Dunaújváros Hetilap

Dübörög az össz-ellenzéki aláírásgyűjtés

Öcaline - 2022. január 14. 9:09

Kálló Gergely, térségünk országgyűlési képviselője számolt be arról, miért fontos az össz-ellenzék aláírásgyűjtése és hol tartanak jelenleg ezzel a térségben. Mint az elhangzott, két, a térségünket is érintő témában kérik ki a választók véleményét. Minden aláírás kell, minden aláírás számít!

A közelmúltban kezdődött aláírásgyűjtés célja, hogy az állampolgárok egy népszavazás keretében nyilváníthassanak véleményt a Fudan egyetem, valamint az álláskeresési járadék folyósításának meghosszabbítása kapcsán.
A részletekről Kálló Gergely országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón számolt be a Városháza „C” szárnyában:
 – Az első téma, amelyben az emberek véleményét kérdezzük, az az álláskeresési járadék folyósításának meghosszabbításáról szól. Tudjuk, hogy a támogatás ideje azért ilyen rövid, hogy ösztönözze az álláskeresőket a munka világába történő visszatérésre, ám a koronavírus-járvány következtében rendkívül sokan veszítették el az állásukat, valamint rengeteg munkahely szűnt meg – különösen igaz ez a vendéglátó szektorra. Egyértelművé vált, hogy az eddig 3 hónapig folyósított támogatás ideje kevés. A népszavazási kezdeményezés alapján ezt a 3 hónapot hosszabbítanánk meg 270 napra. A másik kérdés a kínai kommunista Fudan egyetemhez kapcsolódik. Mint ismert, a kormány támogatásával az intézmény a fővárosba költözne. Mi azt szeretnénk, ha az állam a külföldi egyetem helyett a hazai fiatalokat támogatná. Ha a kormány a Fudan helyén lakhatást biztosítana a magyar hallgatóknak, így sok, Budapesten tanuló dunaújvárosi fiatalnak például nem okozna gondot szálláskeresés.
A tájékoztató végén Kálló Gergely hangsúlyozta, a cél az, hogy az országgyűlési választásokkal egy napon tarthassuk meg a népszavazást, ehhez azonban az kell, hogy miután az ellenzék leadta a 200 ezer érvényes aláírást, a köztársasági elnök február 12-ig kitűzze annak időpontját. (A sajtótájékoztatóig több mint 120 ezer ember írta alá országosan a kezdeményezést.) A képviselő hozzátette, ezzel értékes adóforintokat spórolhatnának, hiszen egy-egy népszavazás lebonyolítása 2-5 milliárd forintba kerül.

Figyelem, fontos: aláírni kizárólag személyesen lehet, nincs online formája!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

Megkezdődtek az időszakos munkálatok

2022. jan. 22.

Három helyszínen is komoly munkálatok kezdődtek az elmúlt időszakban a város közterein – a DVG szakemberei az Erste Bank mögötti területen és a Gagarin téren metszettek és takarítottak, míg a volt ADU iskola melletti térségben megkezdődött a 70 autó elhelyezését biztosító parkoló kialakítása.

Fontos tudnivalók a 2022-es választás előtt

Fontos tudnivalók a 2022-es választás előtt

2022. jan. 21.

Választási értesítő, névjegyzék, ajánlásgyűjtés, kampányidőszak – választási kisokost állítottunk össze a 2022-es országgyűlési választás előtt, a határidők dzsungelében kalauzunk dr. Molnár Attila jegyző, a helyi választási iroda vezetője volt.

Ne csak a hulladékot gyűjtsük szelektíven!

Ne csak a hulladékot gyűjtsük szelektíven!

2022. jan. 21.

Városunkban már 16 helyszínen adható  le a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj, mindez a "CseppetSem!" program részeként. A cél a környezetszennyezés megelőzése és a környezettudatos magatartás erősítése. 

A választási bizottságról is döntött a közgyűlés

A választási bizottságról is döntött a közgyűlés

2022. jan. 20.

Összesen 28 tétel szerepelt a közgyűlés előtt az önkormányzat nyílt, majd zárt ülésén a Városháza közgyűlési termében csütörtökön – fajsúlyos tételek egész soráról döntöttek a képviselők.

"... közös célunk a város és a térség felemelkedése!"

"... közös célunk a város és a térség felemelkedése!"

2022. jan. 20.

Megválasztása óta az itt élők hangja kíván lenni a parlamenti patkóban, meghatározó évnek tekinti az ideit az ország, és benne térségünk életében is Kálló Gergely országgyűlési képviselő. Feltett szándéka, hogy érvelő, derűs, a sárdobálást kerülő kampány legyen a választásokig. Interjú.

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

Közgyűlés – összesen 25 napirenddel

2022. jan. 19.

A nyílt ülésen 23, majd zárt ajtók mögött további 2 tételről dönthetnek a képviselők a Városházán csütörtökön délelőtt.

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

Április 3-án lesz "sorsunk irányításának ünnepe"

2022. jan. 19.

Az országgyűlési választás kapcsán jelent meg Pintér Tamás polgármester összegzése a város hivatalos oldalán. Mutatom!