Egyelőre minden ideális

spigott - 2022. január 11. 7:34

A tabellán második dunaújvárosi labdarúgók elsősorban játékuk pontosítására törekednek a téli felkészülési időszakban.

Nyolc nappal ezelőtt kezdte meg felkészülését a 2021-2022-es szezon tavaszi idényére a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Varga Balázs együttese szinte teljes létszámban tud készülni az előtte álló feladatokra árulta el érdeklődésünkre a gárda vezetőedzője, akitől megtudtuk azt is, milyen munka vár az együttesre a közeljövőben.
– Jól alakult a felkészülés első időszaka, szerencsére sérülésmentesen, mindössze egy beteggel kezdtük meg a munkát. Báló Tamás lett sajnos covidos, neki kellett kihagynia az első hetet, illetve a második héten is még néhány edzésről hiányozni fog. Az állóképesség fejlesztést már a karácsonyi időszak után el tudtuk kezdeni, a játékosok egyéni edzésterv szerint dolgoztak otthon, kisebb erősítést végeztek és négy különböző futást is megcsináltak már, s az első héten ezt a munkát tudtuk folytatni, illetve már taktikailag is építettük a játékunkat. Ezt folytatjuk a második héten, mert az első két-három hétben van időnk arra, hogy egy kicsit a fizikai oldalról is megközelítsük a felkészítést, bár azt hozzá kell tennem, hogy nem edzünk mást, mint a bajnoki időszakban, a kiegészítő futásokkal és egy-egy terheléses gyakorlattal több a munkánk, mint a bajnoki szezonban.

Mint arról korábban már beszámoltunk, összesen öt edzőmeccs vár a csapatra a téli felkészülés ideje alatt, s mint azt Varga Balázs elmondta, úgy választották meg ellenfeleiket, hogy a találkozók illeszkedjenek az aktuális héten elvégzett munkához.
– Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, Bita László technikai vezetővel úgy tudtuk lekötni a felkészülési mérkőzéseket, hogy az passzoljanak a heti munkánkhoz. Az első két mérkőzésünk erősebb ellenfelekkel szemben lesz, a Veszprém jól szerepel a harmadosztály Nyugati Csoportjában, míg a Siófok az NB II-ben játszik. Őket azért szerettem volna az elejére, mert akár a nyomás elleni játékot, illetve a csapatvédekezést is tudjuk javítani ellenük. Ezt követően NB III-as középcsapatok ellen csiszoljuk tovább a játékunkat, míg az utolsómeccsünk egy megyei első osztályú együttes ellen lesz, ez sem véletlenül alakult így, itt már elsősorban a támadásokat, azok befejezését, illetve a letámadást még jobbá tenni. Próbáltuk úgy alakítani az edzőmeccseinket, hogy megfeleljenek a heti munkánknak, szóval egyelőre minden ideális a jó felkészüléshez.

Képek: DO-archív

A szakvezetőtől megtudtuk azt is, miben vár javulást együttesétől az NB III-as pontvadászat tavaszi idényében.
– Az alapjátékunk, mentalitásunk jó volt az ősszel, de arra szeretnénk törekedni, hogy azok a pontok, amik elmentek, egy-egy helyezkedési hibából, a kihagyott tizenegyesekből, ne menjenek el a tavaszi szezonban, vagyis elsősorban pontosítani szeretnénk a játékunkon. Az utolsó passzokra, a befejezésekre, illetve a védekezésre szeretnénk fokuszálni, hogy kiküszöböljük azokat a hibákat, amelyek pontokba kerültek számunkra az ősszel, ezért az lesz a legfontosabb a következő négy-hat hétben, hogy ezek a dolgok javuljanak, s ha ezek sikerülnek, akkora döntetlenekből győzelmeket tudunk kicsikarni a tavaszi szezonban.

A rovat további hírei: Sport

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

2022. jan. 22.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)  Pekingbe telepített két ideiglenes részleget fog működtetni a februári téli olimpia teljes ideje alatt, hogy helyben rendezze a felmerülő dopping- és jogi ügyeket.

Idegenben javíthat a DFVE

Idegenben javíthat a DFVE

2022. jan. 22.

A tabellán utolsó előtti Tatabánya vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2022. jan. 21.

A dunaújvárosi kajak-kenusok tavaly novemberben kezdték meg a téli felkészülést, és a sportolók egytől-egyig a fejlődés reményében vágtak bele az edzésekbe. Hangkép.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

2022. jan. 21.

Az éremszerzési esélyek miatt védettséget élvező Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra mellett Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került a februári, pekingi téli olimpián szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatba.

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

2022. jan. 21.

A helyi jégcsarnok is várja a korcsolyázás és a jeges kihívások kedvelőit a Jégpályák Éjszakáján, szombaton délután fél öttől egészen este tizenegy óráig.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2022. jan. 20.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Szoros vereség a címvédőtől

Szoros vereség a címvédőtől

2022. jan. 20.

Minden harmadban egy gólt kapva szenvedett vereséget a KMH elleni fővárosi rangadón a Worm Angels jégkorong csapata.