Eredményes rajtaütés – rendőrkézre került a díler

Öcaline - 2022. január 31. 15:41

Összehangolt akció keretében fogtak el egy kábítószer-kereskedőt még múlt csütörtökön, de már a letartóztatását is elrendelték, értesült a DO. Több millió forint értékben pörgette a cuccot.

Nem mindennapi narkófogásról tudósított a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálata: a részletes szóvivői jelentés szerint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Vizsgálati Osztályának és Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai összehangolt akció keretében fogtak el egy dunaújvárosi kábítószer-kereskedőt.
Az elfogás közvetlen előzménye, hogy a főkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy dunaújvárosi férfi rendszeresen – feltételezhetően külföldről – vásárol kábítószernek minősülő szereket, tablettákat, növényi törmelékeket, és azt Magyarországon továbbértékesíti. Az egy évig tartó nyomozási munka során a rendőrök látókörébe került a 25 éves dunaújvárosi férfi, aki ellen minden lehetséges adatot, terhelő bizonyítékot begyűjtöttek, majd múlt csütörtökön este ütöttek rajta a férfin rácalmási tartózkodási helyén.

A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a férfi a külföldről beszerzett drogot a bérelt rácalmási lakóhelyén raktározta, és a lakásán, vagy ahhoz közeli településen adta el, melyből több millió forint bevételre tett szert.

Az összehangolt művelet során a rendőrök a férfi által használt ingatlanban kutatást tartottak, melynek során különböző típusú kábítószergyanús anyagot (zöld növényi törmeléket, fehér port, tablettákat, növényi magvakat), továbbá a méréshez, porciózáshoz és értékesítéséhez szükséges tárgyakat, informatikai eszközöket  találtak és foglaltak le. Az eljárásban kirendelt vegyészszakértő előzetes szakvéleménye szerint a lefoglalt tablettákból MDMA azonosítható, mely kábítószernek minősül, továbbá a zöld növényi törmelék kannabisz, mely szintén kábítószer. A szakértő a későbbekben tudja meghatározni a szerek pontos hatóanyagtartalmát. A bűncselekményből származó vagyon elvonása érdekében a nyomozók autót, játékgépet, televíziót, ékszert, karórákat és készpénzt foglaltak le. 

A nyomozók a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett - kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelt. A férfi elfogásáról videót is közzétett a kommunikációs szolgálat, a mozgóképes összegzés anyagunk elején látható.

A rendőrség vizsgálja, hogy a férfi kikkel állt kapcsolatban, hány embernek adhatott el tiltott szert.

(Fotó: FMRFK)
 

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)