Dress Coding, avagy NFT ruhakollekció magyar gyökerekkel

doszerk - 2021. december 15. 19:17

A Dress Coding részleteinek a bemutatására mindenképp szerettünk volna külön bejegyzést fordítani, mivel gyakorlatilag a legelső magyar NFT ruhakollekcióról van szó. (X)

Úgyhogy tényleg örömünkre szolgál ismertetni azt a nemes célt és tevékenységet, amely egyértelműen a csapat lelkes munkájához köthető.

Kezdjük a Dress Coding projekt lényegének ismertetésével

Gyakorlatilag egy önkéntesekből álló lelkes csapat munkájának eredménye a Dress Coding projekt, akik 2021 nyarán álltak össze és alakultak meg egy nemes cél érdekében. Merthogy nem mást, mint a speciális igényű személyek segítését tűzték ki célul.

Méghozzá a divaton keresztül. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a fentebb említett speciális igényű személyek részére egyedi, méretre szabott öltözéket készítenek. A projektet az a felismerés hívta életre, hogy az akadályozott embereknek egészen komoly nehézségekkel kell szembenézniük az öltözködés területén a mindennapok során.

Úgyhogy tényleg üdvözlésre méltó az a pozitív kezdeményezés, amivel a Dress Coding elindult és elkezdett dolgozni. Nézzük is meg közelebbről, hogyan történik pontosan a megvalósítás a gyakorlatban!

Fontos, hogy az első magyar NFT ruhakollekcióról beszélhetünk

Amely egyébként innovatív technológiák használatával igyekszik segíteni a korlátozott személyeket. Tipikus példa az ilyen innovatív megoldásokra a 3D scannelés gyakorlata és technikája.
Vagyis olyan ruhadarabok tervezése és létrehozása történik meg, amelyek a speciális igényű személyek életminőségét egyértelműen pozitív irányba befolyásolják. Sőt, ezzel együtt hatásosan segítik őket a mindennapok során jelentkező kihívások leküzdésében is.

Szerencsére a digitális ruhatervezésben egyre több innováció figyelhető meg. Az NFT-k egyre növekvő népszerűségéhez olyan nagy márkák is kapcsolhatók már, mint például a Louis Vuitton vagy a H&M.

Minket pedig büszkeséggel tölt el, hogy nemcsak a bitcoin készpénz használata, hanem az első magyar NFT ruhakollekció is egy megvalósított elképzelés.

További érdekességek a Dress Coding kapcsán

A Dress Coding projekt lelkes csapata Sőrés Lia, Down-szindrómás festővel, mintatervezővel együttműködve álmodott meg egy digitális ruhakollekciót. A megvalósításban pedig Borsi Flóra, a világhírű magyar képzőművész segédkezett és működött közre.

Ami a kollekció bemutatását illeti, november 3-a volt az NFT-ként történő bemutatáshoz és licitre bocsátáshoz fűződő dátum, amely amiatt is fontos, mivel az aukción befolyt összegből Lia kreatív tevékenységének támogatása a cél. 

Ezzel együtt a bevétel feléből a saját csapatuk további tevékenységeinek és munkáinak a finanszírozása is ott szerepel a célok között annak érdekében, hogy további személyre szabott ruhákat sikerüljön készíteni fogyatékkal élő emberek számára.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)