Iszik és vezet? De ennyire? Egy hónap alatt kilencszer!?

Öcaline - 2022. január 12. 16:22

Elszomorító adatsorral szolgált a megyei főügyészség összegzése. És vegyük hozzá, hogy ez tényleg csak a sörhab: csupán a leleplezett eseteket veszi sorra. Durva így is, nagyon.

Kilenc személlyel szemben emelt vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a Dunaújvárosi Járási Ügyészség az elmúlt egy hónapban – a döbbenetes mutatókkal a megyei főügyészség összegzése találta meg honlapunkat. Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő helyzetjelentéséből kiderül: öt férfi Dunaújvárosban közlekedett, egy 65 éves férfi munkatársát fuvarozta haza, amikor Előszálláson intézkedés alá vonták a rendőrök, míg egy 48 éves elkövető Rácalmásról tartott haza kulcsi otthonába. Szintén a helyi esetek sorát gyarapítja, de már baleset lett a vége: egy 30 éves férfi italozását követően daruszentmiklósi otthonából Mezőfalvára hajtott, majd ott egy ismerősét felvette az autóba, és Budapestre indultak, amikor a 6-os főúton egy kereszteződésben átszakították a szalagkorlátot, és a korlát mögötti gödörbe zuhantak. Az autó utasa és a sofőr is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, az autóban tetemes kár keletkezett. Egy másik 30 éves ittas férfi az M6 autópályán tartott Dunaújvárosba, amikor nekiment az előtte haladó autónak – igaz, ott a baleset következtében személyi sérülés nem történt. A komoly sorozatban előfordultak rendhagyó esetek: az ittas elkövetők egyikének jogosítványa sem volt, míg egy 44 éves férfi egy kölcsön kapott autót vezetett ittasan. 

Általános folyomány, hogy a rendőrök az igazoltatáskor elvették az ittas vezetők jogosítványait, derül ki az összegzésből. 

Az ügyészség valamennyi elkövető esetében tárgyalás mellőzésével tett indítványt a bűnösség megállapítására – a büntetlen előéletű férfiakkal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. Nem mindenki úszta meg ennyivel: az elkövetők közül egy 70 éves, valamint egy 49 éves férfi már korábban is volt büntetve ittas vezetés miatt, közülük a fiatalabbikkal szemben az eltiltás mellett felfüggesztett fogházbüntetés az ügyészség büntetési indítványa.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Ha tél, hát hó, ha hó, hát baleset

Ha tél, hát hó, ha hó, hát baleset

2022. jan. 22.

Sajnos nem kellett sokáig várni az első, személyi sérüléssel járt ütközésre. Két autó találkozott Kulcs és Rácalmás között. Gyorshír.

Tombol a korona, csökken a járatok száma a helyi buszközlekedésben

Tombol a korona, csökken a járatok száma a helyi buszközlekedésben

2022. jan. 21.

A beteg sofőrök számának növekedése miatt lesznek kimaradó járatok a helyi közösségi közlekedés terén, adta hírül a város hivatalos oldala. Figyelem: már holnaptól!

Vádat emeltek a bukáskor elmenekült, de később elfogott csempész ellen

Vádat emeltek a bukáskor elmenekült, de később elfogott csempész ellen

2022. jan. 20.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és kiutasították az országból a svéd autóból sikerrel spurizott szerb férfit.  

Újabb embercsempész bukott a Pentele hídnál

Újabb embercsempész bukott a Pentele hídnál

2022. jan. 20.

A Fejér megyei rendőrök fogták el a Bács megyei felhajtónál ma korán reggel. Német kocsi, szerb sofőr, hat szír menekülő. 

Egy baleset, egy elfogás – itt főszerepben az alkohollal

Egy baleset, egy elfogás – itt főszerepben az alkohollal

2022. jan. 17.

Jogosítvány nélkül okozott balesetet járművével egy nagyvenyimi férfi tegnap délután, míg este egy szabályszegés-halmozó autóssal szemben intézkedtek a rendőrök a Szórádon. Kihágáskörkép.

Bajba jutott túrázón segítettek

Bajba jutott túrázón segítettek

2022. jan. 16.

A Rácalmási-szigetek területén tévedt el és ijedt meg a vaddisznóktól az a 16 éves fiatalember, akin a dunaújvárosi rendőrök és a helyi polgárőrök segítettek szombaton.

Megrongálta a buszt – de garázdaság miatt is felelhet

Megrongálta a buszt – de garázdaság miatt is felelhet

2022. jan. 13.

Nem nyílt ki az ajtó, bedühödött, ütött, rúgott. Így megy ez.