Valóra vált egy régi álom

spigott - 2021. december 17. 7:30

Hivatalosan is átadták városunk lakosságának a dunaújvárosi életmentő készülékek információs tábláját a Dózsa György úti posta előtt.

Még 2020-ban döntötte el a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), hogy a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetével, illetve a Magyar Mentőszolgálat Alapítvánnyal karöltve frissíti a 2017-ben közzétett városi defibrillátor térképet. A régóta dédelgetett álom tegnap vált valósággá, mikor hivatalosan is felavatták a Dózsa György úti posta előtt kihelyezett információs táblát, melyen minden megtalálható a Dunaújvárosban kihelyezett életmenő készülékekkel kapcsolatban.

Mint azt ünnepélyes köszöntőjében Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, hat évvel ezelőtt, a XIII. Carissa Kupán elindított "Adj esélyt a szívnek!" elnevezésű jótékonysági akciójuk eredményeként tudtak két életmentő készüléket vásárolni a város sportolói, tanulói, lakossága számára, majd idén a Bronz Kávézóban sikerült kihelyezni egy újabb defibrillátort, így jelenleg tizennyolc helyszínen összesen huszonnégy életmentő készülék található a városban. A közösségi összefogásnak hála a szövetség minden partnere beletette a munkáját abba, hogy ez a térkép elkészülhessen, és segítségére lehessen a város lakóinak.

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének területi vezetője is nagy örömmel vett részt az információs tábla avatóján, s mint elmondta, mikor megkeresték őket ezzel az ötlettel, természetesen kötelességüknek érezték, hogy azonnal a jó ügy mellé álljanak. – A Magyar Vöröskeresztnél folyamatosan tanítjuk az újraélesztést, a defibrillátor használatát, s reméljük, hogy az elsősegélynyújtók képzésével is tudunk egy kicsit segíteni a mentőszolgálatnak. Nagy öröm számomra, hogy az emberek megállnak a tábla előtt, látják és tudatosul bennük, hol vannak a városban ezek az életmentő készülékek, természetesen köszönjük a lehetőséget, hogy hozzájárulhattunk a tábla kihelyezéséhez.

A DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Tóth Imre kiemelte, hogy nem az első olyan jótékony akciójuk, ami a város lakosságának érdekeit szolgálja. – Az életmentő készülékek viszonylag nagy száma a városban igen fontos, ám ennél is jelentősebb, hogy tudjuk, ezek a készülékek hol vannak elhelyezve, s ez a lakosság biztonságérzetét is tovább növeli. Bár erről még fogunk tárgyalni, szeretném azt is elérni, hogy ne csak itt, hanem a város több pontján ki tudnánk helyezni, hiszen így még több emberhez eljuthat az információ.

 

Kép: DLSZ

A rovat további hírei: Sport

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2022. jún. 24.

Az NB I-es MOL Fehérvár FC ellen csak lehetőségekig jutott a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, a gólokat viszont a vendégek rúgták a két gárda edzőmeccsén ma délután.

Javított helyezésén a válogatott

Javított helyezésén a válogatott

2022. jún. 24.

A magyar válogatott három helyet javítva a 37. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelyet változatlanul Brazília vezet.

Véghajrá előtt a kupában

Véghajrá előtt a kupában

2022. jún. 24.

Már csak két találkozó van hátra a 20. Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat csoportköréből.

DSTV: sikeres szereplés

DSTV: sikeres szereplés

2022. jún. 23.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően sikeres szezont zártak a FOX SE kötelékébe tartozó sportolók. Az elért eredményekről, valamint a szezon hátralévő részében esedékes feladatokról beszélgettünk Gyetvai Balázs és Mészáros Márk edzőkkel. Hangkép.

Megváltott jegy az Eb-re

Megváltott jegy az Eb-re

2022. jún. 23.

Második helyen végzett Pupp Viktória a Kolozsváron megrendezett nemzetközi birkózó versenyen.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2022. jún. 23.

Hiába vezetett sokáig, a második félidőt elrontotta, így kikapott az olaszoktól a magyar női vízilabda válogatott a budapesti világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

Horváth Ferenc lett labdarúgóink új edzője

2022. jún. 22.

Új néven, új vezetőedzővel vágnak neki a 2022/2023-as szezonnak a dunaújvárosi labdarúgók.