Dunaújváros Hetilap

A Hankookot is belengte a karácsonyi hangulat

Öcaline - 2021. december 22. 17:59

Példaértékű dolgozói összefogás valósult meg, és több kezdeményezés nyomán adományhegyek is emelkedtek az abroncsgyárban. Több fronton is segítettek!

Nincs hiány a karácsony előtt adakozási kedvből a város mellett üzemelő abroncsgyárban, derül ki a DO-hoz eljuttatott összegzésből: a Hankook és dolgozói az ünnepek előtt több ízben is segítettek azokon, akiknek óriási szüksége van a támogatásra, legyen szó akár hátrányos helyzetű családokról, árva vagy kórházban fekvő gyermekekről. 

Segítség az Útkeresésnek

Régi hagyomány, hogy a Hankook minden évben támogatja a dunaújvárosi székhelyű Útkeresés Segítő Szolgálatot, amely a hátrányos helyzetű családok megsegítésén dolgozik nap mint nap. Ott, ahol a gyermekeknek szegényes anyagi és szociális körülmények között kell felnőni, a karácsony sem telhetne ünnepi hangulatban a szolgálat munkája, valamint jó szándékú civilek és cégek támogatása nélkül. 
Az abroncsgyár a rászoruló családok karácsonyához idén is 200 ezer forinttal járult hozzá – melyből az Útkeresés munkatársai társasjátékokat vásároltak a családoknak.

Dolgozói összefogás

Nemcsak vállalati szinten, hanem dolgozói oldalról is bőségesen érkezett segítség. Tujner László, a Hankook technológiai osztályának egyik mérnöke úgy döntött, minden követ megmozgat azért, hogy a Böjte Csaba ferences szerzetes által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában élő több száz árva gyermeket támogatni tudja. Ő bocsátotta útjára azt a kezdeményezést, melynek eredményeképpen elképesztő mennyiségű adomány gyűlt össze az abroncsgyártó telephelyén:
– Egy kedves ismerősömnek köszönhetően 2019-ben jártam először a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik táborában, Szárhegyen. Akkor, ott, a látottak alapján elhatároztam, hogy segíteni fogok ezeken a gyerekeken. A kollégáimnak hála és a munkahelyem támogatását élvezve ezt most meg is tudom tenni.
A felajánlásokat egészen december közepéig fogadta a Hankook, majd az összegyűlt ajándékokat Tujner László juttatta el az alapítványnak. A segítségnyújtáshoz persze maga a vállalat is hozzájárult, így a tárgyi adományokon túl félmillió forint támogatást juttattak el a cég nevében a nehézsorsú gyermekeknek.

Fókuszban a csokoládé!

A játékok, ruhák, könyvek és tartós élelmiszerek mellett a karácsonyt megelőző időszak kulcsszava a csokoládé volt. Kevés nyomasztóbb dolog van annál, mint betegen, a kórházban fekve tölteni az ünnepeket, és ezeket a körülményeket gyermekként még nehezebb elviselni. A Hankook általános ügyvitel részlegének munkatársa, Németh Gábor kezdeményezése nyomán a cég dolgozói több mint 70 kilogramm csokoládét gyűjtöttek össze. Mint  a program kezdeményezője kiemelte, az akcióval a bohócdoktorok munkáját kívánták támogatni, akik a sok száz kórházban fekvő kis beteg gyógyulásában segédkeznek:
– Az interneten jött velem szembe a Karitáció Alapítvány csokoládégyűjtős felhívása, és úgy döntöttem, segítek nekik, és kollégáimat is erre buzdítom. Rengeteg jó minőségű csoki gyűlt össze. El sem mertem hinni, hogy ilyen mennyiségű adományt tudok átnyújtani a bohócdoktoroknak, akik persze nagyon hálásak voltak a Hankook dolgozóinak.
Az összefoglalóból az is kiderül, hogy a cég továbbra is igyekszik támogatást nyújtani azoknak a szervezeteknek és alapítványoknak, amelyek oda juttatják el az adományokat, ahol a legnagyobb rájuk a szükség. A vezetőség nagyon büszke a dolgozóira, hiszen nemcsak, hogy részt vettek az adománygyűjtő kezdeményezésekben, hanem olyan lelkesedéssel álltak a nemes célok mellé, ami mindenki számára példaértékű lehet!

(Fotó: Hankook Tire)
 

A rovat további hírei: Közélet

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

Vadállatok a városban: szerencsére nincs okunk az aggodalomra

2022. szep. 30.

Az elmúlt hetekben rendre megjelentek a Dunaújvároshoz köthető közösségi médiafelületeken a róka és nyest észlelésekről szóló bejegyzések. Az eseményeket figyelemmel követik a városvezetők, sajtótájékoztatót is tartottak a legfontosabb tudnivalókról. 

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

Népszámlálás: segíti az önkitöltést az önkormányzat

2022. szep. 30.

Az idei népszámlálás  menetrendje szerint először október 1. és október 16. között, az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket. Az önkormányzat segít!

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

Távhő: újabb fórumot rendeztek a költségosztásról

2022. szep. 29.

A költségosztás volt a témája annak a fórumnak, amit a DVG Zrt. hívott össze kedd délutánra a Kultik Moziba. A távhőszolgáltató tavaly óta negyedszer hívta össze a közös képviselőket és lakásszövetkezeti vezetőket annak érdekében, hogy a távhőelszámolás során érvényesüljön a költségosztás. 

Idén is virágba borult városunk (galériával)

Idén is virágba borult városunk (galériával)

2022. szep. 29.

Idén 23. alkalommal hirdette meg az önkormányzat a Virágos Dunaújvárosért versenyt – nyolc kategóriában várták a nevezéseket, de díjazták az „Első Fecskéket” és a jubiláló virágosítókat is. 

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

Ünnepi áldás és templomjárás a katolikus közösségben

2022. szep. 29.

A hittanos gyermekek megáldásával és a nyitott templomok napjának programja keretében szervezett bemutatóval kezdték a római katolikusok a tanévet.

Örömmel mozgatták meg az óvodásokat (galériával)

Örömmel mozgatták meg az óvodásokat (galériával)

2022. szep. 28.

Az egészséges életmód, a mozgás és a környezetvédelem fontosságára hívta fel tíz dunaújvárosi tagóvoda növendékeinek figyelmét a felső Duna-parton megrendezett ovifutás.

Szakmai nap az egészségügyi szakdolgozóknak – újra Dunaújvárosban

Szakmai nap az egészségügyi szakdolgozóknak – újra Dunaújvárosban

2022. szep. 28.

Jubilál a sorozat, idén éppen tizedszerre rendezi meg a Megyei Szakdolgozói Nap programját a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete – a tanácskozásnak (2015 után újra) Dunaújváros, a Városháza rendezvényterme ad otthont csütörtökön.