

Ez persze még a jövő zenéje, most még ennél is fontosabb, hogy a gyűjtést virtuális formában azonnal megkezdjük. Aki ajándékozni szeretne, máris írjon egy levelet a Mikulások címére – szeretettel és nagy pacsival várják! Kérjük az adományozókat, levelükben is tüntessék föl, kinek szánják az ajándékot. A gyűjtést első körben november 30-ig hirdetjük – méghozzá úgy, hogy menet közben legalább egy helyzetjelentést adunk a már teljesített kívánságokról, valamint az így (remény szerint szűkülő) aktuális listáról. 

A célzott adományok mellett egyéni ajándék-ötleteket is elfogadunk, de ez már egyeztetés kérdése! 

Máris írok a Mikulásoknak! (katt) >>

UPDATE: ha valakinek nem ugrik föl az e-mai, itt a cím leírva is  – jaszkari.mikulasok@gmail.com

Nagyon fontos továbbá, hogy idén a járványügyi előírások miatt nem lesz lehetőség ruha- és játék adományok ajándékozására az otthon lakóinak, de az ajándékgyűjtő akcióval párhuzamosan tartós élelmiszergyűjtő akciót is indítunk. A fenti e-mail címen lehet jelezni a felajánlásokat, viszont fontos, hogy az közösségi kezdeményezésnek ebben a körében csapatunk kizárólag közvetítői feladatot vállal.   

A jelszó azonban változatlan: csatlakozz egy jó ügyhöz – ajándékozz a DO/DSTV stábjával és az autós Mikulásokkal!

(Illusztráció: levelek a Jézuskának) 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)