Elhunyt Szepessy László

doszerk - 2022. január 15. 19:57

Életének 73. esztendejében elhunyt Szepessy László, a Dunaújvárosi Kohász volt labdarúgója, a Dunaújváros FC volt edzője.

Szepessy László, vagy ahogy a sport világában mindenki ismerte, Szepi 1949. december 21-én született Budapesten, a labdarúgással tizenhárom évesen ismerkedett meg a BEAC együttesénél, majd három év múlva már a Budapesti Honvéd játékosa volt. Katonaidejét Szentendrén, a Kossuth KFSE gárdájánál töltötte, majd Belgiumba, az RWD Molenbeek együtteséhez szerződött, ahol amatőr, majd profi státuszban játszott, egészen 1971-ig, mikor hazatért és a VM Egyetértés labdarúgója lett.

Itt mutatkozott be az NB I-ben, majd a csapat megszűnése után, 1975-ben Dunaújvárosba, a Kohászhoz szerződött, mellyel a 75/76-os szezonban sikerült megnyernie az NB II-es pontvadászatot. Dunaújvárosban 1979-ig játszott, egy fővárosi (Volán SC) és egy rövid nyíregyházi kitérőt követően, 1980-ban szerződött a Ferencvároshoz, mellyel megnyerte a bajnokságot. Egy Fradi-idényt követően Kecskemétre, majd Győrbe, a Rába ETO-hoz igazolt, utóbbival ismét bajnoki címet ünnepelhetett, s a nemzetközi kupában is pályára léphetett. A győri éveket követően előbb a Dunaújvárosi Kohász, majd a Ganz Mávag, az osztrák UFC Kittsee és a Baden játékosa volt, 1988-ban a Soltvadkert együttesénél fejezte be játékos pályafutását.

Szeretett sportágától azonban nem szakadt el, 1989-ben a Magyar Kábel együttesénél kezdett edzőködni, míg 1990 és 1994 között a Ferencvárosnál Nyilasi Tibor mellett pályaedzőként dolgozott. 1994 és 1996 között Diósgyőrben, Győrben, aztán Tatabányán dolgozott, majd 2004 és 2008 között visszatért Dunaújvárosba, s a Dunaújváros FC szakmai munkájáért felelt. 2010-től három évig az U19-es, majd az U16-os magyar labdarúgó válogatottat irányította, utolsó csapata az NB II-es Gyirmót gárdája volt a 2018/2019-es szezonban.

A játékosként kétszeres magyar bajnok labdarúgót, remek szakembert családja mellett barátai, egykori játékostársai, játékosai, kollégái gyászolják. Nyugodj békében, Szepi!

Közös gyertyagyújtás a stadionban

A Dunaújváros PASE labdarúgói gyertyagyújtás keretein belül róják le tiszteletüket Szepessy László előtt hétfőn este hat órától. A megemlékezés helyszíne a Dunaújváros Stadion gyepe lesz, ahova várják a családtagokat, egykori játékosokat, szakembereket, ismerősöket és szurkolókat.

A rovat további hírei: Sport

Finn kapus az első érkező

Finn kapus az első érkező

2022. máj. 18.

A finn Juuso Karna a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak U21-es és felnőtt együttesében is szerepet kaphat a 2022/2023-as szezonban.

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

DSTV: háziverseny a DKSE úszóinál

2022. máj. 18.

Nagy sikerű, kiváló hangulatú háziversenyt szerveztek a DKSE úszói a szakosztály ifjú versenyzőinek részére. A viadalon száznál is több kisgyermek vett részt, akik az általuk választott úszásnemben álltak rajthoz – végül pedig mindenki ajándékot kapott. Hangkép.

Megvan a Campus bajnoka is

Megvan a Campus bajnoka is

2022. máj. 18.

Mivel legnagyobb vetélytársa kikapott, játék nélkül nyerte meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus II. osztályát a Maradék együttese kedden este.

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

Aranyos DKSE a Vidék Bajnokságon

2022. máj. 18.

Egy arany- és egy bronzérem mellett több értékes helyezéssel zárták a Vidék Bajnokság küzdelmeit a DKSE gyermek és serdülő fiú tornászai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Eredményes felmérő

Eredményes felmérő

2022. máj. 17.

Jó hangulatban vívhattak egymással remek meccseket a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói a Mezőfalván megrendezett háziversenyen.

Újra címvédés az élvonalban

Újra címvédés az élvonalban

2022. máj. 17.

Játszott mérkőzés nélkül hódította el a városi kispályás labdarúgó bajnokság MezDepo I. osztályának aranyérmét a Karmacsi Autó FC együttese hétfőn este.

Együtt marad a Kohász csapatának magja

Együtt marad a Kohász csapatának magja

2022. máj. 17.

Több kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.