Eddig is siker az adománygyűjtés – és hamarosan akcióba lépnek az autós Mikulások!

Öcaline - 2021. december 3. 18:32

Szépen gömbölyödik a Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak kezdett adománygyűjtő akció: az autós Mikulások és a DO/DSTV stábja közösségi kezdeményezésén a felkínált ajándék-lehetőségek javára már érkezett foglalás, egyéb felajánlások is érkeztek, ráadásul a Mikulások hétfőn különleges akcióval is készülnek!

"Szeretne örömet szerezni egy rászoruló családnak karácsonykor? Itt a lehetőség!" – napra pontosan két hete jelentkeztünk a tavalyi kezdeményezés sikerén felbuzdult felhívásunkkal; aki nem olvasta, most megteheti!

Levelek a Jézuskának – ajándékok a Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak (katt) >>

Amint a felhívásban is szerepel, az alapcél változatlan – és lényegében a tavaly kipróbált/bevált szisztémán sem változtattunk: közösségi adománygyűjtő akciónk révén szebbé szeretnénk tenni az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményeként működő Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak karácsonyát.

Vannak még "szabad" ajándékok!

Az intézmény munkatársainak közreműködésével már fel is mértük az igényeket – e téren is bevált eszközhöz folyamodtunk: a gyerekek, famíliák levelet írtak a Jézuskának, ebből megszületett az a kívánságlista, amely egy-egy elemét idén is jótékony célú ajándékozóink válthatják valóra. 
Felhívásunk összesen 25 kívánság teljesítését célozta – és örömmel jelentjük, mára alaposan megcsappant a még szabadon választható adományok köre. Máris mutatom!

Lányok

5 éves – interaktív baba
6 éves – cumis baba 
2 éves – baba
4 éves – cumis baba, hozzá kiegészítőkkel
10 éves – fésülhető dinoszaurusz
5 éves – Jégvarázs baba
4 éves – Minnie Mouse plüss és színező

Fiúk

2 éves – szobahinta 
13 éves – távirányítós Mercedes
9 éves – távirányítós autó

Minket is meglepett, de ezúttal a fiúknak szóló ajándékoknak volt (eddig) nagyobb keletje, ezzel együtt persze sok kislány ajándékot is befoglaltak a jótét lelkű adományozók! Aki a fenti listából konkrét adomány javaslattal élne, az alábbi címen máris megteheti!

Máris írok a Mikulásoknak! (katt) >>

Mindezek után következzen néhány szívmelengető történet – az a közös bennük, hogy mindegyik közvetlenül és hangsúlyosan kapcsolódik a kezdeményezéshez. Az egyik, hogy immár eldőlt, a gyűjtésbe idén is bekapcsolódnak az autós Mikulások.

Egyrészt ezúttal is szerepet vállalnak a program népszerűsítésében – méghozzá, naná, Mikulás napján, méghozzá egy kabrió Mikulás felvonulás formájában. Eddig 5-6 járgány részvétele biztos, de a létszám a következő napokban még változhat: amennyiben az időjárás kegyes lesz, lehúzott tetővel gurulnak végig a városon december 6-án délelőtt, és több megállót is terveznek a nagyáruházak, óvodák, közösségi terek környékén. 
A Mikulások emellett idén is segítenek majd az ajándékok összegyűjtésében, valamint az akciót záró átadás-átvétel ceremóniáján is részt vesznek.

Folytatódik a gyűjtés is!

És ha már az ajándékoknál tartunk: örömmel jelentjük, hogy a kívánságlistán feltüntetetteken túl is több szép felajánlás érkezett a korábbi összeállítás azon passzusához kapcsolódva, miszerint célzott adományok mellett egyéni ajándék-ötleteket is elfogadunk. Volt, aki bontatlan pelenkacsomagot, más bébiételt ajánlott fel, akadt, aki színezőt és ceruzát csempészett az ajándék mellé (kisvonatost!), megint más a kívánságlistán szereplő Tolkien-mű mellé a szerző új, Az elveszett út és más írások című gyűjteményes kötetét ajánlotta fel. Örömteli meglepetéssel szolgált a Munkásművelődési Központ csapata – az intézmény munkatársai minden családnak felajánlottak egy-egy karácsonyi ajándékcsomagot, teljesen egyforma tartalommal. Volt, aki egy légzésfigyelő készülékkel szállt be az adománygyűjtő akcióba, volt, aki a Családok Átmeneti Otthona ünnepi fénybe öltöztetésében segített adománnyal. Örömmel jelentjük, hogy a műhelyünket működtető DS Média 100 ezer forintos kontingenst ajánlott fel – az összeget a program során opcionálisan ajándékvásárlásra vagy tartós élelmiszer beszerzésére fordíthatjuk.
Apropó, tartós élelmiszerek: e téren fontos tudnivaló, hogy amint arról már beszámoltunk, idén a járványügyi előírások miatt nem lesz lehetőség ruha- és játék adományok ajándékozására az otthon lakóinak, de az ajándékgyűjtő akcióval párhuzamosan tartós élelmiszergyűjtő akciót is indítunk. A fenti e-mail címen lehet jelezni a felajánlásokat, viszont fontos, hogy az közösségi kezdeményezésnek ebben a körében csapatunk kizárólag közvetítői feladatot vállal.   

A jelszó továbbra is változatlan: csatlakozz egy jó ügyhöz – ajándékozz a DO/DSTV stábjával és az autós Mikulásokkal!

(Illusztráció: autós Mikulások)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

2024. ápr. 20.

A logisztika egyik alap- és nélkülözhetetlen eleme a raklap. Az árucikkek egyszerű és gyors tárolását, mozgatását és szállítását segíti. Létezik fa, műanyag és papír verziója is, így számtalan termék közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak raklapmagasítók is, melyeknek elsődleges feladata a termékek magasabbra emelése volt. Ma már több, új funkcióval is felruházták ezeket a termékeket. (X)

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.