A tűz martaléka lett egy ház Daruszentmiklóson

Öcaline - 2021. december 21. 16:49

Lakhatatlanná vált az épület a hétfői tűzeset nyomán – egy gázpalackot a lakók, egy másikat a dunaújvárosi tűzoltók vittek ki a házból, értesült a DO. Szomorú adat a hajtás után.

Kigyulladt és lakhatatlanná vált egy régi építésű családi ház Daruszentmiklóson december 20-án, tudatta honlapunkkal Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A körülbelül nyolcan négyzetméteres vályogház szobái és cserépfedésű tetőszerkezete égett. A lakók egy propánbutángáz-palackot kivittek az épületből, egy másikat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók találtak meg az oltási munkálatok közben. Az egység a lángokat elfojtotta, majd a ház minden helyiségét átvizsgálta. Személyi sérülés nem szerencsére nem történt, az épületben senki sem tartózkodott. A tűzben egy segédmotor-kerékpár is elégett. 
Szabó-Bisztricz Anett az eset kapcsán arról is beszámolt, hogy elszomorító a decemberi lakástüzek főszáma: a hónapban minden nap kigyulladt egy lakás a megye közigazgatási területén – eddig ugyanis pontosan 21 otthonban csaptak föl a lángok decemberben. A legtöbb tűzeset nyílt láng használatára, elektromos hibára, fűtési rendellenességre, főzésre vagy dohányzásra vezethető vissza, pedig ezek mindegyike megelőzhető lenne egy füstérzékelővel és egy kis odafigyeléssel. A lakástüzek többségénél nem a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz. A tűzesetek áldozatai jellemzően egyedül élő idős emberek, akik mire észreveszik, hogy tűz keletkezett, már olyan sok füstöt belélegeztek, hogy nem tudnak kimenekülni otthonukból. 

A szóvivő ezúttal sem mulasztotta el felhívni a figyelmet arra, hogy mindez megelőzhető, ha a lakásban füstérzékelőt helyezünk el, amely hangos sípolásával felhívja az ember figyelmét a veszélyre.

(Fotó: Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Kész átverés show – most sajnos élőben

Kész átverés show – most sajnos élőben

2022. jún. 22.

Üdülni vágyókat ejtett tévedésbe és károsított meg egy férfi – üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene. Nem volt túl komoly trükk – mégis működött!

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

Életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Dunaújvárosban

2022. jún. 21.

Egy társasházi lakás fürdőszobájában riasztott a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délután Dunaújvárosban. A helyszínre vezényelt lánglovagok magas szénmonoxid-értéket mértek, értesült a DO.

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

Házibuli után megverte az élettársát egy férfi

2022. jún. 20.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat ellene. Brutális történet, na.

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

Kigyulladt egy társasházi lakás erkélye Dunaújvárosban

2022. jún. 20.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, adata hírül a megyei katasztrófavédelem honlapja. Gyorshír.

Rendőrkézen a futtatók

Rendőrkézen a futtatók

2022. jún. 17.

A négyfős elkövetői kör évekig kényszerített Dunaújvárosban prostitúcióra lányokat, akiktől elvették a bevételt.

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

Négy nap alatt három egységből lopott – de persze bukó a vége

2022. jún. 15.

Három ingatlanból különböző értékeket, készpénzt, de ég egy személyautót is elvitt a városban az a férfi, akinek letartóztatására most tett indítványt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség. Kocsmatúra, másképp.