Dunaújváros Hetilap

Áldott, békés, szeretetben gazdag karácsonyt kíván a polgármester

doszerk - 2021. december 24. 10:47

Pintér Tamás polgármester büszke a közösségi összefogásra – és boldog, békés, áldott ünnepet kíván minden városlakónak!

Tisztelt Dunaújvárosiak!

A karácsonyi, év végi időszak a visszatekintés, értékelés időszaka. Ha visszatekintünk városunk elmúlt egy évére, rengeteg nehézséget tudnánk felsorolni, azonban engem hatalmas büszkeséggel és örömmel tölt el, hogy nem ezek jutnak először eszembe, hanem az a rengeteg jó élmény, ami ért minket. 
A tavaszi járványügyi helyzet enyhülését követően ismét kinyitott a város, és rengeteg elmaradt eseményt tudtunk bepótolni. Megnyitottak a város intézményei és létesítményei, amelyek változatos programmal várták az érdeklődőket. 
Számos rendezvényen ünnepelhettük együtt Dunaújváros 70. születésnapját és felejthetetlen élményeket szereztünk a Parázs Varázson és a CityRockson is államalapításunk ünnepe alkalmából. 
Az ősz ugyan visszahozta a járványhelyzet miatti aggodalmat és korlátozásokat, ennek ellenére sikerült az elmúlt évek legszebb és legszínvonalasabb Adventi vásárát is megszerveznünk, amelyre mindannyian karácsonyi hangulatban látogathatunk ki vásárolni, beszélgetni, nézelődni, forraltborozni vagy most már korcsolyázni is. 

Semmi mást nem kívánok Önöknek az ünnepekre és a jövő évre, csak hasonló örömöket. Együtt töltött, minőségi időt szeretteik körében, új élményeket és emlékeket, melyekre szívesen emlékeznek vissza, és egészséget – hiszen az utóbbi időben megtanultuk, hogy mennyire nagy kincs is és mennyire nem magától értetődő. 
Áldott, békés, szeretetben gazdag karácsonyt és boldog újévet kívánok!

Pintér Tamás
polgármester
(Fotó: DMJV Önkormányzata)

A rovat további hírei: Közélet

Egymás után bukja a DVCSH a bírósági pereit

Egymás után bukja a DVCSH a bírósági pereit

2022. szep. 25.

Az elmúlt időszak távhőszolgáltatással kapcsolatos vitáiban sokszor hangzott el érvként, hogy folyamatban lévő peres ügyről van szó, meg kell várni a bíróság döntését. Megérkezett és rögtön tizenegy.

Mobilitási hét: busszal és biciklivel kéne járnunk

Mobilitási hét: busszal és biciklivel kéne járnunk

2022. szep. 24.

Városunk idén is csatlakozott a szeptember 16 - 22. között 21. alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Héthez. Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése volt. 

DSTV: így köszönték meg a nebulók az óvatosságot!

DSTV: így köszönték meg a nebulók az óvatosságot!

2022. szep. 24.

Az alaphírt már megírtuk, most itt a DSTV összeállítása arról, hogy a Móricz iskola diákjai nagy KÖSZÖNJÜK felirattal akcióztak a Vasmű úton a napokban. A nebulók az autósok fokozott figyelmét köszönték meg – az iskolakezdés idején ez kiemelten fontos tényező! Hangkép.
 

Végre tisztul a kép a távhő frontján

Végre tisztul a kép a távhő frontján

2022. szep. 23.

Az elmúlt időszakban rengeteg fals információ látott napvilágot a távhőszolgáltatást illetően, amelyből az egyik, ha nem a legfontosabb a legutóbbi rendes közgyűlésen tisztázódott, ugyanis a dunaújvárosi Fidesz is elismerte: Dunaújvárosban a DVG Zrt. a távhőszolgáltató és az érintett lakosoknak a DVG felé kell fizetniük. 

A rendkívüli közgyűlésen is a Dunaferr volt a téma

A rendkívüli közgyűlésen is a Dunaferr volt a téma

2022. szep. 22.

Eredetileg kilenc téma szerepelt a csütörtöki rendkívüli közgyűlés napirendjén, és már előre is tudtuk, a legfajsúlyosabb a Dunaferr körül kialakult helyzet lesz, hiszen városvezetésünk közgyűlési határozat formájában kívánta javaslatait megfogalmazni, amit Magyarország kormányának címez. 

DSTV: válságban a Dunaferr

DSTV: válságban a Dunaferr

2022. szep. 22.

A vállalatcsoport történetében eddig példátlan krízisre fókuszál a DSTV összeállítása. Mint felidézik, Pintér Tamás a Dunaferr közleménye utáni tájékoztatón kiemelte: minden lehetséges eszközt be kell vetni a Vasmű megmentése érdekében. Hangkép.
 

A Dunaferr megmentését célzó javaslatról is dönt a rendkívüli közgyűlés

A Dunaferr megmentését célzó javaslatról is dönt a rendkívüli közgyűlés

2022. szep. 21.

Kilenc napirend, köztük a város jövőjét alapjaiban meghatározó vasgyári krízis megoldását szorgalmazó javaslat is szerepel a közgyűlés rendkívüli nyílt ülésén csütörtökön délelőtt.