Dunaújváros Hetilap

"Adni jó" – karitatív kezdeményezés a Városháza téren

Öcaline - 2021. december 1. 12:04

Nagyszerű jótét célú együttműködés részleteiről tartott tájékoztatót Müller Bernadett, az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezető-helyettese, valamint Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester – az érdeklődők már ma bekapcsolódhatnak a közösségi programba!

Nemcsak vásárfia, korcsolyapálya, valamint kézműves birodalom csalogatja a Városháza téren a hivatalosan ma kezdődő Adventi forgatag eseményeit: egy karitatív célú együttműködés részleteiről tartottak tájékoztatót az akkor még csak épülő korcsolyapálya mellett tegnap délután.

Jótét céllal, örömteli szívvel

A tájékoztató elején Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester vázolta az együttműködés részleteit, kiemelve, hogy az önkormányzat számára fontos, hogy az ünnepi időszakban a lehető legtöbb eszközzel segítsenek a rászoruló családokon – ennek egyik útja az Útkeresés Segítő Szolgálattal közösen szervezett karitatív kezdeményezés:
– A tájékoztató és a program címe egyaránt: Adni jó. Ezzel, úgy érzem, a lényeget el is árultam: az Adventi forgatag című eseménysorozat helyszínére beemeltünk egy olyan élelmiszer- és ajándékgyűjtő kezdeményezést, ami a segítségnyújtásról, a rászorulók támogatásáról, így közvetve a közösség erejéről szól. Az Útkeresés Segítő Szolgálat is kapott egy faházat a forgatagban, ahol megszervezhetik a gyűjtőakciót, közvetlen kapcsolatot teremtve a karácsonyváró közönség és a támogatandók között.
Az alpolgármester kiemelte: jótét céllal és örömteli szívvel segítettek – és személy szerint is őszintén reméli, hogy ez a kezdeményezés is sikert arat a városlakók körében.

Gyűlhetnek a "Karácsonyi Angyaldobozok"!

A kezdeményezés részleteit Müller Bernadett, az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezető-helyettese osztotta meg a nyilvánossággal – kiemelve, hogy két fő csapásirányt szánnak a gyűjtésnek:
– Intézményünk munkatársai is kitelepülnek az Adventi forgatagba, a faházunk a rendezvénysorozat teljes időtartama alatt várja azokat, akik közreműködésünkkel szeretnének segíteni a város rászoruló családjain. Két fő formában fut a program, egyfelől tartós élelmiszereket gyűjtünk a forgatagban – a szokásos liszt, cukor, rizs, tészta, étolaj, konzerv adományok mellett a karácsonyvárós gyerekekre gondolva édességet és szaloncukrot is gyűjtünk –, de talán még fontosabb, hogy a népszerű cipősdoboz akciók mintájára "Karácsonyi Angyaldoboz" gyűjtést is szervezünk. A dobozba célzottan gyerekeknek szánt ajándékot tehetnek a segítők – és nagyon fontos, hogy tüntessék föl, kislánynak vagy kisfiúnak, illetve hány éves gyermeknek szánták az ajándékot. A dobozba a megcélzott korosztálynak megfelelő játékokat, színezőket, mese- vagy ifjúsági könyveket tehetnek – mindent, ami belefér. Természetesen kerülendő a tűzveszélyes, egészségre ártalmas holmi vagy romlandó élelmiszer, de például a higiéniás termékek, édességek nagy örömet szoktak okozni, és az iskolai eszközök is. Az a lényeg, hogy ki-ki jó szívvel adjon – és az Útkeresés csapata gondoskodik arról, hogy az angyaldobozok el is jussanak karácsonyig a rászorulóknak!
A segítő szolgálat vezetőhelyettese elárulta, a nagyon bíznak a segítő szándékú összefogásban – azt pedig külön is megköszönte, hogy az ünnepi eseménysorozat központjában tudják szervezni az idei gyűjtőakciót!

(Fotó: Végh Zoltán) 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.