Klimt zsenialitása, műveinek népszerűsége napjainkban

doszerk - 2022. január 24. 16:58

A századforduló egyik legtehetségesebb és legzseniálisabb alkotója Gustav Klimt, akinek munkássága már a maga korában is korszakalkotó volt. (X)

Manapság egyes remekművei csillagászati összegekért, rekordokat döntögetve kelnek el. Reprodukciói méltán népszerűek mind ajándéktárgyakként, mind lakásdekorációként.

Gustav Klimt, a szecesszió kiválósága

A festői munkássága lenyűgöző, hihetetlenül izgalmas alkotásai ma a világ legértékesebb darabjai közé tartoznak. Témájának középpontjában többnyire a nő ábrázolása áll, azonban mindenütt egy összetett jelentésű történettel egészülnek ki. 

Festményeinek központi szereplőit, a nőket előszeretettel ábrázolta mitológiai körben, meztelenül. Stílusa színes és bonyolult, mégis kifinomult volt, egyedi módon tudta ábrázolni és megörökíteni a kor női alakjait. Ez talán a szecessziónak is köszönhető, amelynek igazán kiemelkedő alkotója volt. 

Klimt ajándéktárgyainak exkluzivitása

A Klimt ajándéktárgyak valószínűleg azért is válhattak népszerűvé, mert a művész kereskedelmi szemlélettel volt megáldva, és már korában engedélyezte műveinek reprodukcióját, felhasználását különböző tömegtermékek gyártásánál. 

Aki szívesen ajándékozna valami valóban különlegeset, exkluzív otthoni kiegészítőt, akkor a Klimt ajándéktárgyak tökéletes választásnak bizonyulhatnak, amelyek a Kerámia Otthon Vintage lakberendezési webáruház kollekciójában is megtalálhatóak. 

Klimt munkásságát gyakorlatilag az ajándéktárgyak formájában és a lakberendezés területén ma már mindenki élvezheti, és rendkívül közkedveltek manapság. Sőt, még a divatipar is felhasználja táskák, neszesszerek, pénztárcák vagy akár pólók elkészítéséhez. 

Az ajándéktárgyakat tekintve népszerűek a Klimt bögrék, poharak, tálak vagy éppen a vázák. Olyan szimbólumok kerülhetnek így elénk, mint az “Életfa”, a legismertebb alkotása folytán “A csók”, amelyen érezhető Klimt bizánci korszak iránti rajongása is, de az egyiptomi művészet szintén megihlette, amely jól látszik Adele Bloch-Bauer ábrázolásain. 

Klimt a lakberendezésben 

A lakberendezés tekintetében Klimt reprodukcióival gazdag, kifinomult hatást érhetünk el, illetve a romantikus stílust testesíthetjük meg. A részletes, arany díszítéssel ellátott művei és az innovatív mintái a belsőépítészek munkáira is rendkívüli hatást gyakorolnak. 

A Judit arcát és Holofernész levágott fejét ábrázoló olajfestménye alapján készült üveg falióra például nagy kedvence nemcsak a Klimt-rajongóknak, hanem mindenkinek, aki a stílusát egyszer megszerette. Ez egy háló vagy nappali ékessége lehet. 

A nappaliban vagy a fürdőszobában például jól mutat a “Vízikígyók” falfestmény reprodukciója. Sokszor elegendő a lakberendezésben ezeknek egy kis részlete, hogy izgalmas, figyelemfelkeltő hatást érjünk el.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

Új helyszínen, a megszokott formában szaunázhatnak a dunaújvárosiak

2022. dec. 01.

2021 óta töretlen népszerűségnek örvend a szauna-szeánsz Dunaújvárosban,mától régi-új helyszínen, a Dunaújvárosi Kempingben, a megszokott formában érhető el a közkedvelt szolgáltatás. 

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

Mezőföldtől Dániáig – a népfőiskolák útján

2022. dec. 01.

Önkifejezés, szabadság, boldogság – ezek lesznek a fő témái annak az online bemutatónak, amelyet a Mezőföld Népfőiskolai Társaság együttműködésével szerveznek jövő csütörtökön. Idejében szólok, érdemes már most regisztrálni!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

Használj esztétikus textillámpákat az otthonodban!

2022. nov. 30.

A textillámpák trendi kiegészítői a lakásnak, alkalmazásukkal csodás modern hatást érhetünk el. (X) 

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

Mesés foglalkozás az egyetemi kollégiumban

2022. nov. 29.

Alkotó, fejlesztő és meseterápiás foglalkozással folytatódik a DUFiókák, vagyis a Dunaújvárosi Egyetem fenntartotta bölcsőde sorozata – immár a bölcsődében várják az érdeklődőket pénteken. Regisztrálni kell – és már lehet is!

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

Flexelés. Na de mit jelent ez a fura szó?

2022. nov. 28.

Mikor szakemberek beszélgetnek a munkájukról vagy a szabadidős tevékenységeikről, bizony gyakran előfordul, hogy a laikusok vagy a témában kevésbé jártasak igen keveset értenek a mondanivalójukból. (X)

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

Nyaralás a változatos természeti és kulturális kincsekkel rendelkező Mexikóban

2022. nov. 28.

Az amerikai kontinensen nincs még egy olyan változatos ország mind földrajzi, mind kulturális jellemzőit tekintve, mint Mexikó, amely Latin-Amerika legészakibb nemzete és különleges földrajzi adottságai révén páratlan természeti csodákra bukkanhat az, aki ide ellátogat. (X)

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

Nem ez lesz az év legfényesebb hete, előre szólok

2022. nov. 28.

Egy teljes hétre dugják el a felhők Nap apánkat a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A reggelek már kopoghatnak, néhol eső, ónos szitálás is lehet. Küszöbön a tél, vigyázat az utakon!