Nagy léptekkel az NB I felé

spigott - 2021. november 11. 17:18

Eddig magabiztosan halad a remélt bajnoki cím felé a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztalitenisz szakosztályának első csapata az NB II-es bajnokság Dél-Nyugat csoportjában.

Bár az elmúlt hetekben nem adtunk hírt a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztaliteniszezőiről, ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna feladata a dunaújvárosi pingpongosoknak sőt, a szakosztály mindhárom együttese sorozatban játszotta bajnoki mérkőzéseit az NB II-es és NB III-as pontvadászatban.

Mindenhol az élen

Az egyetemisták első számú csapata kiválóan kezdte a szezont, s az első két fordulóban aratott magabiztos sikerek után is lendületben maradt. Ennek előbb a PTE PEAC (13-5), majd a Beremend (6-12), a Bonyhád (16-2), végül a Kanizsa Sörgyár I. (8-12) együttesei látták kárát, így a Makk Benedek, Varga Richárd, Nemes Vince, Jeszenszki Dániel, Éliás Attila összetételű gárda hat mérkőzésen aratott hat győzelemmel áll az NB II. Dél-Nyugat Csoportjának élén.

A feljutásra pályázó dunaújvárosi csapat eredményeinek értékét növeli, hogy egyik legjobbjuk, a komoly Extraliga múlttal bíró Éliás Attila betegség miatt jó ideje nem áll már a gárda rendelkezésére. Ami az egyéni statisztikákat illeti, természetesen ebben is az élen állnak az első csapat tagjai, akik közül Jeszenszki Dániel mind a huszonhárom meccsét megnyerte, míg Nemes Vincének mindössze egyetlen találkozó után kellett gratulálnia ellenfelének. Szintén hibátlanul áll eddig Éliás Attila, ám ő eddig mindössze nyolc mérkőzésen állhatott asztalhoz, de a remények szerint hamarosan ő is csatlakozhat a bajnoki címre törő együtteshez.

Volt jobb, lesz jobb

A szakosztály második számú csapata szintén az NB II Dél-Nyugat csoportjában vágott neki az idei szezonnak, ám eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit az együttes tagjai előzetesen reméltek. Ugyan a Honvéd Szondi György SE III. ellen összejött az első győzelem a harmadik fordulóban (11-7), ám ezt követően a Baja (16-2), a PTE PEAC (1-17), illetve a Mohács (11-7) is legyőzte az ifj. Ármos József, Váczi Norbert, Mizsei Tamás, Németh Márton összeállítású csapatot, mely jelenleg a kilencedik helyet foglalja el a tabellán, ám nem titkolt célja, hogy a folytatásra felzárkózzon a középmezőnyhöz.

Képek: DO-archív

A Dunaújvárosi Egyetem DSE harmadik számú csapata a tanulás, a további fejlődés reményében csatlakozott idén az NB III mezőnyéhez, így várható volt, hogy azt az különbséget, ami megyei bajnokság és az országos pontvadászat harmadik vonala között megvan, nem lesz könnyű megugrania az együttesnek. Az Ármos József, Sebestyén Krisztián, Páger Attila, Bacsa Győző, Szántó András, Bai Máté összeállítású csapatnak ugyan voltak szorosabb mérkőzései a szezonban, ám a remélt első győzelemre még várnia kell az együttesnek.

A dunaújvárosi asztaliteniszezők legközelebb az előttünk álló hétvégén lépnek asztal mögé: az első csapat a hetedik helyezett Baja I., míg a második számú formáció a tabellán második Beremend I. gárdáját látja vendégül az egyetem tornatermében szombaton délelőtt tizenegy órától, míg az egyetemisták harmadik együttese a hatodik Zalakomár otthonában méreti meg magát szintén szombaton délelőtt tizenegy órától.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.