Dunaújváros Hetilap

Dübörög az össz-ellenzéki aláírásgyűjtés

Öcaline - 2022. január 14. 9:09

Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője számolt be arról, miért fontos az össz-ellenzék aláírásgyűjtése és hol tartanak jelenleg ezzel a térségben. Mint az elhangzott, két, a térségünket is érintő témában kérik ki a választók véleményét. Minden aláírás kell, minden aláírás számít!

A közelmúltban kezdődött aláírásgyűjtés célja, hogy az állampolgárok egy népszavazás keretében nyilváníthassanak véleményt a Fudan egyetem, valamint az álláskeresési járadék folyósításának meghosszabbítása kapcsán.
A részletekről Kálló Gergely országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón számolt be a Városháza „C” szárnyában:
 – Az első téma, amelyben az emberek véleményét kérdezzük, az az álláskeresési járadék folyósításának meghosszabbításáról szól. Tudjuk, hogy a támogatás ideje azért ilyen rövid, hogy ösztönözze az álláskeresőket a munka világába történő visszatérésre, ám a koronavírus-járvány következtében rendkívül sokan veszítették el az állásukat, valamint rengeteg munkahely szűnt meg – különösen igaz ez a vendéglátó szektorra. Egyértelművé vált, hogy az eddig 3 hónapig folyósított támogatás ideje kevés. A népszavazási kezdeményezés alapján ezt a 3 hónapot hosszabbítanánk meg 270 napra. A másik kérdés a kínai kommunista Fudan egyetemhez kapcsolódik. Mint ismert, a kormány támogatásával az intézmény a fővárosba költözne. Mi azt szeretnénk, ha az állam a külföldi egyetem helyett a hazai fiatalokat támogatná. Ha a kormány a Fudan helyén lakhatást biztosítana a magyar hallgatóknak, így sok, Budapesten tanuló dunaújvárosi fiatalnak például nem okozna gondot szálláskeresés.
A tájékoztató végén Kálló Gergely hangsúlyozta, a cél az, hogy az országgyűlési választásokkal egy napon tarthassuk meg a népszavazást, ehhez azonban az kell, hogy miután az ellenzék leadta a 200 ezer érvényes aláírást, a köztársasági elnök február 12-ig kitűzze annak időpontját. (A sajtótájékoztatóig több mint 120 ezer ember írta alá országosan a kezdeményezést.) A képviselő hozzátette, ezzel értékes adóforintokat spórolhatnának, hiszen egy-egy népszavazás lebonyolítása 2-5 milliárd forintba kerül.

Figyelem, fontos: aláírni kizárólag személyesen lehet, nincs online formája!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

A demenciáról kezdődik előadássorozat

A demenciáról kezdődik előadássorozat

2022. máj. 24.

A demenciát taglalja az az előadássorozat, amely május 25-én 16 órakor kezdődik a Városházán. Az érdeklődők egyebek mellett a betegség tüneteiről, előfordulásáról és gyakoriságáról is szakemberektől hallhatnak. A bemutató sorozat részleteiről Solymosi-Bányai Bettina szociálgerontológus és Barta Endre alpolgármester közösen számoltak be. 

Kerékpáros körkép a nyári szezon előtt

Kerékpáros körkép a nyári szezon előtt

2022. máj. 23.

A karmabankba gyűjtő jótét bringaszerelőtől a kétkerekűs alpolgármesterig; ki és hogyan készül a bringások nagy nyári szezonjára? Zsírzás terén is segítünk!

Kikapcsolódási lehetőségek Dunaújváros önkormányzatának jóvoltából

Kikapcsolódási lehetőségek Dunaújváros önkormányzatának jóvoltából

2022. máj. 22.

Az önkormányzat számos üdülője várja a kikapcsolódásra vágyókat – nem csak a Szalki-szigeten! Az önkormányzat tulajdonában további három üdülő is van: Siófok-Balatonszabadin, Harkányban, illetve Balatonkenesén, ezek a szálláshelyek pedig jutányos áron bárki számára elérhetők.

Remek hangulatban futott a város (galériával)

Remek hangulatban futott a város (galériával)

2022. máj. 21.

Igazi futóidőben rendezték meg a Fut a város Dunaújváros elnevezésű jótékonysági "futóversenyt" ma délelőtt. A végig kiváló hangulatú megméretés teljes bevételével a Dunaújvárosi Ebrendészeti Telepet támogatják a szervezők.

Távhő: fűtés után már a karbantartás következik

Távhő: fűtés után már a karbantartás következik

2022. máj. 20.

A távhőszezon vége címmel tartott tájékoztatót az Építők útján lévő erőműnél Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő és Isztli Tamás, a DVG Zrt. távhőtermelési ágazatvezetője szerdán délután. Az elmúlt időszak tapasztalatai mellett a soron következő karbantartási munkákról is beszámoltak.

Már javában csobognak a város kútjai (galériával)

Már javában csobognak a város kútjai (galériával)

2022. máj. 20.

Öt szökőkút és három ivókút tartozik az önkormányzat üzemeltetési körébe, amelynek feladatait a DVG Zrt. látja el. A tavaszi hónapok során elvégezték a szükséges karbantartási és takarítási munkálatokat, így a hagyományoknak megfelelően májustól már csobognak a kutak.  

Várja és meg is lepi az összefogás segítőit a Duna Plazma!

Várja és meg is lepi az összefogás segítőit a Duna Plazma!

2022. máj. 20.

Amint arról már beszámoltunk, egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt ki a közelmúltban a Duna Plazma: a Béke téri bázis ezúttal nagyszabású közösségi összefogással kíván segíteni a város óvodáin! A hogyanról olvashatnak az alábbiakban!