Kötelező a győzelem

spigott - 2022. január 14. 10:51

A sereghajtó Győr ellen játssza idei első bajnoki mérkőzését a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délelőtt tizenegy órától.

Kép: DO-archív

Közel egy hónapja, a Magyar Kupa nem túl szép emlékű döntőjében ugrott utoljára medencébe tétmeccsen a DFVE felnőtt női vízilabda csapata. A finálé után pár nap pihenőt kaptak a játékosok, ám ezt követően újra beleálltak a munkába, ugyanis bőven akad még feladata a csapatnak a szezon hátralévő részében, mely a bajnokságban és a nemzetközi kupában is komoly kihívásokat tartogat vízilabdázóink számára.

Igaz ez még úgy is, hogy az év első bajnoki találkozója nem ígérkezik nehéznek, mivel szombaton délelőtt tizenegy órától a Győr elleni hazai összecsapással kezdi meg a 2022-es esztendő küzdelmeit együttesünk. Az újonc Rába-parti gárda hét mérkőzést követően hét vereséggel áll a bajnoki tabella legvégén, így a papírforma és a két csapat közti tudáskülönbség alapján nem okozhat gondot Gurisatti Grétáéknak a három bajnoki pont megszerzése sőt, a mieink fölényes győzelmén kívül minden más eredmény komoly meglepetést jelentene.

A gyakorlásra, játékba rázódásra azonban mindenképpen jó alkalmat nyújt a szombati összecsapás, ugyanis jövő hét szerdán már lényegesen nehezebb feladat vár a csapatra, mely a listavezető, s az idei bajnoki szezonban még hibátlan UVSE otthonában folytatja a pontvadászatot.

A rovat további hírei: Sport

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

Peking 2022: doppingügyek, jogi viták rendezése helyben

2022. jan. 22.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)  Pekingbe telepített két ideiglenes részleget fog működtetni a februári téli olimpia teljes ideje alatt, hogy helyben rendezze a felmerülő dopping- és jogi ügyeket.

Idegenben javíthat a DFVE

Idegenben javíthat a DFVE

2022. jan. 22.

A tabellán utolsó előtti Tatabánya vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

DSTV: készülnek a kajak-kenusok

2022. jan. 21.

A dunaújvárosi kajak-kenusok tavaly novemberben kezdték meg a téli felkészülést, és a sportolók egytől-egyig a fejlődés reményében vágtak bele az edzésekbe. Hangkép.

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

Kihirdették a magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatot

2022. jan. 21.

Az éremszerzési esélyek miatt védettséget élvező Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Jászapáti Petra mellett Nógrádi Bence, Varnyú Alex és Kónya Zsófia került a februári, pekingi téli olimpián szereplő magyar rövidpályás gyorskorcsolya csapatba.

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

Jégpályák Éjszakája Dunaújvárosban is

2022. jan. 21.

A helyi jégcsarnok is várja a korcsolyázás és a jeges kihívások kedvelőit a Jégpályák Éjszakáján, szombaton délután fél öttől egészen este tizenegy óráig.

Egy ide, egy oda

Egy ide, egy oda

2022. jan. 20.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői simán nyertek, míg az ifik szoros meccsen vereséget szenvedtek a Győr elleni korosztályos bajnoki találkozón.

Szoros vereség a címvédőtől

Szoros vereség a címvédőtől

2022. jan. 20.

Minden harmadban egy gólt kapva szenvedett vereséget a KMH elleni fővárosi rangadón a Worm Angels jégkorong csapata.