Fővárosi évnyitó a Vasas ellen

spigott - 2022. január 14. 18:16

Bár még nem tudni, milyen felállásban vág neki a Vasas elleni bajnokinak, a győzelem reményében utazik el a fővárosba a DKKA felnőtt női kézilabda csapata.

Kép: DO-archív

Véget ért a téli szünet a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese számára, s közel két hónap után újra bajnoki találkozó vár a csapatra, mely a Vasas elleni fővárosi összecsapással folytatja az NB I 2021/2022-es szezonjának küzdelmeit. Vágó Attila játékosai a tabella hetedik helyéről kezdik meg a szombat este hat órakor kezdődő mérkőzést, míg ellenfelük a tizenharmadik helyet foglalja a sorozatban úgy, hogy eddig lejátszott tíz meccséből kettőt nyert meg, s nyolc alkalommal vereséget szenvedett.

A papírforma alapján tehát a mieink számítanak a találkozó esélyeseinek, s bár a betegségek, sérülések miatt erősen kérdéses, milyen felállásban vághatnak neki az év első bajnokijának, Vágó Attila vezetőedző szerint a cél így sem lehet más, mint a győzelem megszerzése.
– Nyilván az a célunk, hogy elhozzuk a kettő pontot a Vasas otthonából, de azt még nem tudom, hogy milyen felállásban tudunk nekivágni a találkozónak, mert vannak azért nehézségek, amivel meg kell küzdenie minden csapatnak, így nekünk is. A Vasas egy fiatal, tehetséges játékosokat felvonultató együttes, gyors kézilabdát próbálnak játszani lerohanásokkal, gyors középkezdésekkel, s otthon azért mindig jó, szoros mérkőzéseket játszanak, szóval nem lesz egyszerű dolgunk, de komolyan vesszük őket, igyekezetünk a lehető legjobban felkészülni belőlük, s nagyon bízom abban, hogy sikerül hazahoznunk a két bajnoki pontot.

A rovat további hírei: Sport

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

2022. jan. 22.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)  Pekingbe telepített két ideiglenes részleget fog működtetni a februári téli olimpia teljes ideje alatt, hogy helyben rendezze a felmerülő dopping- és jogi ügyeket.

Idegenben javíthat a DFVE

Idegenben javíthat a DFVE

2022. jan. 22.

A tabellán utolsó előtti Tatabánya vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2022. jan. 21.

A dunaújvárosi kajak-kenusok tavaly novemberben kezdték meg a téli felkészülést, és a sportolók egytől-egyig a fejlődés reményében vágtak bele az edzésekbe. Hangkép.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

2022. jan. 21.

Az éremszerzési esélyek miatt védettséget élvező Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra mellett Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került a februári, pekingi téli olimpián szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatba.

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

2022. jan. 21.

A helyi jégcsarnok is várja a korcsolyázás és a jeges kihívások kedvelőit a Jégpályák Éjszakáján, szombaton délután fél öttől egészen este tizenegy óráig.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2022. jan. 20.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Szoros vereség a címvédőtől

Szoros vereség a címvédőtől

2022. jan. 20.

Minden harmadban egy gólt kapva szenvedett vereséget a KMH elleni fővárosi rangadón a Worm Angels jégkorong csapata.