Egy baleset, egy elfogás – itt főszerepben az alkohollal

Öcaline - 2022. január 17. 11:12

Jogosítvány nélkül okozott balesetet járművével egy nagyvenyimi férfi tegnap délután, míg este egy szabályszegés-halmozó autóssal szemben intézkedtek a rendőrök a Szórádon. Kihágáskörkép.

Több intézkedés során a közlekedők kihágásai adtak munkát a rendőröknek vasárnap, derül ki a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálatának jelentéséből. A szóvivői összegzés szerint a 6208-as számú úton Perkáta irányából Adony felé hajtott egy autós tegnap délután, amikor – mivel nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezette járművét – megcsúszott az úttesten, majd felborult. A balesetben senki nem sérült meg. A rendőri intézkedés során a 33 éves nagyvenyimi sofőrről kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért őt az egyenruhások az Adonyi Rendőrőrsre előállították, ahol az elkövetett jogsértések miatt eljárást indítottak ellene.
Még komolyabb sorozatot produkált az az autós, akit a Szórás Márton úton állítottak meg a rendőrök vasárnap este. A járőrök a 25 éves sárbogárdi lakosról megállapították, hogy a vezetői engedélyét korábban ittas járművezetés miatt elvették. A férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, majd büntető és szabálysértési feljelentést tettek ellene. Rosszul jött ki a buliból az autóban utasként helyet foglaló gépjármű-tulajdonos is – vele szemben ugyanis járművezetés tiltott átengedése miatt kezdeményeztek eljárást.

Ezt hívják úgy, hogy kimaxolták a történetet!

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk!

2022. nov. 30.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. Döbbenetes adatok mellett az ünnepi időszak tényezőire fókuszáló tűzmegelőzési tipptárral is szolgál a megyei katasztrófavédelem.

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

Végzetes ütközés Szabadegyházánál

2022. nov. 29.

Halálos kimenetelű baleset történt ma kor reggel Szabadegyháza térségében – egy 72 éves asszony vesztette életét, értesült a DO.

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

Bréking: komoly baleset, félpályás útzár a 6-os úton (FRISSÍTVE!)

2022. nov. 28.

A város határában, a Papírgyári úti kihajtó után ütközött egy motorkerékpár és egy teherautó – személyi sérülés is történt, de már feloldották az útzárat. (FRISSÍTVE!)

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

Előbb figyelmeztették, majd lakat alá is került

2022. nov. 26.

Egy napon belül kétszer bukott be a vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr – a második után már úgy kezdtek eljárást vele szemben, hogy őrizetbe is vették a rendőrök, értesült a DO. (Agyátültetésről sajnos nem kaptunk jelentést.)

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

Ittasan szúrta meg kilenc éves gyermeke lábát

2022. nov. 24.

Súlyos testi sértés miatt emeltek vádat az ittasan őrjöngő dunaújvárosi férfi ellen – súlyosbító körülmény, hogy áldozata saját 9 éves kisgyermeke volt. Nagyon durva történet, nagyon szomorú eset.

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

Eltűnt, nagyon keresik Krisztinát – segítsen, aki tud!

2022. nov. 23.

A 14 éves fiatal múlt kedden tűnt el Mezőfalváról, a kiskorút a rendőrök jelenleg is keresik. Eddig eredménytelenül: jelentkezzen, ha bármit tud róla – már egy megosztás is segíthet!

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

Kiskorút rabolt ki a vonaton – vádemelés a vége

2022. nov. 22.

Újév napjára időzítette a bűncselekményt egy férfi, előbb veréssel fenyegetett, majd kirabolt egy 15 éves kamaszt. Most emeltek vádat ellene, és többszörös visszaesőként komoly büntetésre számíthat, értesült a DO.