Fővárosi évnyitó a Vasas ellen

spigott - 2022. január 14. 18:16

Bár még nem tudni, milyen felállásban vág neki a Vasas elleni bajnokinak, a győzelem reményében utazik el a fővárosba a DKKA felnőtt női kézilabda csapata.

Kép: DO-archív

Véget ért a téli szünet a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese számára, s közel két hónap után újra bajnoki találkozó vár a csapatra, mely a Vasas elleni fővárosi összecsapással folytatja az NB I 2021/2022-es szezonjának küzdelmeit. Vágó Attila játékosai a tabella hetedik helyéről kezdik meg a szombat este hat órakor kezdődő mérkőzést, míg ellenfelük a tizenharmadik helyet foglalja a sorozatban úgy, hogy eddig lejátszott tíz meccséből kettőt nyert meg, s nyolc alkalommal vereséget szenvedett.

A papírforma alapján tehát a mieink számítanak a találkozó esélyeseinek, s bár a betegségek, sérülések miatt erősen kérdéses, milyen felállásban vághatnak neki az év első bajnokijának, Vágó Attila vezetőedző szerint a cél így sem lehet más, mint a győzelem megszerzése.
– Nyilván az a célunk, hogy elhozzuk a kettő pontot a Vasas otthonából, de azt még nem tudom, hogy milyen felállásban tudunk nekivágni a találkozónak, mert vannak azért nehézségek, amivel meg kell küzdenie minden csapatnak, így nekünk is. A Vasas egy fiatal, tehetséges játékosokat felvonultató együttes, gyors kézilabdát próbálnak játszani lerohanásokkal, gyors középkezdésekkel, s otthon azért mindig jó, szoros mérkőzéseket játszanak, szóval nem lesz egyszerű dolgunk, de komolyan vesszük őket, igyekezetünk a lehető legjobban felkészülni belőlük, s nagyon bízom abban, hogy sikerül hazahoznunk a két bajnoki pontot.

A rovat további hírei: Sport

Újabb finn játékos az Acélbikáknál

Újabb finn játékos az Acélbikáknál

2022. máj. 24.

Fiatal finn hátvéddel erősítette meg játékoskeretét a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a 2022/2023-as szezonra.

Versennyel emlékeztek a tornászok

Versennyel emlékeztek a tornászok

2022. máj. 24.

Összesen huszonnyolc éremmel zárták a "Mozdulj Diák" DSE tornászai a Hajdú László emlékére rendezett viadalt, melyre Magyar Torna Szövetség sportigazgatója, Berki Krisztián is ellátogatott.

A bajnokot köszöntötték

A bajnokot köszöntötték

2022. máj. 24.

Győztes mérkőzés után vehette át újabb a bajnoki serlegét a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgók MezDepo I. osztályában.

Gázoltak a futsalosok

Gázoltak a futsalosok

2022. máj. 24.

Tíz gólt szerezve ütötte ki a tartalékos Nagykanizsát a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az egyetemi sportcsarnokban hétfőn este.

Szoros siker a szezonzárón

Szoros siker a szezonzárón

2022. máj. 23.

Fordulatos csatában aratott 21-20-as győzelmet a Gárdony-Pázmánd elleni NB II-es felnőtt bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata.

Négy dunaújvárosi dobogó Győrben

Négy dunaújvárosi dobogó Győrben

2022. máj. 23.

Remek versenyzéssel szerzett bajnoki címet a kenu egyesek 14 kilométeres versenyszámában a DKSE versenyzője, Kulcsár Dorina a Maraton Magyar Bajnokságon.

Pikáns meccs vár a futsalosokra

Pikáns meccs vár a futsalosokra

2022. máj. 23.

A Nagykanizsa elleni hazai összecsapáson gyarapíthatja bajnoki pontjai számát a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este hét órától.