Dunaújváros Hetilap

Újabb rendkívüli akció, hamarosan Mikulás véradás lesz

Öcaline - 2021. december 2. 9:37

Már persze nem úgy, hogy csak a nagy szakállú ajándékosztókat csapolják! A helyszín az MMK, az időpont december 7., azaz jövő kedd – összeállításunkban a teljes decemberi tervezet mellett a jubiláló véradók listáját is közöljük!

Rendkívüli alkalom, mérföldkőhöz érkezett donorok, teljes havi menetrend – komplett összeállítással jelentkezünk egész éves sorozatunk záró darabjában – de lássuk szépen sorban!

Ünnepre hangolva is menő!

Az év utolsó hónapjában sem csökken az egészségügy vérigénye, ezért is örömteli, hogy nemcsak terjedelmes menetrenddel, de – a retró és a Halloween után – újabb remek közösségi alkalom ígéretével lephetik meg a véradókat, mondta érdeklődésünkre Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője:
– Folytatjuk a beöltözős, színes, a szokottnál mozgalmasabb, közönségbarát események sorát – egyértelmű, hogy ezek az alkalmak roppant vonzóak a véradók körében. Az ünnepi időszak eljöttével a Mikulás ünnepére esett a választás, így a már kipróbált és bevált helyszínen, a Munkásművelődési Központban szervezünk Mikulás véradást. A véradókat december 7-én, kedden várjuk, ráadásul a szokottnál hosszabb időn át, hiszen 14 órától egészen 18 óráig biztosítunk lehetőséget a régi és a reménybeli új véradóknak! Szeretnénk egy látványos, jókedvű, akár még családi eseménynek is beillő akcióval zárni a kiemelt alkalmak sorát – azt is igazolva egyúttal, hogy vért adni Mikuláskor is menő dolog! 
Feth Katalin a többi alkalomról megemlítette: szerencsére mind a kitelepülések, mind az üzemi alkalmak terén bőven lesz lehetőségük a véradóknak – a december tehát ezen a fronton is meglehetősen zsúfoltnak ígérkezik. Sajnos a vírus veszélyhelyzet nem teszi lehetővé a rendszeres, és kiemelten a jubiláló véradók köszöntését, ám a területi szervezet vezetője ezúton is köszöni minden érintett önzetlen segítségét!

Nekik jár köszönet a kitartásért!

Ötvenszeres véradó lett idén

Éliás Viktor, Böhm Krisztina, Cselényi Zoltán, Czakó Norbert, Lódri István, Németh Zoltán, Szabó József, Tóth József, Varga Ferenc, Mészáros József, Fogarasi Csabáné, Lestár Ferencné, Szabó Ferenc,  Szabó Lászlóné, Száki Tibor, Sebestyén István András, Szalados Károly, Király Sándorné, Boromissza Zoltán, Bárdi Zoltán, Elek Miklós, Rideg Tamás, Varga Zoltán, Németh Erzsébet 

Átlépte a hatvanszoros határt

Halupka Judit, Hujber Nándor, Schuszter Krisztina, Kassai Zsolt, Turi Sándor, Herényi Attila, Pál Attila, Fabók Zoltán, Konsanszki László, Cséri István, Kenyér hajnalka Mária, Morva Ferenc

Már hetvenen is túl!

Ágoston Miklós, Cislo Waldemar Ádám, Horváth Róbert, Molnár József, Vass Tamás

Nyolcvantól a csúcsig – itt már a konkrét számokat is mutatom!

80 Ócsai Attila, 80 Köböl Zoltán, 80 Szentandrássy Gyula, 80 Enyedi Gábor, 85 Pjéter Tamás, 86 Csókás Marcell, 86 Oláh János, 87 Bukor Attila, 87 Vicai Tibor, 88 Sági Attila, 90 Berke Zoltán, 90 Boros József, 90 Bálint János, 92 Szili János, 96 Füzes Barnabás, 100 Danicska Sándor, 100 Földi Róbert István, 100 Csepeli Gyula, 101 Keményfi László, 102 D. Tóth Pál, 109 Pénzes István Levente, 112 Pászti István, 113 Lovász János, 113 Grőb János, 116 Csőgér Sándor, 118 Szabó László, 121 Tarány Gábor István, 127 Hegyesi László, 128 Szulik Ferenc, 134 Tóth Kálmán

Köszönet és hála – és persze csak így tovább, csúcsratörők!

Máris itt a decemberi tervezet

Örvendetesen hosszú és mind az események jellegét, mind a helyszíneket illetően változatos a lista – várják a donorokat!

december 2., csütörtök 6.30-11 óra – Dunaferr ISD Power (zárt véradás)
december 7., kedd 14-18 óra – MMK Mikulás véradás (Apáczai Csere János utca 11.)
december 8., szerda 14-17 óra – Ercsi, Művelődési ház (Szent István utca 12.)
december 9., csütörtök 6.30-11 óra – Dunaferr Hengermű (zárt véradás)
december 14., kedd 9-11 óra –  Előszállás, Művelődési ház (Balatoni út 29.)
december 16., csütörtök  15-17 óra –  Mezőfalva, Művelődési ház (Kinizsi utca 38.)
december 21., kedd 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
december 23., csütörtök 8-10  óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
december 28., kedd 13-15 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
december 30., csütörtök 8-10  óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)

A jelszó változatlan: vért adni menő – kalandra fel, ments meg három életet!

(Fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

A gyakorlatban is folytatódik a "Legyen fény Dunaújvárosban!" program

2022. júl. 02.

A tavaly nyáron telepített lámpatestek „tesztüzeme” szó szerint fényesen igazolta a várakozásokat, a következő hetekben további 40 eszközt helyeznek ki a város több pontjára a szakemberek. A témáról Mezei Zsolt a munkálatok kezdetén tartott tájékoztatót a Batsányi utcában szerdán – összeállításunkban a technológia részletei és a telepítés pontos helyszínei is szerepelnek.

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

DSTV: ünnepelt a kórház közössége

2022. júl. 02.

A Szent Pantaleon Kórház Jeles eseményről tudósít a DSTV összeállítása. A Semmelweis-nap ünnepségén  adták át a Szent Pantaleon emlékérmeket, de szakmai előléptetésekre, igazgatói dicséretek átadására, valamint a kiváló dolgozók méltatására is sor került. Hangkép.

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

Na még egyszer a Sugárúti Fesztiválról

2022. júl. 01.

A programot és a kedvcsinálót már pattintottam, ezúttal egy utolsó utáni hangképes szíves invitáció, valamint az útlezárások sora következik. Mutatom!