A csempész rendőrkézen – több utasát még keresik

Öcaline - 2021. december 26. 7:43

A török sofőr és egy, magát szintén töröknek valló utasa került rendőrkézre a Pentele hídon szombaton késő este – a jármű többi utasa elmenekült, őket még keresik, értesült a DO.

Újabb embercsempész elfogásáról tudósított a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának gyorsjelentése. A részletes szóvivői összegzés szerint a főkapitányság munkatársai az M8-as autópálya 82+600-as kilométerszelvényében, a Pentele hídon ellenőriztek egy német honosságú járművet szombaton este tizenegy óra körül. A kocsit egy 42 éves török állampolgár vezette, őt a rendőrök kézre kerítették, és így járt egyik, magát szintén török állampolgárnak valló, de papírokkal nem rendelkező utasa is. A többi utas azonban az egyenruhásokat meglátva kivonta magát az intézkedés alól – őket a rendőrök jelenleg is keresik. 
A gépkocsi 42 éves, török nemzetiségű vezetőjét embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja előállították a rendőrségre, elfogott utasát a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrségi summázat ezúttal is egy figyelmeztetéssel ér véget: az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő...

(Fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Szirénapróba: ha hétfő, hát újra morgatnak

Szirénapróba: ha hétfő, hát újra morgatnak

2022. júl. 03.

A havi rendes gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható szirénapróba hétfőn – városunkban ezúttal is 11 órakor morgatnak.

Monty Python a szerelőműhelyben

Monty Python a szerelőműhelyben

2022. júl. 01.

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége a vád, amióta olvastam a sztorit, azon agyalok, hogy na, vannak persze zseniális trükkök, de ezt mégis hogyan? Mit hitt, nem veszik észre?

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

2022. jún. 30.

Magát a mobilszolgáltató ügyintézőjének kiadva ejtett tévedésbe 17 személyt egy férfi és egy nő – vádat emeltek ellenük. 6 milliós tényleges kárt okoztak, derül ki az ügyészségi summázatból.

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

2022. jún. 29.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a férfi eltűnése miatt – itt a felhívás, és a szokásos szelíd nógatás: már egy megosztás is közelebb vihet Győr Balázshoz.

 

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

2022. jún. 28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Fejér és Pest megye több településén árult drogot. 

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

2022. jún. 27.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 18 éves pusztaszabolcsi lány eltűnése miatt. Jelentkezzen, ha látta – és egy megosztás is segíthet!

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

2022. jún. 26.

Két személyautó ütközött össze Rácalmásnál szombaton késő délután – személyi sérülés is történt, sokáig egy sávon haladt az autópálya forgalma a Pécs felé tartó oldalon.