Valóra vált egy régi álom

spigott - 2021. december 17. 7:30

Hivatalosan is átadták városunk lakosságának a dunaújvárosi életmentő készülékek információs tábláját a Dózsa György úti posta előtt.

Még 2020-ban döntötte el a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), hogy a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetével, illetve a Magyar Mentőszolgálat Alapítvánnyal karöltve frissíti a 2017-ben közzétett városi defibrillátor térképet. A régóta dédelgetett álom tegnap vált valósággá, mikor hivatalosan is felavatták a Dózsa György úti posta előtt kihelyezett információs táblát, melyen minden megtalálható a Dunaújvárosban kihelyezett életmenő készülékekkel kapcsolatban.

Mint azt ünnepélyes köszöntőjében Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, hat évvel ezelőtt, a XIII. Carissa Kupán elindított "Adj esélyt a szívnek!" elnevezésű jótékonysági akciójuk eredményeként tudtak két életmentő készüléket vásárolni a város sportolói, tanulói, lakossága számára, majd idén a Bronz Kávézóban sikerült kihelyezni egy újabb defibrillátort, így jelenleg tizennyolc helyszínen összesen huszonnégy életmentő készülék található a városban. A közösségi összefogásnak hála a szövetség minden partnere beletette a munkáját abba, hogy ez a térkép elkészülhessen, és segítségére lehessen a város lakóinak.

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének területi vezetője is nagy örömmel vett részt az információs tábla avatóján, s mint elmondta, mikor megkeresték őket ezzel az ötlettel, természetesen kötelességüknek érezték, hogy azonnal a jó ügy mellé álljanak. – A Magyar Vöröskeresztnél folyamatosan tanítjuk az újraélesztést, a defibrillátor használatát, s reméljük, hogy az elsősegélynyújtók képzésével is tudunk egy kicsit segíteni a mentőszolgálatnak. Nagy öröm számomra, hogy az emberek megállnak a tábla előtt, látják és tudatosul bennük, hol vannak a városban ezek az életmentő készülékek, természetesen köszönjük a lehetőséget, hogy hozzájárulhattunk a tábla kihelyezéséhez.

A DLSZ Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke, Tóth Imre kiemelte, hogy nem az első olyan jótékony akciójuk, ami a város lakosságának érdekeit szolgálja. – Az életmentő készülékek viszonylag nagy száma a városban igen fontos, ám ennél is jelentősebb, hogy tudjuk, ezek a készülékek hol vannak elhelyezve, s ez a lakosság biztonságérzetét is tovább növeli. Bár erről még fogunk tárgyalni, szeretném azt is elérni, hogy ne csak itt, hanem a város több pontján ki tudnánk helyezni, hiszen így még több emberhez eljuthat az információ.

 

Kép: DLSZ

A rovat további hírei: Sport

Végül biztos hazai siker

Végül biztos hazai siker

2023. jan. 27.

Két harmadig egálra állt, ám a harmadikban négy gólt szerzett, így magabiztos győzelmet aratott a Dél-Budai Hockey Club elleni mérkőzésen a Worm Angels jégkorong csapata.

Kemény csata vár a futsalosokra

Kemény csata vár a futsalosokra

2023. jan. 27.

Két kiváló formában játszó csapat méri össze egymással erejét a Rácalmási Sportcsarnokban az NB II-es futsal bajnokság újabb fordulójában.

Támadásban nem ment a Kohásznak

Támadásban nem ment a Kohásznak

2023. jan. 27.

Negyven perc után érthetetlenül szétesett a DKKA női kézilabdázóinak játéka a Kisvárda elleni bajnokin.

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.