Klimt zsenialitása, műveinek népszerűsége napjainkban

doszerk - 2022. január 24. 16:58

A századforduló egyik legtehetségesebb és legzseniálisabb alkotója Gustav Klimt, akinek munkássága már a maga korában is korszakalkotó volt. (X)

Manapság egyes remekművei csillagászati összegekért, rekordokat döntögetve kelnek el. Reprodukciói méltán népszerűek mind ajándéktárgyakként, mind lakásdekorációként.

Gustav Klimt, a szecesszió kiválósága

A festői munkássága lenyűgöző, hihetetlenül izgalmas alkotásai ma a világ legértékesebb darabjai közé tartoznak. Témájának középpontjában többnyire a nő ábrázolása áll, azonban mindenütt egy összetett jelentésű történettel egészülnek ki. 

Festményeinek központi szereplőit, a nőket előszeretettel ábrázolta mitológiai körben, meztelenül. Stílusa színes és bonyolult, mégis kifinomult volt, egyedi módon tudta ábrázolni és megörökíteni a kor női alakjait. Ez talán a szecessziónak is köszönhető, amelynek igazán kiemelkedő alkotója volt. 

Klimt ajándéktárgyainak exkluzivitása

A Klimt ajándéktárgyak valószínűleg azért is válhattak népszerűvé, mert a művész kereskedelmi szemlélettel volt megáldva, és már korában engedélyezte műveinek reprodukcióját, felhasználását különböző tömegtermékek gyártásánál. 

Aki szívesen ajándékozna valami valóban különlegeset, exkluzív otthoni kiegészítőt, akkor a Klimt ajándéktárgyak tökéletes választásnak bizonyulhatnak, amelyek a Kerámia Otthon Vintage lakberendezési webáruház kollekciójában is megtalálhatóak. 

Klimt munkásságát gyakorlatilag az ajándéktárgyak formájában és a lakberendezés területén ma már mindenki élvezheti, és rendkívül közkedveltek manapság. Sőt, még a divatipar is felhasználja táskák, neszesszerek, pénztárcák vagy akár pólók elkészítéséhez. 

Az ajándéktárgyakat tekintve népszerűek a Klimt bögrék, poharak, tálak vagy éppen a vázák. Olyan szimbólumok kerülhetnek így elénk, mint az “Életfa”, a legismertebb alkotása folytán “A csók”, amelyen érezhető Klimt bizánci korszak iránti rajongása is, de az egyiptomi művészet szintén megihlette, amely jól látszik Adele Bloch-Bauer ábrázolásain. 

Klimt a lakberendezésben 

A lakberendezés tekintetében Klimt reprodukcióival gazdag, kifinomult hatást érhetünk el, illetve a romantikus stílust testesíthetjük meg. A részletes, arany díszítéssel ellátott művei és az innovatív mintái a belsőépítészek munkáira is rendkívüli hatást gyakorolnak. 

A Judit arcát és Holofernész levágott fejét ábrázoló olajfestménye alapján készült üveg falióra például nagy kedvence nemcsak a Klimt-rajongóknak, hanem mindenkinek, aki a stílusát egyszer megszerette. Ez egy háló vagy nappali ékessége lehet. 

A nappaliban vagy a fürdőszobában például jól mutat a “Vízikígyók” falfestmény reprodukciója. Sokszor elegendő a lakberendezésben ezeknek egy kis részlete, hogy izgalmas, figyelemfelkeltő hatást érjünk el.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

Legyél környezettudatos, fogyassz vegán borsófehérjét!

2022. máj. 18.

A növényi proteinek, így a méltán népszerű borsófehérje is, nemcsak a vegánok számára kínál előnyös alternatívát, hanem az allergiában, ételintoleranciában szenvedőknek is. (X)

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

Harisnyatartó fétis: az meg mi?

2022. máj. 17.

A lábfétisről már biztosan hallottál. De tudtad, hogy létezik harisnya- és harisnyatartó fétis is? (X) 

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

DSTV: új helyen a Csomagtartóvásár

2022. máj. 17.

Az új helyszínen is nagy sikert aratott a Csomagtartóvásár programja, derül ki a DSTV összeállításából. Ezúttal a Szabadság úti nagy parkoló biztosított helyszínt a kavalkádnak, a közönség közel 40 árus kincsei közül válogathatott. Hangkép.
 

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

Tudtad, hogy a csokoládé szinte mindig tökéletes ajándék?

2022. máj. 16.

Az ajándékok jolly jokere, a csokoládé segíthet, ha a tökéletes céges, családi vagy baráti ajándék kiválasztása komoly fejtörést okoz számodra. (X) 

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

Nyárias mutatók, de keddtől lehűlés jön és újra eső

2022. máj. 16.

Változékony időnk lesz a héten, derül ki a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzéséből; ma még nyárias idő várható, de holnap már lehűléssel számolhatunk, és némi csapadék is lehet. Aztán újra melegedés várható!

Minden, amire egy irodában szükség lehet

Minden, amire egy irodában szükség lehet

2022. máj. 15.

Legyen szó az otthoni feladatok elvégzéséről vagy az irodai munkáról, mindkét esetben fontos, hogy rendezetten tároljuk dokumentumainkat. (X) 

A lakástervezés időszaka

A lakástervezés időszaka

2022. máj. 15.

Amikor az ember megálmodja új lakását, ezen belül hálószobáját, ezernyi szempont járhat a fejében. Mivel mindenki szereti a szépet, így az első kép, amely jellemzően megjelenik a fejünkben, az az esztétikumról szól. (X)